FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 13 mei 2003

Nieuwe Bridgestone in Oostenrijk

Bridgestone neemt een nieuwe band mee naar de A1 Ring. Ook zal Bridgestone haar 5 teams voorzien van "extreme-weather" banden.

De nieuwe banden zijn uitvoerig getest. De afgelopen week hebben Ferrari, Sauber en BAR in Frankrijk en Italië getest. Jordan heeft afgelopen donderdag getest op Silverstone. Het vijfde team dat banden van de Japanse firma gebruikt, Minardi, heeft niet getest.

Een ander doel van het testen is de bandenkeuze met ingang van de race in Monaco te beperken. Normaal neemt Bridgestone 1100 banden per raceweekend mee, nu komen daar de "extreme-weather" banden nog bij. Recent overleg met de FIA heeft ervoor gezorgd dat teams banden beschikbaar mogen hebben voor zeer exceptionele weersomstandigheden, dit naar aanleiding van de gebeurtenissen in Interlagos.

De bouw van de A1 Ring, met veel langzame bochten maar toch een hoge gemiddelde snelheid, in combinatie met het asfalt, maakt het een zwaar circuit voor de banden. Bridgestone neemt daarom 8 verschillende compounds mee, variërend van zacht tot middel. Deze banden moeten voor voldoende grip zorgen.

Uitslag Champions League (13/05/03)

We zijn bezig in de halve finale van de Champions League, met vanavond de return in de halve finalewedstrijd tussen Internazionale en AC Milan op het programma. Hieronder vind je de uitslag.

Uitslag Champions League (13/05/03)
Internazionale - AC Milan (0-0) 1 - 1

Andrei Shevchenko 45' + 1' 0 - 1
Obafemi Martins 84' 1 - 1

AC Milan heeft zich, na de 0-0 vorige week, als eerste geplaatst voor de finale. De andere finalist zal morgen bekend worden wanneer de beslissing valt in de wedstrijd Juventus - Real Madrid.

De finale zal gespeeld worden op 28 mei 2003.

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK!voetbalmanager

Uitslag CL (13/05/03)

We zijn bezig in de halve finale van de Champions League, met vanavond de eerste return wedstrijd op het programma.

Internazionale - AC Milan (0-0) 1 - 1

Andrei Shevchenko 45' + 1' 0 - 1
Obafemi Martins 84' 1 - 1

AC Milan heeft zich als eerste geplaatst voor de finale. Morgen zal de beslissing vallen in de wedstrijd Juventus - Real Madrid. De finale zal gespeeld worden op 28 mei 2003.

A1 Ring heeft last van dennenbloesem

little2little wist ons vandaag het volgende te melden:

De organisatie van de Grand Prix van Oostenrijk hoopt op regen. De regen moet de dennenbloesem wegspoelen. Een beetje regen is niet voldoende, enkele buitjes afgelopen weekend hebben de situatie verergerd.

"Ik hoop dat het voor donderdag hard gaat regenen, want anders moeten we het circuit laten reinigen en dat wordt duur", zegt Hans Geist, directeur van de A1 Ring. Een reinigingsactie kost ongeveer € 40.000, dit wil de circuitdirectie graag besparen.

De komende Grand Prix is in ieder geval voorlopig de laatste in Oostenrijk. Volgend jaar moeten enkele Europese races plaats maken voor Bahrein, Sjanghai en Turkijë. Geist blijft wel betrokken bij de Formule 1, hij vertrekt naar Bahrein en wordt directeur van het circuit aldaar.

Oud-coureur Niki Lauda is niet blij dat de Oostenrijkse Grand Prix gaat verdwijnen en wijst beschuldigend naar de overheid, die volgens hem niets gedaan heeft om de Grand Prix te behouden. De Red Bull eigenaar Dieter Mateschitz vind het echter geen ramp. "Zelfs een goed bezochte Grand Prix levert een verlies van een tot twee miljoen dollar op", volgens de ondernemer die wel eigenaar wordt van het circuit. Na eerdere sponsoracties bij Sauber zou hij nu tientallen miljoenen in het circuit bij Spielberg willen investeren.

