Oekraïner is 2,53 meter lang

Radhouane Charbib uit Tunesië geldt volgens het Guinness Book of Records met een lengte van 2,36 meter als langste man ter wereld. Maar dat zal in de volgende editie van het boek waarschijnlijk anders zijn. De Oekraïner Leonid Stadnik is namelijk 2,53 meter lang en groeit nog steeds.

De ongewone groei van de 27-jarige man begon nadat hij op zijn veertiende een hersenoperatie ondergaan had. Inmiddels is de Oekraïner zo groot geworden dat hij nog maar zelden buiten zijn dorp komt. "De bus nemen is voor mij hetzelfde als wat het voor een normaal mens is om zich in een kofferbak van een auto te wurmen", aldus Stadnik, die totaal niet blij is met zijn lengte en het als een straf van God ziet.

De reus brengt zijn dagen door met werken in de tuin en het verzorgen van zijn moeders koeien en varkens. Tot drie jaar geleden kon de man zijn beroep als dierenarts nog uitoefenen, maar nadat zijn 43 centimeter lange voeten bevroren omdat hij geen passend schoeisel kon vinden, heeft de reus zijn baan opgegeven. Inmiddels heeft een schoenfabriek uit de Oekraïne een paar schoenen voor de man gemaakt, waarvan de veters bijna 2,5 meter lang zijn.