[update] 'Toch huldiging voor Ajax'

Jewel (Zenith4ever)
VoodooChild had ons via de nieuws-submit te melden:

De Amsterdamse gemeente staat toch open om de huldiging van Ajax op het Leidseplein door te laten gaan. De club dient echter wel te voldoen aan een belangrijke voorwaarde. Dit werd zaterdag door loco-burgemeester Mark van der Horst van Amsterdam bekend gemaakt.

De voorwaarde is dat de namen van de ongeveer veertig supporters die afgelopen donderdag op het veld een aantal Feyenoorders molesteerden, bekend worden gemaakt. Ajax moet met de namen komen, of de supporters zelf. De loco-burgemeester wil weten hoe het met het ‘zelfreinigend vermogen’ van Ajax is gesteld.

Arie van Eijden, algemeen directeur van Ajax, is niet te spreken over de handelswijze van de gemeente. "Het zou prettig zijn als er eerst met ons zou worden gecommuniceerd, voor dit naar buiten wordt gebracht. Wij weten niet wie het gedaan heeft. Daar wordt op dit moment onderzoek naar gedaan", aldus Van Eijden.

Update

Ajax heeft inmiddels enkele namen van de ruim vijftig vandalen bekend gemaakt. Het betreft hier om jongens uit vak 410. Als het aan Ajax ligt, komen zij nooit meer in de ArenA.

De voorzitter van Ajax, J. Jaakke, wil maandag de voorzitter van Feyenoord, Van Den Herik, uitnodigen om de situatie te deëscaleren. Jaakke erkende dat de veiligheidssituatie afgelopen donderdag anders aangepakt had moeten worden.

Ajax-trainer Koeman, heeft zondagmiddag voor de wedstrijd tegen RBC Roosendaal, zijn excuses aangeboden namens Ajax, aan de spelers van Jong Feyenoord.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager