FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 11 mei 2003

Voetbal: Beckham te koop voor 50 miljoen

De algemeen directeur van Manchester United, Peter Kenyon, heeft verklaard dat de club David Beckham graag zou willen houden, maar niet tegen elke prijs.

De afgelopen weken werden de geruchten over een mogelijke transfer van de middenvelder steeds luider. Real Madrid zou in de markt zijn voor Beckham, maar ook Inter uit Milaan zou interesse hebben. Kenyon heeft nu verklaard dat de club die vijftig miljoen euro neertelt, David Beckham in kan lijven.

,,David is een belangrijke pion in het elftal, maar tijden kunnen veranderen'', zei Kenyon tegen de BBC. ,,Ook al zou Beckham de rest van zijn loopbaan bij ons blijven, dan nog komt er een tijd dat we hem moeten vervangen.''

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK! Voetbalmanager

KPN lost hoge lening vervroegd af

Telecombedrijf KPN heeft bekendgemaakt een schuld van ruim 1,6 miljard euro vervroegd te hebben afgelost. Vorig jaar had het bedrijf het omvangrijke bedrag geleend van het Amerikaanse Bellsouth.

KPN had het geld nodig nadat Bellsouth begin 2002 gebruik maakte van de mogelijkheid om zijn belang in de Duitse telecomaanbieder E-plus te ruilen voor stukken KPN. Daardoor nam de schuldpositie van KPN verder toe.

De bedoeling was dat KPN in oktober van dit jaar pas de eerste 500 miljoen euro af zou lossen. In maart 2004 zou het telecombedrijf de rest van de schuld terugbetalen.

Grafschennis in Friesland

In de nacht van zaterdag op zondag hebben onbekenden op de begraafplaats in het Friese Balk 25 graven vernield. Op de begraafplaats werden grafstenen gebroken en omver getrokken. Daarnaast werden ook bloemstukken en beeldjes gesloopt en werden een aantal stenen en kruizen uit de grond getrokken en verderop neergegooid.

De politie spreekt het vermoeden uit dat het om meerdere daders gaat. "Als je kijkt naar de chaos dan is het bijna niet mogelijk dat iemand dat alleen heeft kunnen doen", aldus een politiewoordvoerster. Een inwoner van Balk deed zondagochtend aangifte van de grafschennis.

Voetbal: Van Basten aan de slag bij Jong Ajax

Vanaf volgend seizoen zal Marco van Basten aan het werk gaan als trainer bij Jong Ajax. De voormalige sterspeler van Ajax en AC Milan zal bij het team gaan samenwerken met hoofdverantwoordelijke John van 't Schip. ,,Ik kan op deze manier ervaring op doen'', aldus Van Basten.

Gedurende zijn cursus coach betaald voetbal liep Van Basten bij Ajax. Afgelopen week werd duidelijk dat hij de studie met succes heeft afgerond. In principe gaat Van Basten voor een jaar aan het werk bij Jong Ajax.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK! Voetbalmanager

Drie mannen redden vrouw uit brandend huis

In Den Haag hebben drie mannen hebben zondagmiddag een vrouw uit een brandend huis gered. Ze zagen de vrouw voor het raam staan toen het appartement in de brand stond. Volgens de brandweer zou de vrouw zonder hulp van de mannen vermoedelijk om het leven zijn gekomen.

De mannen forceerden met een koevoet de deur van het huis op de tweede verdieping aan het Westeinde, waardoor de bewoonster erin slaagde de woning te verlaten. Bij de brand liep zij overigens wel brandwonden op en ademde veel rook in, aldus een woordvoerder van de brandweer. Hij kon niet zeggen of de vrouw in levensgevaar verkeert. Haar vriend, die ook in het huis was, kon op eigen gelegenheid naar buiten komen.

Tegen 16.00 uur brak de brand, waarschijnlijk veroorzaakt door de televisie, uit. De brandweer kon het vuur snel blussen.

Mogelijk SARS-geval in Finland

Jappr had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vermoedelijk ligt in de Finse stad Turku een man met SARS in het ziekenhuis, zo heeft het academisch ziekenhuis uit die plaats bekend gemaakt. Het ziekenhuis benadrukt dat op dit moment niet met zekerheid valt te zeggen of het daadwerkelijk om SARS gaat. Eind vorige week had een test positief resultaat, enkele dagen eerder had een vergelijkbare test een negatief resultaat. Een derde test moet binnenkort uitsluitsel geven.

De man werd 30 april in het ziekenhuis opgenomen. Eind april is hij een week in Toronto geweest. In die plaats zijn al meer dan twintig mensen overleden aan SARS.

Wereldwijd ligt het aantal sterfgevallen als gevolg van SARS nu boven de 500, het meerendeel daarvan komt uit China en Hongkong. In Europa zijn nog geen mensen overleden aan SARS.