Festivalnieuws: Parkpop, Lowlands, Fields Of Rock

Parkpop
Het complete programma voor Parkpop, het grootse gratis festival van Nederland, is rond. In het Zuiderpark in Den Haag zullen optreden: 16 Down, A Day's Work, Blues Brother Castro, Brainpower, Corey, De La Soul, Edwards, Kathleen, Fools Fatal, Kouwe Makkers, Krezip, Luka Bloom, Morgan Heritage, Ozomatli, An Pierlé, Rapid Notion, Ska-p, Van Katoen, Wowbeggar en Youssou N'Dour. Parkpop vindt plaats op 29 juni.

Lowlands
Beck, Kaizers Orchestra, Michael Franti & Spearhead, Jan Mulder en Admiral Freebee zijn bevestigd voor Lowlands 2003. Eerder bevestigde namen zijn onder anderen The Datsuns, Guano Apes, Feeder, Finch, Lamb, The Music, Nightwish, The Coral, Starsailor en The White Stripes. Lowlanders kunnen zich 29 augustus voor drie dagen melden in Biddinghuizen.

Fields Of Rock
Het optreden van Limp Bizkit op Fields Of Rock is komen te vervallen. De Amerikaanse rockband heeft, vanwege het uitlopen van cd-opnames, de hele Europese tour laten vervallen. Mensen die door het wegvallen van Limp Bizkit niet meer naar Fields of Rock willen, kunnen tot 1 juni hun kaartjes inwisselen.
Arch Enemy is toegevoegd aan de line-up van het festival, dat 15 juni plaatsvindt in het Goffertpark in Nijmegen.

Echtpaar van drie auto's bestolen in één nacht

Een IJsselsteinse vrouw werd maandagochtend rond drie uur wakker van het startgeluid van haar eigen auto. Toen ze haar man riep om te samen te gaan kijken, konden ze net hun eigen Porsche Carrera Coupé de straat uit zien rijden. Later bleek dat ook hun BMW X5 en BMW 525 waren gestolen.

Het echtpaar probeerde nog achter de dieven aan te rennen, maar konden het huis niet uit omdat de deur op slot zat. De dieven hadden de sleutels, van het huis en van de drie auto's, meegenomen.

De bewoners van het huis belden de politie, die erachter kwamen dat de dieven gaatjes hadden geboord bij de voor- en achterdeur, waardoor ze naar de huissleutels konden hengelen. Deze lagen op een kastje bij de deur.

De IJsselsteinse politie denkt dat het om een professionele bende uit Oost-Europa gaat: "Die bendes gaan heel doelgericht te werk, weten precies wat ze willen."

De bewoner van het huis weet niet of er binnenkort drie nieuwe auto's op zijn oprit zullen komen te staan: "Ik ga me nu toch afvragen of het wel verstandig is zulke auto's voor je huis te hebben staan. Natuurlijk las ik wel eens iets over autoroven, maar ik dacht altijd dat het mij niet kon gebeuren. Tot afgelopen maandag."

Marokkaans Belgische politica bedreigd

In België heeft een kandidaat Senaatslid een klacht ingediend bij de politie wegens bedreigingen door Resist-aanhangers. Het gaat om de uit Marokko afkomstige Mimount Bousakla die kandidaat is voor de Belgische regeringspartij SP.A (socialisten).

Sympathisanten van de lijst Resist (het samenwerkingsverband tussen de AEL van Abou Jahjah en de extreem-linkse PVDA) hebben haar het afgelopen weekend tot twee keer toe fysiek belaagd. Ook kreeg ze twee e-mails met bedreigende teksten.

Volgens Bousakla zijn de mails het gevolg van de steeds agressievere campagnetechnieken van Resist, in aanloop naar de verkiezingen van 18 mei. Vanuit Resist-hoek had ze eerder al mails gekregen waarin ze als allochtone kandidate allerlei verwijten naar haar hoofd kreeg geslingerd. Maar toen Bousakla voor een tweede keer haar affiches verspreidde in Antwerpen, nadat gesluierde vrouwen ze eerst door Resist-affiches hadden vervangen, werden echte haatmails verstuurd.

