Omelet voor niet minder dan 1000 euro

Icoon Weird nieuwsEen omelet voor 1000 harde euro’s heeft klanten van Norma, het restaurant van het Le Parker Meridien hotel in New York, van verbijstering doen neervallen. De zogenaamde ‘Zillion Dollar Frittata’, opgefleurd met onder andere 11 gram kaviaar, is nog door niemand gekocht.

Klanten konden hun ogen niet geloven toen ze een bedrag van 1000 dollar achter de eierstruif zagen staan. “Ik dacht dat dat het aantal calorieën was”, vertelde een klant. Het is voornamelijk de kaviaar die het gerecht van geklopte en gebakken eieren zo duur maakt. Het restaurant betaalt zo’n 65 euro per dertig gram voor het ingrediënt. Voor de struif wordt zo’n elf gram van de gezouten kuit, onder andere afkomstig van de steur, gebruikt.

Met de kreet 'Norma daagt je uit dit te consumeren' probeert het restaurant het gerecht aan de man te brengen. “We wisten dat het een peperdure schotel zou worden, dus we dachten er meteen wat plezier aan te hebben ook. Het is niet een trucje om klanten binnen te halen, het smaakt echt goed”, zo liet de manager weten.

De schotel is voor de wat minder rijke klant ook te verkrijgen in een budget versie. Voor 100 euro krijg je een omelet met 1 gram kaviaar.