Texaanse moeder slaat eigen kinderen dood

Jappr, SLoeRie en j0han hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 38-jarige vrouw uit Texas (Amerika) heeft "in opdracht van God" twee van haar kinderen doodgeslagen. Dat meldt The Dallas Morning News.

De vrouw wekte haar twee zonen van zes en acht jaar gisterenochtend, nam ze vervolgens mee naar buiten, waar ze ze met stenen doodsloeg. Een veertien maanden oude peuter bracht ze zwaar letsel toe, maar die overleefde het drama ternauwernood.

Mark Webber tekent bij

Mark Webber heeft zijn contract bij Jaguar verlengd. Hij heeft nu een contract tot eind 2005.

Het contract van de Australiër zou na dit seizoen aflopen, nu blijft hij dus nog 2 jaar in de Formule 1. Mark Webber kwam in November 2002 bij Jaguar en heeft daarvoor een jaar bij Minardi gereden.

Mark Webber hoopt "dat, door de aankondiging zo vroeg in het seizoen te maken, mensen zich realiseren hoe serieus onze bedoelingen zijn om Jaguar's positie in de Formule 1 te vestigen.

Uiteraard is men bij Jaguar Racing ook tevreden over de coureur. Managing Director David Pitchforth zei daarover: "Mark is een buitengewoon talent en iedereen bij Jaguar Racing is natuurlijk opgelucht dat het partnerschap tot het eind van seizoen 2005 verlengd is".

"Mark's start van het seizoen was erg indrukwekkend en zijn benadering van racen zeer professioneel - zowel in als buiten de cockpit - en we zien Mark als een integraal deel van onze lange-termijn ontwikkeling."

Vorig seizoen eindigde het team in het constructeurskampioenschap zevende. Alle acht punten werden door Eddie Irvine gehaald.

Albers wint zijn eerste DTM race

Montoya01 en Bolk hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Christijan Albers heeft in de tweede race van het seizoen zijn eerste DTM-overwinning behaald. Met deze overwinning onderstreept hij zijn rijderskwaliteiten en zijn F1 ambities.

De Mercedes Benz fabrieksrijder kwam bij de race op het Adria International Raceway in Italië kwam als eerste over de finish. De 24-jarige Nederlander liet de Zweed Mattias Ekström en de Fransman Laurent Aiello achter zich. De Zwitser Marcel Fässler vertrok van Pole en kwam als vierde over de finish.

Albers is zeer tevreden met zijn overwinning: "Het is het grootste dat ik in mijn carriëre heb bereikt. Vandaag was alles perfect: de auto, het team en de banden. Ik ben dankbaar dat ik de kans heb gekregen in een topteam te starten. Bovendien heb ik met Bernd Schneider als teammaat de beste leermeester ter wereld."

Met dank aan collega Light voor het herschrijven van dit bericht.

Meer nieuws rondom de Formule 1 vind je op de FOK! F1manager!

Albers wint zijn eerste DTM race

Ferrari412T2 wist ons vandaag het volgende te melden:

Christijan Albers heeft in de tweede race van het seizoen zijn eerste DTM-overwinning behaald. Met deze overwinning onderstreept hij zijn rijderskwaliteiten en zijn F1 ambities.

De Mercedes Benz fabrieksrijder kwam bij de race op het Adria International Raceway in Italië kwam als eerste over de finish. De 24-jarige Nederlander liet de Zweed Mattias Ekström en de Fransman Laurent Aiello achter zich. De Zwitser Marcel Fässler vertrok van Pole en kwam als vierde over de finish.

Albers is zeer tevreden met zijn overwinning: "Het is het grootste dat ik in mijn carriëre heb bereikt. Vandaag was alles perfect: de auto, het team en de banden. Ik ben dankbaar dat ik de kans heb gekregen in een topteam te starten. Bovendien heb ik met Bernd Schneider als teammaat de beste leermeester ter wereld."

'Het beste van Schumacher komt nog'

Aan het begin van dit seizoen leek het er niet echt op, maar volgens drievoudig wereldkampioen Jackie Stewart komt het beste van Michael Schumacher er nog aan.

Het seizoen begon zo slecht voor de Duitser. In de eerste drie wedstrijden speelde hij niet veel klaar. De Italiaanse pers was erg kritisch over de verrichtingen van de coureur en er werd al gespeculeerd dat Schumacher zou stoppen. Vorige week liet hij in Spanje echter zien nog steeds tot de besten te behoren.

"Het is stom om te zeggen, maar ik denk dat Michael Schumacher alleen nog maar beter wordt," aldus Steward. "Hij wil zichzelf verbeteren. Hij is erg kritisch op zichzelf. Dat is goed voor hem, maar het is erg slecht nieuws voor de rest van de grid. Ik denk dat er nog ruimte is voor verbetering."