Eerder al kregen winkeliers in de Antwerpse Handelsstraat en de Provinciestraat te horen dat ze een affiche van Resist op moesten hangen of dat anders hun ramen zouden sneuvelen. Bousakla zelf werd het afgelopen weekend ook fysiek bedreigd. Zondagmiddag kreeg ze het aan de stok met Marokkaanse jongeren die aan de festivalweide van Mano Mundo in Boom propaganda voerden voor Resist. Uiteindelijk moesten politieagenten Bousakla ontzetten.

's Avonds werd ze belaagd door 30 allochtone jongeren die met propagandamateriaal van Resist haar op stonden te wachten toen ze samen met SP.A-lijstrekker Patrick Janssens ging spreken bij de Unie van Moslimverenigingen in Antwerpen. De SP.A'ers werd eerst de toegang tot de moskee ontzegd. Bousakla werd tegen een muur geduwd en bij het haar getrokken. Janssens was gisteren nog behoorlijk onder de indruk. ,,Die aanhangers van Resist gebruiken technieken die het Vlaams Blok allang heeft afgezworen.''

Bousakla zegt dat wat Resist nu aan de hand haalt niets met de islam meer te maken heeft: ''Hier gaat het gewoon om racistische extremisten. Marokkaanse jongeren, onder invloed van Jahjah, vallen steeds vaker Marokkaanse meisjes lastig die zich westers gedragen. Dat moet stoppen.''

Dyab Abou Jahjah zelf haalt zijn schouders op bij de beschuldigingen van Bousakla. Volgens hem probeert ze zich alleen maar interessant te maken: ''Ik laat me niet in diskrediet brengen. Zij kan niet bewijzen dat mensen van Resist erbij betrokken zijn. Ik heb er in elk geval niks over gehoord, laat staan dat ik ervan wakker zou liggen'', aldus Jahjah.

CNV hekelt steun gemeenten aan voetbalclubs

De vakcentrale CNV is het er niet mee eens dat sommige gemeenten tientallen miljoenen euro's uitgeven, om de plaatselijke voetbalclubs in leven te houden. CNV-voorzitter D. Terpstra zei dit dinsdag in Doorn bij een boekpresentatie.

Terpstra: "De gemeente is straks niet meer in staat om bijstandsuitkeringen te verstrekken of gaat bezuinigen op de bijzondere bijstand, omdat anders de spits van FC zus-en-me-zo niet langer in een Ferrari kan rijden."

Maandag werd bekend dat MVV en FC Twente door respectievelijk de gemeenten Maastricht en Enschede een lening verstrekt krijgen, waardoor deze clubs van de ondergang gered werden.

Film Tenacious D in de maak

Tenacious D, de band van acteur Jack Black, krijgt een eigen film. De band scoorde in Nederland een hit met het nummer 'Tribute'.

Regisseur Liam Lynch (bekend van de hit United States Of Whatever): "Het gaat erover dat de leden van de band denken dat ze helemaal te gek zijn en dat ze underdogs zijn. Maar in werkelijkheid is dat helemaal niet zo."

Lynch schrijft het scenario voor de film samen met Jack Black. Lynch zegt daarover: "De afgelopen vier weken zijn we samen bezig geweest met schrijven. We hebben daarbij nog geen enkele avond overgeslagen, want we willen deze film zo perfect mogelijk maken."

Zweedse kinderen maken school expres vies

Onder Zweedse basisschoolleerlingen is het een trend aan het worden om de schoolgebouwen zo vies mogelijk te maken, om zo eerder vakantie te krijgen. Omdat het schoonmaakpersoneel in staking is, wordt het schoolpersoneel tot wanhoop gedreven. Tot nu toe zijn er geen scholen gesloten in Zweden.

Zweedse schoonmakers zijn maandag een nationale staking van start gegaan, nadat onderhandelingen over hogere lonen waren vastgelopen.

Nu ook vogelpest in Duitsland

Na Nederland en België heeft het vogelpestvirus nu ook Duitsland bereikt. Een bedrijf in Viersen dat vorige week al van een besmetting werd verdacht, was inderdaad besmet. Dat blijkt uit laboratorium-onderzoek.

Het pluimvee op de boerderij in de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen werd dit weekend al geruimd. Ook bij de bedrijven in een straal van drie kilometer rondom de boederij moest worden geruimd. De Europese Unie heeft een verbod ingesteld op het transport van vogels en eieren van en naar de deelstaat.

Met dank aan Spawny voor de tip!

