Man ontkent afgebeten vinger

In Albuquerque (New Mexico, U.S.A.) is een man gedurende de rest van zijn leven niet meer welkom in de dierentuin. Volgens personeel van de dierentuin heeft hij zijn vingers in de kooi van de jaguars gestopt, en heeft één van de roofdieren een vinger afgebeten.

Op dinsdag zag Lyn Ewell, die in de dierentuin werkt, een man wegrennen met zijn hand in zijn broekzak. De broek vertoonde een donkere vlek. Omdat de man al twee jaar lang bijna elke dag de dierentuin bezocht en een abonnement had, wist men het telefoonnummer van de man te achterhalen. Hij beweerde dat er niets aan de hand was en dat hij alle tien zijn vingers nog had.

De volgende dag vond het personeel een vinger bij de kooi. De politie van Albuquerque nam een vingerafdruk en ging naar het huis van de man voor een vergelijking. Daar bleek, dat de man inderdaad een vinger miste.

De directeur vermoedt dat de man naar de kooi is toegelopen toen er even niemand keek. Volgens hem is dit nog nooit eerder gebeurd en voldoen het hekwerk, de wijze waarop de dierentuin is aangelegd en de kooi aan alle eisen.

"Je kan altijd meer doen, natuurlijk," zei hij. "Je zou het hek onder stroom kunnen zetten, maar dat zou niet leuk zijn." Volgens hem moeten de hekken de dieren beschermen tegen de mensen, en niet de mensen tegen zichzelf. De dierentuin gaat de man niet aanklagen, ze vinden dat hij al genoeg geleden heeft.