Alonso "ster in wording"

Fernando Alonso wordt door Jackie Stewart gezien als aankomend talent. Stewart ziet de jonge Spanjaard als iemand die mogelijk zelfs de heerschappij van Michael Schumacher kan doorbreken.

"Goed zijn volstaat niet in de F1. Een rijder moet ook consistent zijn en Fernando heeft al aangetoond dat dit voor hem zeker het geval is. Hij heeft al meerdere podiums behaald en ik schat hem echt heel hoog in", meldde Stewart op BBC Radio Five Live.

"Fernando is echt een ster in wording en die hebben we nog nodig want de voorbije jaren doken er niet echt nieuwe namen op. Al zijn ook Button en Raikkonen toekomstige sterren."

Ook Juan Pablo Montoya is snel, maar volgens de Schot Jackie Stewart nog "te aggressief". "Als hij technisch op hetzelfde niveau van Schumacher kan komen, dan wordt hij ongetwijfeld alsnog een heel groot rijder."

Taxichauffeur komt om door treinbotsing

Een 39-jarige taxichauffeur uit Emmen is zondagmorgen in Nieuw-Amsterdam omgekomen toen zijn wagen door een trein geramd werd. Aan beide kanten van de spoorwegovergang stonden auto's te wachten. De man reed echter om de gesloten spoorbomen heen en op dat moment botste een werktrein van de NS op de taxi. De auto werd meegesleurd en kwam klem te zitten tussen de trein en het perron. De taxichauffeur was op slag dood.

Het taxibedrijf waar de chauffeur werkte zegt dat haar chauffeurs al de hele nacht storingen op dat traject meldden. De bomen gingen toen naar beneden terwijl er helemaal geen trein aankwamen. Agenten zouden de automobilisten toen over het spoor geleid hebben. Vermoedelijk verkeerde de taxichauffeur in de veronderstelling dat de problemen nog niet opgelost waren en reed hij daarom toch het spoor op.

Volgens een woordvoerder van politie is er echter niks bekend over een eventuele storingsmelding. Dienstdoende agenten worden hier nog over ondervraagd.

Vrouw steekt echtgenoot dood

ikhaatregistreren had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 37-jarige vrouw uit Lelystad heeft zondagochtend haar echtgenoot met een mes neergestoken. De man is in het Zuiderzeeziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. De steekpartij volgde op een ruzie tussen het stel in het Bungalowpark Muiderberg in hun woonplaats. Waarom zij daar op dat moment waren is niet bekend.

De politie heeft de vrouw aangehouden wegens "zware mishandeling met de dood tot gevolg hebbend". Ze wordt er dus niet van verdacht de moord te hebben voorbereid. De zoon van het stel was tijdens het incident niet aanwezig.

Brits spion gevlucht na blootgeven naam

De hoogste Brits geheim agent in de IRA, verdachte in meer dan veertig moorden, is ondergedoken nadat diverse zondagskranten in Ierland en Groot-Brittannië zijn identiteit hebben onthuld. Volgens de kranten hebben Britse inlichtingendiensten de man, met de codenaam "Stakeknife", uit Ierland weten te krijgen enkele uren voordat kranten zijn naam zouden publiceren.

Als geheim agent diende "Stakeknife" als hoofd van het interne veiligheidsorgaan van het Ierse Republikeinse leger. Zijn taak was om verklikkers op te sporen, te ondervragen, te martelen en te doden.

De man wordt verdacht van veertig moorden, die aan beide kanten van de Ierse grens zouden zijn uitgevoerd. Hij pleegde deze misdaden met toestemming van zijn meerderen binnen het Britse leger, om zijn positie in de IRA te handhaven, zo schrijven de kranten.

Een woordvoerder van de Britse regering wilde niet op de berichten ingaan. "We geven geen commentaar op veiligheidszaken," zo zei hij.

Volgens de Sunday Tribune, één van de vier kranten die de naam onthulden, heeft "Stakeknife" de inlichtingendienst van het Britse leger in 1978 zelf benaderd als jonge IRA-vrijwilliger, omdat hij revanche wilde nadat hij door enkele leden in elkaar was geslagen.

"Het moet het grootste moment van geluk zijn geweest voor de schimmige en beruchte 'Force Research Unit (FRU)', de vleugel van de inlichtingendienst van het Britse leger dat agenten in het noorden heeft," zo schrijft de krant.

Naast het doorgeven van informatie, terwijl hij steeds hogerop wist de klimmen binnen de organisatie, was "Stakeknife" ook de man die doelen binnen de organisatie uitzocht.

"Als er iemand binnen de IRA was of er was een geheim agent (werkend voor Groot-Brittannië) niet langer bruikbaar, dan werd Stakeknife gebruikt om van hem af te komen. Hij was er om het smerige werk van de FRU's te doen en de losse eindjes aan elkaar vast te knopen," liet een bron binnen de FRU de krant weten.

