Leefbaar Pindakaas richt zich op de jeugd

Wie dacht dat na Leefbaar Rotterdam, Leefbaar Utrecht en Leefbaar Nederland de Leefbaar-hype nu wel een beetje uitgewerkt zou zijn komt bedrogen uit: in Veenendaal hebben vier jongeren de plaatselijke partij Leefbaar Pindakaas opgericht.

Joost Aben, één van de oprichters, denkt niet dat de ludieke naam tegen de partij gaat werken. "Bij jongeren denk ik wel dat hij aanslaat. Er is in Veenendaal een enorme scheefgroei ontstaan in het stemgedrag. Jongeren stemmen bijna niet, wij willen hen toch naar de stembus krijgen. Een aansprekende naam kan daarbij helpen."
De partij richt zich met name op de jeugd. Het woningtekort en het ontbreken van een uitgaansleven in Veenendaal zijn speerpunten. Verder willen ze plannen ontwikkelen om studenten naar hun gemeente te trekken. "We liggen keurig tussen Utrecht, Arnhem en Nijmegen in, voor studenten zou het ideaal zijn om hier te wonen. Maar in plaats daarvan vergrijzen we alleen maar."

Volgens de website wil de partij de komende jaren op ludieke wijze de aandacht proberen te trekken. Bijvoorbeeld door te gourmetten in de parkeergarage bij de plaatselijke Albert Heijn of blokfluit te spelen in het dorp. Een programma is er nog niet, daarmee wacht men bewust tot vlak voor de verkiezingen, zodat de jonge partij zich kan richten op problemen die dan spelen. Leefbaar Pindakaas hoopt bij de raadsverkiezingen in 2006 in de Veenendaalse gemeenteraad te komen.

Leefbaar Pindakaas voert actie
Leefbaar Pindakaas in het centrum van Veenendaal