85-jarige man met 130 vrouwen getrouwd

Icoon opmerkelijk nieuws In Kenia heeft een inmiddels 85 jaar oude man zich naar eigen zeggen met 130 vrouwen gehuwd in zijn leven. Dit enorme aantal is volgens Acentus Akuku te danken aan 65 jaar van "dictatuur en noeste arbeid". Dit, om iedereen gelukkig te houden in de polygame relatie.

Akuku is lid van de Keniaanse Luo-stam. Deze stam keurt huwelijken met meerdere vrouwen tegelijk goed. In 1939 huwde Akuku voor het eerst met Dinah. In 1999 trouwde hij met zijn laatste vrouw, een pas twintig jaar oude dame. Hoewel de man 130 huwelijken achter zijn naam heeft, zijn er 85 binnen een jaar gestrand. Zo zouden een aantal vrouwen hem ontrouw geweest zijn.

Volgens Akuku is een strikte gezinsplanning van het grootste belang: "Ik heb met geen enkele echtgenote meer dan vier kinderen", zo zegt hij. Twintig jaar geleden bouwde hij zelf een school voor zijn kinderen. De eerstgeborene uit elke relatie kreeg een opleiding van Akuku zelf, zodat zij dan de opleiding van hun jongere broertjes en zusjes zouden kunnen betalen.