Niemand van Sinn Fein, de politieke tak van de IRA, was meteen voor commentaar bereikbaar. Maar het blootgeven van "Stakeknife's" zal naar alle waarschijnlijkheid in Iers-Republikeinse kringen een grote schok veroorzaken.

'Vrouw pleegt chemische aanslag op man'

In de Verenigde Staten is een 36-jarige vrouw aangehouden, omdat ze haar man, die zeer gevoelig is voor chemicaliën, ernstig heeft willen verwonden. Ze had zichzelf met parfum besprenkeld, het huis besprayed met desinfectans en een middel om insecten te doden, en geurkaarsen aangestoken.

Haar 46-jarige man is volgens zijn doctoren invalide door de allergieën die hij opliep tijdens zijn werk in de bouw. Hij is blootgesteld aan giftige aarde en gevaarlijke chemicaliën en heeft daar kort geleden in een rechtzaak nog 150.000 dollar ter compensatie aan over gehouden.

Het incident waar de vrouw voor is gearresteerd vond plaats op 4 april, tijdens een gesprek tussen de twee over een scheiding na een huwelijk van drie jaar. Volgens de man werd zijn vrouw woedend omdat hij weigerde haar de helft van zijn compensatie te geven.

"Lynda kwam in de keuken met parfum op en gaf ook wat aan haar dochter. Daarna ging ze door het huis en sprayde er Lysol in en ze deed dat zelfs in mijn gezicht," verklaarde de man. Volgens zijn doktoren is de man ernstig chemicalie-gevoelig, kan hij tegen geen enkele chemische geur, luchtverfrissers en andere vluchtige chemicaliën, en weet zijn vrouw hiervan.

Volgens de advocate van de vrouw is de aanklacht misbruik van het justitiële apparaat. "De man is een faker. Hij wil alleen maar het voordeel aan zijn kant krijgen in een rechtzaak rondom de scheiding."

Mogelijk middel tegen longziekte SARS ontdekt

Ferrari412T2 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wetenschappers aan de universiteit van Hongkong hebben een potentiële behandelingsmethode tegen SARS ontdekt. Een kunstmatig gemaakt eiwit kan vermoedelijk de menselijke cellen beschermen tegen SARS. Eerste tests zijn positief verlopen, maar het gaat nog om voorlopige uitslagen.

SARS 3Ondertussen heeft de dodelijke longziekte ook het continent Afrika bereikt. Daar is een patiënt met verschijnselen van SARS overleden. Heeft hij de ziekte ook daadwerkelijk, dan is dat het tweede SARS-geval in Afrika.

Experts van de wereldgezondheidsorganisatie WHO bepleiten al langer een uitbreiding van hulp aan het continent. Slechte gezondheidsvoorzorgen, een grote bevolking en slechte levensomstandigheden zijn gunstig voor een verdere verspreiding van de ziekte en kunnen tot een oncontroleerbare epidemie leiden.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 19)

Hieronder vind je de uitslagen van de de afgelopen week gespeelde wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie, de nieuwe tussenstand en het resterende programma.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 19)
Dinsdag 6 mei
NAC - FC Zwolle (2-0)

Vrijdag 9 mei
SC Heerenveen - FC Groningen (2-1)
Roda JC - RBC Roosendaal (1-0)

Zaterdag 10 mei
NAC Breda - FC Utrecht (2-0)
PSV - Excelsior (7-0)
AZ - Willem II (3-2)
FC Twente - FC Zwolle (0-0)

Zondag 11 mei
NEC - Ajax (1-2)
Feyenoord - RKC Waalwijk (2-1)
De Graafschap - Vitesse (0-1)

Tussenstand Holland Casino Eredivisie (na Week 19)
Pos.ClubAWGVPV-T
1. PSV 3125518084-17
2. Ajax 3123537484-30
3. Feyenoord 3123447382-36
4. RKC Waalwijk 31144134642-46
5. NEC 31128114438-40
6. Roda JC 30127114347-46
7. NAC Breda 31101384333-28
8. FC Utrecht 311110104342-41
9. Heerenveen 31118124154-52
10. AZ 31118124146-63
11. Willem II 31108133845-47
12. FC Twente 31911113832-40
13. RBC Roosendaal 31106153632-44
14. Vitesse 3178162931-46
15. FC Groningen 30610142826-38
16. FC Zwolle 3177172829-60
17. Excelsior 3157192232-62
18. De Graafschap 3155212032-75

Resterend programma Holland Casino Eredivisie (seizoen 2002/2003)
Dinsdag 13 meiExcelsior - Vitesse
Roda JC - FC Groningen FC Twente - Ajax
NAC Breda - AZ
Vrijdag 16 mei Roda JC - RKC Waalwijk
FC Utrecht - Roda JC PSV - FC Utrecht
NEC - FC Zwolle
Zaterdag 17 mei Willem II - Feyenoord
FC Zwolle - SC Heerenveen De Graafschap - FC Groningen
Willem II - Excelsior
RBC Roosendaal - NEC
Vitesse - FC Twente Donderdag 29 mei
Ajax - SC Heerenveen
Zondag 18 mei FC Groningen - PSV
Ajax - De Graafschap FC Utrecht - FC Twente
Feyenoord - PSV FC Zwolle - De Graafschap
RKC Waalwijk - NAC Breda RBC Roosendaal - NAC Breda
FC Groningen - AZ Vitesse - Willem II
Feyenoord - Roda JC
Zondag 25 mei AZ - Excelsior
SC Heerenveen - RBC Roosendaal RKC Waalwijk - NEC

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager!

