F1: Muermans wil Verstappen bij Sauber laten testen

Minardibos had ons via de nieuws-submit te melden:

Sponsor Har Muermans heeft een voorstel ingediend bij Sauber om Jos Verstappen alsnog in de Formule 1 te krijgen. De vastgoedondernemer heeft teambaas Peter Sauber een voorstel gedaan om een vergelijkingstest te houden tussen Verstappen en Giancarlo Fisichella. Muermans: "Hij heeft naar mijn voorstel geluisterd en zal mij spoedig mogelijk antwoord geven. Ik heb Sauber ook gezegd dat ik de rekening voor de vergelijkingstest zal betalen."

Muermans legt uit dat zijn voorstel inhoudt dat Verstappen ťťn dag de kans krijgt om Sauber's C23 te leren kennen. Daarna zou de coureur in een tweedaagse test moeten bewijzen dat hij rapper is dan Fisichella. "Hoe kan Jos nu bewijzen dat hij sneller is dan Fisichella, als hij niet onder dezelfde omstandigheden en in dezelfde auto rijdt? Sauber zegt dat Fisichella in zijn ogen sneller is, maar ik denk dat Jos juist de overhand heeft. Zonder vergelijkinstest zullen we dat nooit weten.", verklaart Muermans

Peter Sauber heeft eerder al te kennen gegeven best gecharmeerd te zijn van Verstappen. Halverwege het seizoen 2002 was de Nederlander kandidaat voor een positie bij het Zwitserse team, als vervanging van Felipe Massa, maar de deal ketste af omdat Verstappen niet in de toenmalige wagen paste. In aanloop naar het huidige seizoen was er opnieuw de wederzijdse interesse, maar op voorspraak van motorenleverancier Ferrari werd (opnieuw) Massa naast Nick Heidfeld gezet.

Meer Formule 1 nieuws vind je uiteraard op onze Formule 1 Manager!