Media Markt gekozen tot beste winkelketen

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

Nederlanders vinden Media Markt de beste winkelketen. De Duitse keten stoot hiermee Hema van de eerste plek af, die vorig jaar nog op ťťn stond. Hema bezet dit jaar de vijfde plaats. Achter Media Markt complementeren Ikea (tweede) en Hennes & Mauritz het podium.

Ook Bijenkorf en V&D zijn minder populair geworden onder winkelend publiek. Dit blijkt uit een onderzoek van het brancheblad Elsevier Retail, de Hogeschool Utrecht en Q&A Research & Consultancy, dat vandaag gepubliceerd werd. Ruim 25 duizend Nederlanders werden ondervraagd.

Men bleek vooral tevreden over het uitgebreide assortiment en de aanbiedingen van Media Markt, gespecialiseerd in consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten en pas vier jaar actief in Nederland. Consumenten waren minder positief over de deskundigheid en de service van het personeel, maar dit was niet erg veel anders dan in andere winkels.

Uit het onderzoek bleek verder dan 21 procent van de ondervraagden in het algemeen niet tevreden is over het personeel in de Nederlandse winkels. Zij zouden graag klantvriendelijker en deskundiger personeel zien. Men vindt de winkelmedewerkers vaak opdringerig.