Outkast grote winnaar MTV Video Music Awards

Icoon Muziek nieuwsIn de nacht van zondag op maandag hebben Jay-Z en Outkast elk vier MTV Video Music Awards in de wacht gesleept. In de show, die in Miami plaatsvond, ging de belangrijkste prijs naar Outkast voor hun clip 'Hey Ya'. De hiphopgroep viel ook in de prijs voor beste hiphopvideo, beste grafische vormgeving en beste special effects.

De rapper Jay-Z sleepte met zijn clip '99 Problems' prijzen voor beste rapvideo, regie, opmaak en cinematografie in de wacht. Dit jaar liep MTV niet het risico om, net zoals met de superbowl afgelopen jaar, 'spontane' schokkende beelden te laten zien. De show werd namelijk met enkele seconden vertraging uitgezonden. Hierdoor kon de regie eventuele onverwachte en schokkende gebeurtenissen censureren.

Het is voor de eerst keer sinds twintig jaar, dat de MTV Awards niet in New York of Los Angeles werden gehouden. Omdat het dit jaar in Miami plaatsvond konden enkele artiesten, zoals Usher en Bruce Willis, met de boot komen. De snelle speedboten en glanzende jachten meerden af voor de rode loper, zodat de sterren zo naar binnen konden paraderen.

De winnaars van de VMA's 2004
De twee grote winnaars van de VMA's 2004; Rapper Jay-Z en Andre 3000


MTV Nederland zendt vanavond de hele show uit tussen 20.00 en 23.00 uur.