Agent geschorst na mishandelen Marokkanen

De 41-jarige agent J. den O. van het politiekorps van Den Bosch is door de rechtbank vandaag veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur en drie jaar schorsing uit zijn functie. De straf was zwaarder dan de eis van 60 uur werkstraf en 2 jaar schorsing. Dit omdat van een agent meer mag worden verwacht dan van een burger, aldus de rechtbank.

De rechter acht Den O. schuldig aan het expres omverduwen van twee Marokkanen van een brommer en het opmaken van een vals proces-verbaal. Eťn van de mannen raakte bij de val ernstig gewond. Hij is meerdere malen geopereerd aan zijn knie, en zal waarschijnlijk blijvend letsel ondervinden.

De agent kwam vier jaar geleden ook al eens in opspraak toen hij de FC Den Bosch-supporter Pierre Bouleij doodschoot, waarna rellen in de stad uitbraken. Hij werd toen vrijgesproken van doodslag, omdat hij volgens de rechter uit noodweer had gehandeld. Ook na het omverduwen van de Marokkanen in de Graafsewijk ontstonden er rellen. Den O. werd tevens bedreigd en voor racist uitgemaakt.