CD: ID&T Hardtrance 4

Laten we meteen maar met de deur in huis gaan vallen zonder te beginnen over hoe de CD eruit ziet. ID&T Hardtrance is een dubbel-CD die gemixt is door Marcel Woods, de king of hardtrance zoals ik hem zelf noem. Meestal verwacht ik van dit soort CD's dat ze opbouwend zijn, daarmee bedoel ik dat ze wat rustiger beginnen en daarna wat harder worden. Dat is zeker niet het geval met deze CD. De eerste CD begint al meteen lekker met "Praise Worthy Tunes" van Kay D. Smith. Meteen na "praise Worthy Tunes" komt "Bring The Pain" in de Marcel Woods Remix. Als er iets een lekker nummer is dan is het deze het wel. Verderop in CD1 komen we "Back To Basics" tegen van 4 strings. Dat is een nummer met een bepaald iets wat gewoon de hele dag in je hoofd blijft hangen. "Back To Basics" wordt overgenomen door "Spellbound". Je moet echt heel goed luisteren anders hoor je niet eens de overgang naar de volgende track, en zo hoort een goed gemixte CD naar mijn idee ook te zijn. Ondertussen ben ik alweer aangekomen bij niemand minder dan Benjamin Bates met "Lost Myself In The Way You Close" absoluut één van mijn favorieten op dit album omdat dit nummer redelijk wat tempoverschillen heeft. Na Benjamin Bates is het de beurt aan Marco V vs. Jens met "Loop& Things Relooped" voor de meeste feestgangers is dit een bekend nummer wat regelmatig terug komt in de sets van bepaalde DJ's. CD1 wordt afgesloten met "Fire" van Wippenberg, maar dit is nog zeker niet het einde want er komt gelukkig nog een CD2.

CD2 begint ongeveer hetzelfde als CD1, voornamelijk met veel bass. Het eerste nummer op deze CD is dan ook "Dashion Slam" van Solar Factor. Het nummer "Massanfertiging" valt niet meer onder Hardtrance naar mijn gevoel maar meer onder de categorie Techtrance. Dit nummer bevat een Techno-achtige sound met veel downtempo stukken die toch overlopen in Techtrance. Om het dus niet helemaal moeilijk te maken hou ik het voor mijn gevoel bij Techtrance. Verderop in de CD kom ik "Still Waiting" tegen. Bij dit nummer krijg ik een soort film-muziek idee. Vooral rond minuut twee van dit nummer. Bij track 10 op deze CD kom ik "Tulips & Chocolate" tegen in de Woods & S.H.O.K.K Remix. Weer een remix dus van meneer Woods zelf op de CD. Zelf had ik op CD1 al een favoriet maar op CD2 is het zeker deze track geworden. De combinatie van trance en een wat hardere beat is perfect. CD2 wordt afgesloten met "Painted Black" een klassieker die geremixt is en toch een mooi nummer kan blijven. "Painted Black" is dan ook zeker een perfecte afsluiter voor deze dubbel-CD.

Conclusie:
Zelf had ik me niet zoveel voorgesteld bij deze CD. Het is toch altijd dat je tegen de echte trance aanhangt als het gaat om dit soort Hardtrance CD's. Het is bijna nooit echt Hardtrance helaas. Niets is minder waar, deze CD staat vol met Hardtrance, Techno en Techtrance en zeker geen Trance. De CD begon lekker hard met veel beats erin en bleef eigenlijk in hetzelfde tempo lekker doorgaan. Het was zeker lastig om stil te blijven zitten, maar daar heb ik over het algemeen altijd last van. Zeker een verrassing vond ik "Painted Black" als afsluiter op CD2. Je komt dit nummer niet echt heel vaak tegen in de remix versie, en veel mensen hebben ook zoiets van "Waarom doen ze dat nou! zo zonde van het nummer." "Painted Black" was naar mijn idee een prima afsluiter voor deze dubbel-CD. Waarom een CD niet afsluiten met een topper, doe je met een liveset toch ook. ID&T Hardtrance 4 Mixed bij Marcel Woods krijgt van mij een 8. Goed gemixte CD alleen mis ik wat naar mijn idee wat nummers die er perfect tussen hadden gepast zoals "The Time Is Running Out" van Marcel Woods zelf.