Veel doden bij brand gevangenis Honduras

Jewel (Zenith4ever)
FEESTsdeel had ons via de nieuws-submit te melden:

Zeker honderd gevangenen zijn maandag om het leven gekomen tijdens een brand in een gevangenis in Pedro Sula. De brand is vermoedelijk door een kortsluiting uitgebroken. Volgens de politie gebeurde dit in de ochtend.

Een woordvoerder van de politie zei dat er ruim honderd mensen waren omgekomen. De meeste slachtoffers zijn door verstikking om het leven gekomen. Momenteel liggen er ook nog dertig gewonden in het ziekenhuis. De brand is na een explosie uitgebroken. Zeer waarschijnlijk is de explosie veroorzaakt door een kortsluiting, aldus de politiewoordvoerder.

Het grootste gedeelte van de gevangenen waren leden van de gewelddadige straatbenden ‘Mara Salvatrucha’. Al maanden treedt de politie hard op tegen de twee belangrijkste bendes van het land. Er zijn al meer dan duizend bendeleden de cel ingegaan sinds augustus vorig jaar.

Volgens een van de gevangenen, was de politie erg traag bij het verlenen van hulp. De explosie zou om half twee ’s nachts plaats hebben gevonden. De celdeuren werden echter pas om half vier geopend, ondanks het langdurige hulpgeroep van de gevangenen.