[Up]Van Basten haalt diploma CBV

Marco van Basten heeft het diploma Coach Betaald Voetbal gehaald. De oud-speler die momenteel de spitsen bij Ajax adviseert, kan nu overal aan de slag als hoofdtrainer.

Van Basten volgde dit seizoen de verkorte cursus voor internationals met meer dan 40 interlands achter hun naam. Naast van Basten haalden ook Cees Lok, Marcel Bout, Edmond Claus, Rini Coolen, Henk Herder, Pieter Huistra, Johan Steur, Bob Kootwijk en Roy Wesseling hun diploma. Momenteel zijn er voor hen nog geen vacatures.

11-05-2003 VI.nl
Marco van Basten zal het komende seizoen aan de slag gaan bij Jong Ajax, hij zal samen met John van 't Schip het team gaan leiden. "Ik heb gewoon meer praktijkervaring nodig", verklaarde Van Basten op AT5.

Elf aanhoudingen bij danceconcert DJ Tiësto

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Elf bezoekers van het danceconcert van DJ Tiësto, afgelopen nacht in het Arnhemse Gelredome, zijn aangehouden omdat zij een te grote hoeveelheid drugs bij zich hadden. De meesten van hen hadden pillen bij zich, enkelen waren echter in het bezit van partydrug GHB of cocaïne. Een man had 17 pillen en een hoeveelheid cocaïne op zak. Hij is bekeurd voor het dealen in drugs.
Alle verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten.

Het feest, dat van zaterdagavond elf uur tot zondagmorgen zeven uur duurde, is volgens een politiewoordvoerster voor de rest probleemloos verlopen.

Meisjes gered door mobiele telefoon

Een mobiele telefoon heeft zaterdagavond drie 16-jarige meisjes uit Elspeet en Uddel gered, toen ze werden bedreigd door een man.

De meisjes fietsten rond negen uur in het bos bij Garderen, toen er plotseling een man tevoorschijnkwam. Hij had een rode zakdoek voor zijn gezicht en een pistool in de hand. De meisjes moesten op de grond gaan liggen.

Net op dat moment ging de telefoon van één van de meisjes over. Het meisje nam op en schreeuwde luid tegen de beller, haar moeder, waar ze was. Daardoor schrok de man zo dat hij de benen nam. De politie heeft het bos nog onderzocht, maar geen spoor van de dader kunnen vinden.

Wapeninspecteurs VS stoppen ermee

Het Amerikaanse team van wapeninspecteurs is bezig met het afronden van zijn activiteiten, bericht de Washington Post. Bewijs dat Saddam Hussein massavernietigingswapens produceerde of in bezit had, is niet gevonden.

Bij aanvang van hun inspecties hadden de inpecteurs het volste vertrouwen dat ze de honderden tonnen biologische en chemische middelen, alsmede raketten zouden aantreffen die Colin Powell in februari noemde bij zijn rede voor de VN-Veiligheidsraad. Dat vertrouwen brak toen de ene na de andere missie niets opleverde. "We denken niet meer dat we iets vinden", aldus enkele leden van het team.

De inspecteurs wijten de teleurstellende resultaten aan de vaak onjuiste informatie die de Amerikaanse inlichtingendiensten leverden, en aan het feit dat de plaatsen die onderzocht werden dikwijls al geplunderd bleken te zijn en soms zelfs in brand waren gestoken. Daarnaast uitten inspecteurs hun frustraties over het feit dat ze weinig effectief werden ingezet, en dat de operatie te langzaam verliep.

De vier teams richten zich nu op andere taken, zoals het onderzoek naar Iraakse undercover-activiteiten in het buitenland en diefstal van antieke voorwerpen. De jacht op massavernietigingswapens wordt op een laag pitje voortgezet door de nieuwe "Iraq Survey Group".

Met dank aan Jenga voor het vertalen en herschrijven van dit bericht!

Dode vrouw gevonden in Vuren

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een sloot in het Gelderse Vuren is zaterdagmorgen het lichaam van een dode vrouw gevonden. De vrouw, die tussen de 25 en 35 jaar oud moet zijn, is vermoedelijk het slachtoffer geworden van een misdrijf, zo maakte de politie bekend.

