Hulpsinterklaas betaalt 1680 euro voor baard

Hulpsinterklaas Ad van Weesenbeek uit Dongen heeft voor 1680 euro een baard aangeschaft om zijn werk goed te kunnen doen. Hij wilde exact dezelfde witte baard hebben die sinterklaas op televisie ook heeft. "Ja, het kost een paar centen, maar dan heb je ook wat. De baard wordt speciaal gemaakt van Duitse tule en wordt haartje voor haartje ingeweven. Ik haal ’m in Hilversum, bij dezelfde studio die ook de kostuums maakt voor de televisie", aldus van Weesenbeek.

Een gewone baard was voor hem niet voldoende. "De kinderen van tegenwoordig zijn erg achterdochtig. Ze roepen zelfs: 'hÚ, je wenkbrauwen lijken op televisie veel kleiner'. Daarbij ben ik drie weken per jaar fulltime Sinterklaas. Ik heb ook eens een baard van maar zeshonderd euro gehad, maar daarbij zie je de rand na een tijdje zitten."

Volgens de hulpsinterklaas is het overigens een goede investering. "Met zo'n baard doe ik wel vijftien jaar" Naast de baard heeft Van Weesenbeek ook nog voor tienduizend euro aan sinterklaaspakken in de kast hangen. "Een deel van de garderobe wordt ook uit de kas van de vereninging betaald. En nee, met mijn sinterklaasoptredens verdien ik niks."