Button gaat voor eerste zege

Redactie FOK!frontpage
Vorig jaar was Jenson Button al goed bezig in het Prinsdom Monaco. Helaas eindigde toen zijn race abrupt met een crash in één van de chicanes. Deze keer hoopt de Brit wel de finish te halen, want de kans op een eerste zege is heel groot.

"Monaco is heel anders dan de andere circuits. Het is heel snel, maar er staan overal vangrails net naast de baan. Daardoor lijkt het circuit nog sneller dan het eigenlijk is," zegt Button. "Er is geen ruimte om fouten te maken en dat is waarom je de meeste rijders tijdens het weekend geleidelijk aan hun tijden ziet verbeteren na een voorzichtige start. Het zal in elk geval heel belangrijk zijn om zoveel mogelijk kilometers af te leggen voor de race. Hopelijk zal Davidson op donderdag veel kunnen rijden."

"Monaco is ook een circuit waar ik van hou en we zullen hier heel competitief zijn. Ferrari blijft natuurlijk het dominante team, maar het zou leuk zijn opnieuw een goed resultaat neer te zetten en opnieuw op het podium te mogen stappen. Zeker na de zware crash die ik hier vorig jaar beleefde. Ik kijk er echt naar uit."