Marokkaanse meiden als Marokkaasjes

Afgelopen zaterdag zijn Marokkaanse meiden van Koerswijziging.nl op de Markt in Gouda de discussie met het winkelend publiek aangegaan. Ze deden dat op klompen met blokjes kaas en noemden zichzelf Marokkaasjes.

Eén van de Initiatiefneemsters was Samira Abbos (32), bekend van tv. Volgens haar zijn Marokkanen het zat dat altijd de hele Marokkaanse gemeenschap zich moet verantwoorden voor het gedrag van individuen. De burgemeester van Gouda, Cornelis, was gevraagd het startsein te geven. De burgervader had daar in eerste instantie een dubbelgevoel bij omdat volgens hem ''een deel van de Goudse Marokkaanse jongeren nogal wat problemen veroorzaakt''. Cornelis wilde daar absoluut niet omheen draaien. ''Maar samen met Marokkaanse mensen die hier ook van gruwelen, draag ik graag mijn steentje bij. Het is een goede actie'', zo vond Cornelis.

Onder de Marokkaasjes bevonden zich echter geen Marokkaanse meiden uit Gouda, terwijl 8% van de inwoners uit de kaasstad van Marokkaanse afkomst is. Komende tijd zal Koerswijziging.nl, in samenwerking met een aantal middelbare scholen, met leerlingen gaan praten over de actie in Gouda.