Mysterieus screenshot Myst V

We meldden al eerder dat er een nieuwe Mystgame in de maak is, namelijk Myst V: End of Ages, welke uit zal komen op de PC en de Mac, en daar is het eerste screenshot van verschenen:

De game zal het laatste deel zijn in de Myst-serie, waarmee een einde komt aan de vijfdelige serie. Eerdere delen zijn: Myst, Riven, Myst III Exile en Myst IV Revelation, waarbij de laatste twee delen door Ubisoft Montreal ontwikkeld werden. Voor echte Mystfans, die Riven doorgaans als het hoogtepunt in de serie beschouwen en de twee delen erna als slappe aftreksels afdoen, zal het dan ook goed nieuws zijn dat Cyan Worlds het laatste deel zal maken. Inhoudelijk zal de game verder gaan waar het eerste deel eindigde en de speler heeft de uitdaging en verantwoordelijkheid om het oude rijk van de D'ni te herstellen.

"Myst V: End of Ages volgt de Myst-verhaallijn tot in haar conclusie, waarmee een einde komt aan the Ages of Myst," aldus Rand Miller, algemeen directeur van Cyan Worlds en medebedenker van de serie. "Om de cirkel rond te maken hebben we het idee omhelsd van iets ouds en iets nieuws. Het nieuwe in die zin dat we op het gebied van interfacedesign en technologie iets nieuws willen doen en het oude omdat we terug willen gaan naar het principe van de simpele exploratie, wat Myst zo'n magisch gevoel gaf." De game staat gepland voor een release in de herfst van dit jaar.