Combineert Button met Ferrari?

Maurice (mbn)
De prestaties van Jenson Button zorgen voor veel aandacht voor de rijder. Op het lijstje met mogelijke kandidaten om Michael Schumacher op te volgen bij Ferrari is hij ook met stip gestegen.

De manier waarop Jenson Button in de BAR in de top van de Formule 1 meedraait zorgt voor veel waardering binnen het wereldje. Waar Button iets meer dan een jaar geleden bijna was afgeschreven, wordt hij nu weer gezien als één van dé rijders voor de toekomst. Ook bij Ferrari houden ze hun ogen open voor mogelijke toppers die Michael Schumacher na 2006 zouden kunnen opvolgen.

Technisch directeur Ross Brawn van Ferrari vertelde: "Op een dag zal Michael stoppen met racen en je moet rondkijken en kijken wie op dat moment de beste is. Ik denk dat Jenson zeker op die lijst zal voorkomen."

Volgens Brawn laat Button eindelijk het talent zien dat hem in 2000 bij Williams heeft gebracht. Bij dat team, en zijn volgende team Benneton, wist de coureur niet in de top-3 te eindigen. "Ik denk dat hij het geweldig doet. Hij kent de circuits nu en leert hoe met de teams te werken. Ik denk dat hij een gewilde aankoop is in de komende jaren. Hij toonde eerder al tekenen van zijn kracht, maar als je in de juiste omgeving komt en de juiste mensen achter je hebt staan kan dat je veel beter maken. Daar kun je nu alle tekenen van zien."