Inzameling voor families Hofstadgroep

Sinds Mohammed B. en enkele leden van de Hofstadgroep vastzitten in de gevangenis, is het inkomen van hun gezinnen weggevallen. Om de vrouwen en kinderen van de moslimextremisten financiŰel te ondersteunen zijn enkele moslims een inzamelingsactie begonnen.

De initiatiefnemers van de actie wensen anoniem te blijven. "Verbeeld je jezelf eens in deze problemen", schrijven de initiatiefnemers in hun oproep. "Hoe zal het zijn als er plotseling geen geld meer binnenkomt en je kinderen hebben luiers, eten en drinken nodig en jij kunt ze dat niet geven. Hoe zal het zijn als je niet meer terecht kan bij je ouders en je kinderen lijden honger?"

De bedenker van de actie vindt het niet vreemd om geld in te zamelen voor families van terroristen. "Die jongens kunnen we niet helpen. Dat doen we ook niet. Maar hun vrouwen hebben hulp nodig." De initiatiefnemers verklaren al 'enige' giften ontvangen te hebben, hoeveel is niet bekend.

De Hofstadgroep
In de zogeheten Hofstadgroep zitten volgens justitie vooral jonge moslims uit Noord-Afrikaanse landen. Ook de 18-jarige Samir A., die vastzit voor het voorbereiden van aanslagen in Nederland, behoort daar volgens het OM toe. De van de moord op Theo van Gogh verdachte Mohammed B. had contacten met de verdachten uit de Hofstadgroep, zo is vastgesteld. Voor zover bekend wordt hij nog niet als een lid beschouwd. Het proces tegen Mohammed B. begint op 26 januari. Hij zal de eerste zittingsdag niet aanwezig zijn, zo liet zijn advocaat al eerder weten.

Met dank aan braniac11 en pberends voor het submitten.