Film: Battle Royale II: Requiem

De skyline van Tokio in de vroege ochtend. Adembenemende beelden van enkele torenhoge gebouwen in haast romantisch licht van de opkomende zon. BAM! Enkele zware explosies die de wolkenkrabbers veranderen in smeulende puinhopen. De Wild Seven laten van zich horen. De overlevenden van BR I (*) zworen wraak op alle iedereen die hen dit aangedaan hadden. In principe dus alle volwassenen.

Het tuig.

Een jaar later is er weer een onschuldig schoolklasje op weg naar hun schooluitje. Maar al snel blijkt dat deze groep de volgende lichting voor de nieuwe Battle Royale (om precies te zijn de Millennium Antiterrorisme wet) is.

De instructie.

Deze wet laat ze niet elkaar uitmoorden, maar ze worden in koppels op pad gestuurd om de Wild Seven aan te pakken. De “War on terrorism” gaat gevoerd worden tussen kinderen. In volwassenen is te veel geïnvesteerd om ze hiervoor te laten sneuvelen. De kinderen uit deze klas zijn toch uitschot, ze hebben hun kans gehad..

Het tuig.

Het toeval wil dat de terroristen, na een verblijf met opleiding in Afghanistan, zich verborgen hebben op het beruchte eiland van Battle Royale. Na een brute instructie waarbij de eerste slachtoffers al vallen, volgt de landing à la Saving Private Ryan op het eiland. De Wild Seven toont geen medelijden, althans, tot het moment dat ze merken wie ze tegenover zich hebben.

Landing op het strand.

Geen volwassenen, maar kinderen, slachtoffer van hetzelfde regime als de Wild Seven enkele jaren geleden. De volwassenen weigeren dus de oorlog, en sturen kinderen zoals zij! Maar uiteindelijk zullen de volwassenen er toch ook zelf aan moeten geloven. Een massale landing van troepen en een ware veldslag volgt.

Het tuig.

(*) Battle Royale: In Japan is alles mis. Een werkloosheid van 15% en scholen vol oncontroleerbare kinderen. De volwassenen, synoniem voor de staat, maken een nieuwe wet om de orde terug te krijgen. Elk jaar gaat een schoolklas onderling strijden, op leven en dood. Drie dagen. Drie dagen de tijd, en er mag er maar één overblijven...