Fietsenfetisjist steelt honderden fietsen

Nadat een fietsendief in Melbourne, Australië, tijdens een diefstal was gestorven, ging de politie naar zijn huis om te proberen te achterhalen of de man nog in leven zijnde familieleden had. Die vonden ze niet, wel ontdekten ze minstens 500 fietsen en onderdelen daarvan.

In de achtertuin, de woonkamer, zelfs het toilet en de badkamer lagen de fietsen, kettingen, zadels, helmen en sturen opgestapeld. De man, die in de zestig was, overleed vermoedelijk aan een hartaanval tijdens het stelen van een fiets. Senior Sergeant Adrian Benny was verbaasd over de enome voorraad fietsen van allerlei merken, modellen en prijsklassen: "Kan iemand zo leven? Ik heb nog nooit zoiets gezien." Het grootste deel van de fietsen was gestolen, de doorgeknipte kettingsloten zaten er nog aan. Sommige waren duizenden dollars waard.

"Buren wisten van zijn fetish en hij verklaarde dat hij ze in tweedehandswinkels en veilingen kocht." De politie heeft donderdag en vrijdag urenlang fietsen geruimd en gaat daarmee maandag verder. Ze moeten nog twee schuren leeghalen. Het opruimen duurt zo lang, omdat iedere fiets gefotografeerd en beschreven moet worden, alvorens naar een opslagplaats gebracht te worden. Fietsen met een identificatie worden teruggebracht naar de rechtmatige eigenaar.