[update] Explosies gehoord in Damascus (Syri

In de Syrische hoofdstad Damascus zijn vanavond explosies en zwaar geweervuur gehoord. Verschillende Arabische televisiestations hebben dit gemeld. Het is nog onduidelijk wat aan de hand is.

Al Jazeera meldt dat explosies en schotenwisseling plaatsvonden in het westen van de hoofdstad. Daar zijn de woning van de Britse ambassadeur en de Saudische ambassade gevestigd.

Een woordvoerder van het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gezegd dat een explosie heeft plaatsgevonden in de straat waar de Iraanse ambassadeur is gevestigd. Er zouden geen gewonden onder het Britse personeel zijn gevallen. Meer informatie over eventuele slachtoffers is nog niet bekend.

Update 21.35
Er is nog steeds onduidelijkheid over de gebeurtenissen van vanavond in Damascus. Diverse bronnen spreken van zeker vijftien explosies, andere houden het op drie. Bloomberg meldt dat het gebouw van de Verenigde Naties in Damascus in brand staat. Ook zou een terroristische groep hebben geschoten. De aanvallers zouden gebruik hebben gemaakt van autobommen, automatische wapens en handgranaten, meldt Al-Jazeera.

Er zou zeker ÚÚn persoon zijn omgekomen. Meerdere personen zouden zijn gewond geraakt.