Gordon brengt wijn op de markt

Gordon gaat binnenkort een eigen serie wijn op de markt brengen. De Zuid-Afrikaanse wijn 'Cape Gordon' wordt op 21 september geïntroduceerd in Amsterdam. De dj van Noordzee FM ziet hiermee een wens in vervulling gaan.

Tijdens zijn aanwezigheid op de introductie van de eerste pluk-wijn uit Zuid-Afrika ontstond het idee bij wijnimporteur Huinck&co om onder Gordons naam een eigen wijn op de markt te brengen. De wijnen zijn zelf geselecteerd en verschijnen in drie segmenten op de markt: de classic line, de premium line en begin volgend jaar de platinum line. De classis line, welke als eerste op de markt komt, bestaat uit: Cinsaut Pinotage, Droë Steen en de Rosé.

Gordon heeft een voorliefde voor Zuid-Afrika sinds 1992. Toen was hij in het land voor een promotie campagne van zijn hits 'Kon ik maar even bij je zijn' en 'Ik hou van jou'. Tijdens deze promotie is volgens eigen zeggen de vonk overgeslagen. "Met die eerste blik op de Tafelberg voelde ik meteen dat dit mijn tweede thuis is", aldus Gordon. Ook heeft de zanger er langere tijd gewoond in verband met zijn reumatische aandoeningen.

Zijn keuze voor de Zuid-Afrikaanse wijn is dan ook niet vreemd. "Ik vind Zuid-Afrikaanse wijnen al jaren beter dan menig Franse wijn of wijnen uit welk ander gebied ter wereld. Daarbij dan wetende dat je ook nog de economie helpt van een land in opbouw, was voor mij al voldoende om alleen nog Zuid-Afrikaanse wijnen te drinken."