Oma's eisen cake met scharrelei

paba had ons via de nieuws-submit te melden:

Bakkersland in het Gelderse Andelst had gisteren last van twintig protesterende oma's voor de deur. Van een gewilde loonsverhoging was geen sprake, de dames eisten dat de bakkerij scharreleieren in hun 'Oma's cake' gaat gebruiken. Aangezien dit nu niet het geval is, vinden de bejaarden dat hun goede naam wordt misbruikt.

De oma's, en een enkele opa, hadden zich op initiatief van de Stichting Wakker Dier voor de bakkerij verzameld. "Oma's eisen scharrel, oma's eisen scharrel", was de luid te horen protestkreet. Aangezien al snel werd bedacht dat dit ongewild komisch klinkt, werd de kreet gauw aangepast: "Oma's eisen scharrelei." De bejaarden protesteerden hiermee tegen het gebruik van eieren van legbatterijkippen. Vooral de naam 'Oma's cake' kan niet door de beugel. "Aan de cake zit een nare bijsmaak, de smaak van dierenleed. Oma's hebben een goede naam, die wordt misbruikt", aldus woordvoerster Aleid Stoel.

De actie heeft vooralsnog geen resultaat opgeleverd. De directie wilde een gesprek niet aangaan en op advies van de juridisch adviseur van het bedrijf keerden de dames onverrichter zake terug naar huis.