CD: Lunascape - Mindstalking

Lunascape werd in 1998 gevormd door oud Hooverphonic zangeres Kyoko Baertsoen en muzikant Walter Hilhorst. De twee hadden elkaar in 1993 leren kennen op de televisie- en filmacademie van Brussel, en kort na Kyoko’s Hooverphonic avontuur besloot het duo de krachten te bundelen en een eigen groep te beginnen. De rest is ons bekend: Een jaar later bracht de band zijn debuutalbum Reflecting Seyelence naar buiten, en wist hiermee een geheel eigen sound te creėren, wel meer dan eens omschreven als “etherische ambient trippopmuziek.”

Als eerste Europese band kreeg Lunascape de mogelijkheid om te werken met een internationale topper als Rick Nowels, de man achter onder andere Madonna, Dido en ex-spicegirl Mel C. In zijn studio in Los Angeles werd 'Tears From the Moon' geschreven, dat later werd opgenomen en gerealiseerd door Steve Lyon (Depeche Mode, Cure, Paradise Lost). Producer Ash Howes (Texas, Bryan Ferry, Faithless en Eurythmics) nam de overige opnames van Reflecting Seyelence voor zijn rekening. Het debuutalbum lichtte de singles 'Tears From The Moon, 'Sequoia', 'My Second Skin' en 'Yairo'.

Ondanks de veelzeggende namen begon de Belgische band pas na de tweede single ‘Tears From the Sun’ een beetje naamsbekendheid te krijgen. De plaat werd veel gedraaid op onder andere de Belgische radiozenders Radio 1, Studio Brussel en Radio21, en ook de videoclip kwam regelmatig voorbij op TMF. In juli 2002 nam Lunascape de themasong voor de 3D Imax Film ‘SOS Planet’ voor haar rekening, en al eerder speelde Kyoko zelf een klein rolletje in de Imax horrorfilm 'Haunted Castle' waarin ze het nummer 'Lane Navachi' uitvoerde.

Kyoko en Walter hebben ondertussen niet stilgezeten. Twee jaar na de release van het debuutalbum komt Lunascape met haar nieuwe album ‘Mindstalking’. Een album waarmee de groep opnieuw moet bewijzen tot Belgisch besten te horen.

Lunascape