Een team van 15 rechercheurs is op de zaak gezet. De identiteit van de gevonden vrouw is nog onbekend. De politie wilde zaterdag nog niet zeggen waardoor zij denkt dat de vrouw door moordenaarshand om het leven is gekomen.

In Vuren is in november vorig jaar ook al een vrouw in een sloot aangetroffen. Toen ging het om een 47-jarige inwoonster van Huizen. In Breda werd een maand later in verband met die zaak een man aangehouden. In diens flat werd een lichaam van een 28-jarige vrouw gevonden, die al enkele weken dood was. Of deze zaak te maken heeft met de huidige is niet bekend.

Powell: Palestijnen moeten ontwapenen

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell heeft op zijn reis door het Midden Oosten de Palestijnen opgeroepen om militante groepen die achter aanslagen op Israëlische doelen zitten snel te ontwapenen.

"We verwelkomen de positieve politieke stappen die al door de Palestijnse authoriteiten zijn genomen voor vrede, maar we moeten ook snelle, besluitvaardige actie zien van de Palestijnen om het terroristische netwerk te ontwapenen en te ontmantelen," aldus Powell, die aandacht vraagt voor een Amerikaans vredesplan.

Volgens het plan zou er in 2005 een Palestijnse staat gevormd moeten zijn, en moet er nu een einde komen aan de 31 maanden van Israëlisch-Palestijns geweld.

Powell deed ook een oproep aan de Israëlische premier Sharon om de militaire blokkades van Palestijnse steden en dorpen te versoepelen. Deze zijn aangelegd sinds de opleving van het geweld, nu bijna drie jaar geleden.

ADO-fans zorgen voor problemen

Supporters ADO Den Haag zorgen momenteel voor problemen, door zonder kaartje op weg te gaan naar Deventer voor de wedstrijd van hun club tegen Go Ahead Eagles.

ADO Den Haag kan vandaag kampioen worden van de eerste divisie, maar voor de fans zijn maar 400 kaartjes beschikbaar. Veel meer willen de wedstrijd bijwonen en daarom zijn honderden supporters in bijna 200 auto's op weg gegaan naar Deventer. Enkele mensen hebben daarbij vernielingen aangericht bij een tankstation aan de A12 en hebben er getankt zonder te betalen. Ook werd er een stuk berm in brand gestoken.

Het Korps Landelijke Politie Diensten geeft toe door de stoet fans overvallen te zijn. Er moest in allerijl versterking worden opgeroepen, omdat de twee wagens die normaal op patrouille zijn de stoet niet in de gaten konden houden. Een helikopter volgt de supporters vanuit de lucht.

ADO-supporters zorgen voor problemen

Beetle had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Supporters ADO Den Haag zorgen momenteel voor problemen, door zonder kaartje op weg te gaan naar Deventer voor de wedstrijd van hun club tegen Go Ahead Eagles.

ADO Den Haag kan vandaag kampioen worden van de eerste divisie, maar voor de fans zijn maar 400 kaartjes beschikbaar. Veel meer willen de wedstrijd bijwonen en daarom zijn honderden supporters in bijna 200 auto's op weg gegaan naar Deventer. Enkele mensen hebben daarbij vernielingen aangericht bij een tankstation aan de A12 en hebben er getankt zonder te betalen. Ook werd er een stuk berm in brand gestoken.

Het Korps Landelijke Politie Diensten geeft toe door de stoet fans overvallen te zijn. Er moest in allerijl versterking worden opgeroepen, omdat de twee wagens die normaal op patrouille zijn de stoet niet in de gaten konden houden. Een helikopter volgt de supporters vanuit de lucht.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK! Voetbalmanager

Ophalen hobbypluimvee bijna afgerond

Vogelpest KippenHet ophalen van de kratten met het hobbypluimvee in het Brabantse Neerkant en het Limburgse Nederweert is bijna afgerond. Dat zegt het ministerie van Landbouw. De vogels moeten worden afgemaakt vanwege de vogelpest.

Aan de ophaalactie hebben 613 mensen meegedaan. Aanvankelijk hadden zich 625 mensen aangemeld, maar op twaalf adressen stonden geen kratten aan de weg toen de ruimingsdiensten ze kwamen ophalen.

Waarschijnlijk zijn veel dieren nog niet opgehaald. Veel mensen zouden hun vogels verstoppen om ze te redden. Daarmee riskeren ze een hoge boete.

'Bush vervangt bestuurders Irak'

Enkele bestuurders die momenteel in Irak aan het werk zijn moeten hun taak neerleggen. De Amerikaanse president Bush haalt hen terug, omdat ze hun opdrachten niet hebben uitgevoerd. Dat meldt de krant The Washington Post vandaag op basis van bronnen binnen de regering.

