Olsen tweeling klaagt Acclaim aan

Icoon Games nieuwsDe actrices Mary-Kate en Ashley Olsen hebben een rechtszaak aangespannen tegen game-publisher Acclaim. De twee beweren dat Acclaim hen niet uitbetaald heeft wat afgesproken was.

De tweeling (17) had met Acclaim een overeenkomst gesloten over het maken van computerspelletjes met de twee meisjes in de hoofdrol. Het bedrijf achter de twee, Dualstar, beweert echter dat er niet genoeg royalties uitbetaald zijn en dat Acclaim het "mary-kateandashley"-spelletjes merk volledig heeft laten mislukken. De twee multi-miljonairs eisen nu een bedrag van een half miljoen dollar voor misgelopen royalties (en rente), schadevergoeding en contractbreuk.

Martin Singer, die de meisjes vertegenwoordigt, schreef Acclaim in april 2003 een brief waarin hij het bedrijf beschuldigde van het verwaarlozen van het merk en het niet zijn uiterste best doen om de spellen te ontwikkelen. Hij beweerde dat Acclaim "het voorheen bloeiende mary-kateandashley franchise in computerspellen aan de grond had laten lopen." In de herfst van 2003 had er een "Mary-Kate and Ashley in ACTION!" spel moeten uitkomen op de GameCube, Game Boy Advance, PlayStation 2 en PC. Dat spel werd echter gecancelled.

Het is niet de eerste keer dat Acclaim een aanvaring heeft met een beroemdheid. Vorig jaar klaagde Dave Mirra het bedrijf aan vanwege het onrechtmatig gebruiken van zijn naam en afbeelding om een spel te promoten.

Een afschrift van de aanklacht is hier te vinden (PDF bestand).

--

Onze Weblog had ons recent nog een leuke Olsen-link te melden en ook op ons Babes & Hunks-forum zijn de Olsen-twins inmiddels aan topic deeltje 5 bezig!