Vibrerende tampon tegen menstruatiepijn

ikke_ook, NLBADBOY en vooghel hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De menstruatie is over het algemeen een vervelende bijkomstigheid van het 'vrouw zijn' en gaat veelal gepaard met lichte of zware pijnen. Speciaal voor de laatste categorie vrouwen is er nu de vibrerende tampon, De vinding werd deze maand in de Verenigde Staten geïntroduceerd.

De tampon, de Vipon, geldt als een uitkomst voor vrouwen met hevige menstruatiepijnen. De tampon geeft trillingen af, die de pijn vrijwel meteen laten afnemen. Het apparaatje wordt aangedreven door een piepklein motortje. De vrouw die hem draagt hoeft niet bang te zijn voor een elektrische schok; het voltage ligt nog lager dan bij een pacemaker.

Het idee voor de tampon komt van Steven A. Kilgore. Hij wilde een manier vinden om de pijn bij vrouwen te doen verminderen en door zijn vibrerende semafoon kwam hij op het idee om een vibrerende tampon te maken. Nachtenlang werkte hij aan zijn uitvinding, die door zijn vrouw werd getest en goed bevonden.

Het apparaatje heeft geen bijwerkingen, zo staat op de website www.vipon.com te lezen. Ook op seksueel gebied is er geen reden tot zorg. Veel vrouwen geven al aan dat hun leven is veranderd door het gebruik van de tampon. Wanneer hij in Nederland te koop zal zijn is niet bekend.