Het gaat om Barbara Bodine, coördinator voor midden-Irak, en de tijdelijke bewindvoerder in Irak, Jay Garner. Bodine keert vandaag al terug naar de VS, Garner volgt over twee weken.

Bodine zou haar opdracht, een fundament leggen voor een democratisch Irak, niet goed hebben uitgevoerd, zo stellen critici. Ook Garner heeft zijn taak niet naar wens vervuld. Hij is er nog niet in geslaagd om de criminaliteit aan te pakken en Iraki's te betrekken bij de vorming van een lokaal bestuur.

Afgelopen week werd diplomaat en terrorisme-expert Paul Bremer door Bush benoemd tot presidentieel gezant in Irak. Hij gaat het politieke proces leiden. Volgens Amerikaanse media zou hij boven Garner komen te staan, maar die moet nu dus vertrekken.

Tijd loopt langzamer voor rokers die stoppen

Zarc.oh had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor mensen die snakken naar een sigaret lijkt de tijd veel langzamer te gaan. Dat blijkt uit een nieuwe studie, die aantoont dat mensen die stoppen met roken een veranderd tijdsbeeld hebben.

Amerikaanse wetenschappers ontdekten dat wanneer rokers hun gewoonte opgeven, hun gevoel van de tijd die verstrijkt met vijftig procent wordt verhoogd. Dit zou komen door onderliggende biologische processen, maar ook door psychologische en gedragsprocessen.

"Mensen die stoppen zijn snel geïrriteerd en zij denken dat de tijd langzamer verstrijkt dan die daadwerkelijk doet," aldus Laura Cousino Klein, een medisch psycholoog aan de Pennsylvania State Univerisity, die de studie leidde. Ze vergelijkt het gevoel met het wachten voor het stoplicht. "Het rode licht lijkt eeuwen te branden."

Tijdens het onderzoek werd aan 20 rokers en 22 niet-rokers gevraagd om de duur van een periode van 45 seconden te geven. Ze kregen de mededeling: "Binnen enkele ogenblikken ga ik 'start' zeggen en daarna zeg ik 'stop'. Vertel me hoeveel tijd je denkt dat er dan verstreken is."

De groepen hadden eerst een gelijk resultaat in de schattingen. Toen de groep rokers echter na een dag onthouding werd getest, schatten ze een veel langere verstreken tijd. Gemiddeld kwamen ze vijftig procent hoger uit.

548 gitaristen spelen nummer van Jimi Hendrix

In Wroclaw, in het zuidwesten van Polen, hebben gisteren 548 gitaristen "Hey Joe" van Jimi Hendrix gezamenlijk ten gehore gebracht. Het orkest, bestaande uit zowel amateur- als professionele gitaristen, werd gedirigeerd door vier orkestleiders.

Met deze opmerkelijke vertolking van het lied van de Amerikaanse gitaarvirtuoos, die in 1970 overleed, hopen de organisatoren op een vermelding in het Guiness Book of Records.

Hoofd Eindhovenaar bewerkt met hamer

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie van de regio Brabant Zuid-Oost meldt dat in de nacht van vrijdag op zaterdag een 32-jarige Eindhovenaar is aangehouden op verdenking van het bewerken van het hoofd van een 33-jarige man met een hamer.

De man zou dit tijdens een caféruzie hebben gedaan. Een vrouw beweerde onzedelijk te zijn betast door een man. Het slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld. De verdachte man is voor verder onderzoek ingesloten.

Moederdag vierende vrouwen in Zimbabwe opgepakt

MentalWesto had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Zimbabwe zijn gisteren tientallen vrouwen gearresteerd die een tocht ter gelegenheid van moederdag hielden. Met de tocht in Bulawayo, de tweede stad van het land, wilden ze de aandacht vestigen op de moeilijke positie van moeders in het land waar hongersnood heerst.

Een woordvoerder van de Beweging voor Democratische Verandering (MDC), de grootste oppositiebeweging in Zimbabwe, meldt dat de vrouwen naar diverse gevangenissen gebracht zijn en daar vermoedelijk het hele weekeinde door zullen brengen. Volgens mensenrechtenadvocaat Perpetua Dube zullen de vrouwen enkel een boete van 3000 Zimbabwaanse dollars (zo'n 3,5 euro) krijgen en daarna worden vrijgelaten. Vandaag wordt moederdag officieel gevierd in Zimbabwe.

De MDC veroordeelt de arrestaties. De politie wilde geen commentaar geven. Wel is bekend dat zij geen toestemming had gegeven voor de bijeenkomst, zoals de strenge veiligheidswetten in Zimbabwe eisen.

Chinezen mogen niet meer op straat spugen

-BlazE- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

SARS 1In de stad Guangzhou mag je niet meer op straat spugen in verband met SARS. De autoriteiten hebben duizenden werknemers in de gezondsheidszorg ingezet, die moeten toezien dat burgers niet op straat spugen. Als je spuugt op straat krijg je een boete van 50 yuan (ruim 5 euro) en moet je je eigen spuug opruimen.

