Michelin hoopt op Monaco-hattrick

Redactie FOK!frontpage
Aankomend weekend trekt het Formule 1 circus naar Monte Carlo voor de GP van Monaco. Michelin hoopt dit weekend voor de 3e keer op rij de overwinning te behalen in het Prinsdom.

De komende race zal de 51e GP van Monaco zijn. Michelin heeft hier al verschillende malen de overwinnende banden geleverd. Jody Schekter (Ferrari, 1979), Gilles Villeneuve (Ferrari, 1981) en Alain Prost (McLaren, 1984) tijdens de eerste jaren van Michelin in de F1. Dit seizoen probeert Michelin een 3e achtereenvolgende overwinning toe te voegen aan de overwinningen van David Coulthard (McLaren, 2002) en Juan Pablo Montoya (Williams, 2003).

Pierre Dupasquier, hoofd van Michelin Motorsports zegt het volgende: "Dit is een race als geen ander. Het circuit heeft een karakter als geen ander circuit in de wereld, en technisch gezien is het het tegenovergestelde van de vorige race in Barcelona. In Barcelona gebruikte we hardere banden om de slijtage te beperken. In Monaco zullen we een veel zachtere compound gebruiken. Het is een circuit dat een bijzondere aanpak vereist. Michelin heeft de afgelopen jaren bewezen dat het deze uitdaging aankan. Ik kijk uit naar het komende weekend en heb er vertrouwen in dat we onze hattrick compleet kunnen maken." Aldus Pierre Dupasquier.

Pascal Vasselon, hoofd van het Michelin F1 Program voegt het volgende toe: "Het is veel moeilijker om je op een circuit als Monaco voor te bereiden omdat je hier niet kan testen en er geen enkel circuit is dat op dat van Monaco lijkt. Tijdens de afgelopen seizoenen hebben we een systeem ontwikkeld om de performance van de banden in Monaco goed te kunnen evalueren. Voor dit seizoen hebben we een keuze uit drie verschillende droog weer banden."