Rui Jorge vrijgesproken

Tim (mitt)
De Portugese verdediger Rui Jorge kan gewoon meedoen aan het EK in Portugal deze zomer. Hij dreigde het EK te gaan missen vanwege een positieve dopingtest, als gevolg van het gebruik van een verboden neusspray.

Rui Jorde werd begin mei geschorst nadat een dopingcontrole positief uit was gevallen. De verdediger van Sporting Lissabon was zich van geen kwaad bewust. Hij had neusspray gebruikt om zijn astma-klachten te beperken en in dat middel moet het gevonden middel Pulmicrot hebben gezeten.

De Portugese bond heeft zich Rui Jorge vrijgepleit van het gebruik van verboden middelen. 'De speler was niet verantwoordelijk.' aldus de commissie. De clubarts van Sporting Lissabon had alle schuld op zich genomen. De medicus had het medicijn voorgeschreven zonder daarbij de dopinglijst te bekijken.

Door de vrijspraak kan de verdediger gewoon meedoen aan het EK in eigen land. 'Ik ben erg gelukkig', zei bondscoach Scolari. 'Dit nieuws brengt me een dicht bij mijn definitieve selectie, die ik dinsdag bekend zal maken.'