Wijkbewoners eisen bewaking

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende geheel herschreven te melden:

In de wijk IJsselmonde in Rotterdam zuid zijn de bewoners en winkeliers het zat. Ze hebben meer dan genoeg van de winkeldiefstallen, bedreigingen en drugsoverlast in hun buurt. Ze stapten maandag rechtstreeks naar Leefbaar Rotterdam omdat ze zich niet serieus genomen voelen door de deelgemeente. Van Leefbaar Rotterdam werd een particuliere bewakingsdienst geŽist.

Dat de onvrede groot is bleek wel uit de meer dan 6000 handtekeningen die fractievoorzitter Ronald SŲrensen in ontvangst nam van Marcel van Daalhuizen. De heer Daalhuizen is eigenaar van een supermarkt aan de Spinozaweg in IJsselmonde. In deze buurt wonen 8000 mensen, dus bijna alle bewoners tekenden.

"Het is hier ook bar en boos", zegt Van Daalhuizen. "Van de week hadden we zakkenrollers in de winkel en er is hier wel eens iemand met een bijl achterna gezeten."
Veiligheid is voor de Leefbaar Rotterdam prioriteit nummer een. De bewoners en winkeliers van de wijk IJssselmonde vonden bij de fractievoorzitter Ronald SŲrensen dan ook een gewillig oor. Hij gaat de fractievoorzitter van veiligheid voorstellen, bewakers in te huren. De kosten zouden dan in worden gedeeld tussen de deelgemeente, de winkeliers en de gemeente.