Acclaim vraagt faillissement aan

Vorige week vrijdag heeft Acclaim al haar vestigingen gesloten vanwege financiële problemen. Acclaim heeft nog geprobeerd een lening van 65 miljoen dollar af te sluiten om de problemen op te lossen. Maar de lening is afgewezen, waardoor de onderneming gedwongen is om een faillissement aan te vragen. Ongeveer 600 mensen komen hierdoor op straat te staan.

Acclaim kwam serieus in de problemen na het geflopte spel Turok: Evolution. Dit spel kreeg lage cijfers en werd heel slecht verkocht. De eerste problemen kwamen aan het licht in Augustus toen de salarissen 3 dagen te laat werden uitbetaald. Op vrijdagmiddag de 28e werden de werknemers bedankt voor hun inzet en kregen ze 15 minuten de tijd om hun bureaus leeg te halen.

De van oorsprong New Yorkse gameontwikkelaar is bekend geworden door games zoals: WWF Wrestlemania en NBA Jam. Ook hebben ze voor de N64 bijvoorbeeld Turok, Extreme-G en WWF Warzone uitgebracht, waardoor ze deel uitmaakten van het N64 'Dream-team'. Dit jaar zou Acclaim nog 3 titels uitbrengen: Juiced, Red Star en Worms 3D. De games zijn technisch gezien af en zullen waarschijnlijk door een ander bedrijf worden uitgebracht.