DTM: uitslag eerste race van het seizoen

De eerste race in het DTM seizoen van 2004, op het circuit van Hockenheim in Duitsland, is een 'overwinning voor de jeugd' geworden. De race werd gewonnen door de jonge Brit Gary Paffett, één van de teamgenoten van Christijan Albers bij het team van HWA/AMG-Mercedes. Albers zelf eindigde op de tweede plaats, voor Audi-coureur Mattias Ekström.

Gary Paffett rijdt spectaculair langs zijn team

Albers maakte 's ochtends al een goede indruk, door de pole-position tijd van ex-Formule 1 coureur Jean Alesi in de warming-up te kloppen. Alesi zelf startte goed door z'n plek op de pole om te zetten in een leiderspositie bij aanvang van de race, maar hij moest in de 27ste ronde opgeven door pech.

Daarna streed de kampioen van vorig jaar, AMG-Mercedes rijder Bernd Scheider, aan kop met Paffet rondenlang een fel duel uit, maar ook hij moest, onder meer als gevolg van twee lichte touchés, wegens mechanische pech de strijd voortijdig staken.

Een andere ex-Formule 1 coureur maakte op Hockenheim zijn DTM debuut: Heinz Harald Frentzen reed zijn Opel Vectra GTS V8 naar een -onder meer door bandenproblemen- bescheiden elfde plek. Ook was er een opvallende rol weggelegd voor Opel-coureur Peter Dumbreck. Hij moest vanwege pech tijdens de kwalificatie van de 21ste en laatste plaats starten, maar wist zijn Vectra GTS V8 naar een keurige zesde plek toe te rijden.