Cosworth sluit deal met Minardi

In 2005 zal Minardi wederom rijden met Cosworth motoren. Ditmaal echter met dezelfde motoren als Jaguar. Geen afdankertjes meer dus voor het Minardi F1-team.

De deal zou al in Hongarije zijn gesloten, aldus teambaas Paul Stoddart. “We hebben in Hongarije een overeenkomst getekend met Cosworth voor de levering van motoren in 2005”, meldde Stoddart in Spa. “We krijgen precies dezelfde motor als Jaguar en hij gaat de TJ heten.”

Opzich is het opmerkelijk dat deze deal al gesloten is daar er nog grote onzekerheid bestaat of Minardi genoeg sponsors zal binnenhalen. Dit seizoen heeft Minardi oude Cosworth motoren die in toerental stevig zijn begrensd omdat motoren een heel weekend moeten meegaan. Op deze manier blijft de motor meestal wel een weekend draaien. De motor die Minardi momenteel gebruikt is onderhuids al drie jaar oud, net als het chassis overigens.

Deze deal met Cosworth zou dus een grote stap voorwaarts kunnen zijn voor het Minardi-team. Of ook Jordan volgend jaar met Cosworth-motoren rijdt is nog niet bekend.