Leider AEL: 'Dode Hollandse soldaat is zege'

Een anonieme FOK!ker, Ome.Fleer, Juusjuh, No_More_Mr._Nice_Guy, RDJ134 en JohR hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek buitenland nieuws Tegenover de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws heeft de Belgisch-Libanese leider van de Arabisch-Europese Liga (AEL), Dyab Abou Jahjah, felle kritiek geleverd op de aanwezigheid van Nederlandse militairen in Irak. Tegenover de krant zei Jahjah: "Elke dode Amerikaanse, Britse of Nederlandse soldaat beschouw ik als een overwinning."

Volgens Jahjah, die de laatste tijd wat minder in het nieuws is sinds zijn politieke plannen compleet flopten bij de verkiezingen, zijn de onthoofdingen die daar plaatsvinden afschuwelijk. ''Onthoofden is ethisch en religieus fout. Moslims slachten zelfs een schaap niet op die manier."

In het vraaggesprek, onder de titel 'Geen moslim ligt wakker van boerka', haalde Jahjah ook fel uit naar de Vlaamse kiezer. Zo zijn er volgens hem nog veel meer racisten dan de bijna miljoen Vlamingen die op het Vlaams Blok stemden: "Vlaanderen is een rechts bolwerk in Europa. God is kennelijk niet vrijgevig geweest voor Vlaanderen toen hij het verstand uitdeelde".


Dyab Abou Jajah in Het Laatste Nieuws.