Volgens medische wetenschappers wordt het SARS-virus onder meer via besmette druppels verspreid. Deze komen vrij bij praten, niezen, kuchen en spugen. Ondanks voorlichtingscampagnes om niet meer op straat te spugen, is het voor veel Chinezen moeilijk die gewoonte te laten varen.

Straaljager stort neer op renbaan

Palmbeach had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Franse straaljager is zaterdag neergestort op de renbaan van Mont-de-Marsan in het zuidwesten van Frankrijk. Twee renpaarden raakten zwaargewond toen de Mirage F1 op hun stal terechtkwam en moesten worden afgemaakt. De piloot gebruikte zijn schietstoel en bleef ongedeerd.

Volgens de Franse luchtmacht had het toestel technische problemen gekregen toen het terugvloog na een patrouille. Er waren twee bommen aan boord en enkele kleine granaten zijn op de renbaan terecht gekomen. De explosievenopruimingsdienst is ingezet om deze onschadelijk te maken.

Er waren zaterdag geen paardenraces in Mont-de-Marsan, anders waren er zeker slachtoffers gevallen, aldus de brandweer.

Geen zin, Nergens in!

...het moet, ik moet terug! Een aantal jaren geleden had mijn lichaam nog voldoende hormonen om volledig weg te zijn van iemand. De tijd van de Britney aan de muur, de tijd zonder internet, de tijd met Windows98, de tijd waar een brede scholing en schoolbanken standaard waren. De fase waar niets kon, en alles werd afgewezen.
Alles verandert, wanneer je opeens door krijgt dat de klassiekers en illusies van Het Goede Doel niet uit de lucht gegrepen zijn. Gek genoeg is de tijd voor deze periode die mij weer helemaal op kan laten bloeien. Vier bakken met MP3 cds uit de tijd dat Sex vies was en computers traag.
Helaas heeft dit teruggaan naar vroeger, als ontsnapping voor vandaag, een keerzijde gekregen. Ongeveer een maand geleden hoorde ik dat de mentor van de laatste twee jaar HAVO was overleden. Toen was al bekend dat hij (ernstig) ziek was, maar met de instelling die hij er op na hield heeft hij het langer volgehouden dan Silvia Millecam. Dit greep/grijpt mij toch enorm aan, hij was scheikunde docent en heeft mij echt een hele boel geleerd, maar op manier waarbij zelfverantwoording belangrijk was en een dagopening onmisbaar is. Het benaude is dat ik nog zoveel in detail herinner en ik blij ben dat ik nog zoveel van hem weet en dagelijks kan gebruiken.
Afgelopen week ben ik op een keerpunt in mijn leven gekomen dat zelfs de examinator van het CBR me in staat achtte om me alleen op de weg te begeven. Na een periode van een aantal maanden was dit weer iets wat ik afgesloten had. Normaal heb ik de neiging om dingen die ik leuk vind na een tijdje links te willen laten liggen, omdat ze op dat moment niet uitdagend genoeg zijn. Gelukkig hebben mijn docenten prestatie afspraken met me gemaakt, ze willen resultaat en dwingen me dingen af te maken. Dit lukt niet altijd en daarom doe ik iets langer mijn best om mijn stage goed af te ronden. Wat daarna moet gebeuren staat ook voor negentig procent vast.
De toekomst ontkennen heeft dan ook geen zin, op één of andere manier weet iemand je toch wel te vinden. De centrale orgaan donatie kwam ook bij mij langs en wat moet je dan? In eerste instantie vond ik het een prachtig idee om de keuze lekker door te schuiven, mijn moeder vertelde me dat mijn keuze een steuntje in de rug kan zijn van een nabestaande, toen ik daar over nadacht werd het vieze idee al een stukje mooier, ik zou in meerdere personen door kunnen leven en de hunne meerwaarde kunnen geven. Het ingevulde papiertje belandde in een kast en ik kon gisteren weer een brief verwachten of ze antwoord mochten hebben op hun vraag Jah, op zo'n moment heb ik toch liever een text boxje op internet <label for="donor">Ja/Nee/Nabestaanden/Persoon</label><input type="text" id="donor" /> en een verzenden knop <input type="submit" value="Verzenden" />. Hoe afstandelijker hoe beter.
Nee geef mij de tijd van Barbapapa en Alfred J. Kwak maar. Aangevuld met wat heden daagse meedeun deuntjes, die je als je goed naar hen luistert blij of verdrietig maken. Op een vreemde manier kan ik me hierbij overtuigen waar ik vervolgens meebezig moet zijn. De hele dag dwangmatig lopen Fokken, omdat je het niet kunt opbrengen wat nuttigs te doen moet dan ook maar eens afgelopen zijn.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.