ControversiŽle nieuwe serie op MTV

DePresident had ons via de nieuws-submit te melden:

De nieuwe Amerikaanse serie 'I want a famous face' komt binnenkort ook op de Nederlandse MTV. In de serie volgt de muziekzender jonge mensen die plastische chirurgie ondergaan om zo meer op hun idool te lijken. "We proberen plastische chirurgie niet mooier te maken dan het is. We willen juist het tegenovergestelde laten zien. Hoe moeilijk het is, hoe extreem het is en hoe traumatisch het kan zijn", zo zegt producer Marshall Eisen.

Kacey Long's droom was een mooie vrouw te worden, zoals haar idool Julia Roberts. Maar de operatie had geen gelukkig einde omdat er complicaties optraden.

Volgens Plastisch Chirurg Dr. Mauro Romita is het ongebruikelijk dat iemand totaal van uiterlijk gaat veranderen. De meeste patiŽnten vragen meestal maar om het veranderen van 1 gelaatstrek. "Als de patiŽnt echt totaal niet op zijn idool lijkt, dan zal de plastisch chirurg de motivatie van de patient heel zorgvuldig moeten analyseren", zo zegt hij.

Volgens producer Eisen was het niet moeilijk om kandidaten te vinden. Helaas is de fantasie van de kandidaten niet altijd gelijk aan het uiteindelijke resultaat. "De kandidaten denken dat ze 'the whole package' krijgen", aldus Dr. Ronnie Swift, hoofd psychiatrie van het Metropolian ziekenhuis in New York. "Wat ze krijgen is de fysieke verschijning zonder het geld, de lifestyle en de persoonlijkheid van de ster."