Kwart sollicitanten liegt in brief

burp2001 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit een recent onderzoek blijkt dat een kwart van alle sollicitanten in Nederland liegt in hun sollicitatiebrief, of CV. De oplichters verzwijgen onder andere belangrijke gebeurtenissen of vervalsen zelfs diploma's. Dit laatste gebeurt wel heel makkelijk; het diploma wordt ingescanned, bewerkt en uitgeprint op een goede kleurenprinter.

Ook blijkt dat een kwart van de oplichters een leidinggevende functie heeft. De gemiddelde fraudeur is 35 tot 40 jaar oud en werkt bij een middelgroot bedrijf. Het onderzoek werd gedaan door een bedrijfsrecherchebureau uit Almere.

China bouwt 's werelds sterkste tank

Hawk vertaalde en herschreef voor ons het volgende bericht, waarvoor dank!

Het Chinese leger heeft diverse vorderingen gemaakt met haar materiaal in de diverse legeronderdelen. Het leger heeft onder meer een nieuwe tank ontwikkeld die, wanneer eenmaal in gebruik genomen, de meest krachtige tank ter wereld zal zijn. Dat schrijft Jane's Defense Weekly, een Britse militair blad.

De tank heeft een 152mm kanon met automatische lader en kan door een geavanceerd richtsysteem vuren met een hoog first-hit-first-kill ratio terwijl hij rijdt. Ter vergelijking, de Amerikaanse M1A2 Abrams heeft slechts een 120mm kanon.

De nieuwe Chinese tank heeft ook een geavanceerd pantser met een actief beveiligingssysteem dat ervoor zorgt dat hij langer kan overleven op het slagveld. Andere opgewaardeerde tanks worden uitgerust met een krachtige laser die zowel defensief als aanvallend gebruikt kan worden. China wordt hiermee het eerste land dat zijn tanks met zulke lasers uitrust.

Tweede Kamer ontruimd wegens oefening

Marcel, little2little en SLoeRie hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het vragenuurtje in de Tweede Kamer is vandaag enige tijd uitgesteld, omdat de plenaire zaal moest worden ontruimd. Dat gebeurde in het kader van een brandweeroefening. Kamervoorzitter Weisglas liet de zaal ontruimen op het moment dat het vragenuurtje bezig was.

Het is altijd erg druk op de publieke tribune bij het vragenuurtje. Bij de evacuatie daarvan leek een vrouw lichtgewond te zijn geraakt, maar zij bleek een rol te hebben gespeeld in de oefening. In het gebouw klonken voortdurend sirenes.

Na de ontruiming kwamen er brandweerwagens en ambulances naar de 'plek des onheils'. Na een uur mocht iedereen het gebouw weer in. Weisglas vroeg bij de voortzetting van het vragenuurtje begrip voor de actie, waarover de kamerleden niet waren ingelicht.

Microsoft: bericht over internet-toilet was grap

NLBADBOY en Roel's Weblog hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Eerder deze maand liet Microsoft weten dat ze een internet-toilet aan het ontwikkelen waren; de zogenaamde iLoo. Een woordvoerster liet vandaag echter weten dat het een grap was van de Britse internetdivisie van Microsoft.

Eind april deelde Microsoft Network in London mee dat er een mobiel toilet in de maak was met computer en internetaansluiting. De 'iLoo' was voorzien van een draadloos toetsenbord en een plasma beeldscherm. Het toilet zou in de zomer al in gebruik worden genomen op de grotere Britse popfestivals.

Opnames Baywatch een ware sexorgie

De opnames van de Amerikaanse tv-serie Baywatch was een waar sexfestijn. Pamela Anderson heeft toegegeven dat acteurs sex met elkaar hadden tussen de opnames door. "Ik denk dat ik in ieder geval al mijn collega's één keer heb gehad. Maar dat was normaal. Iedereen had seks, in de trailer, achter de trailer, om de trailer, overal!", zo zegt Pamela. Voor Pamela houdt dit in dat ze minimaal vijftig verschillende collega's tussen de lakens heeft gehad.

Ook Baywatch-babe Gina Lee Nolin geeft toe dat de cast het er flink van nam. "We hadden zelfs een afspraak: Als de trailer schudt mag je niet kloppen!"

Duitse oma schrikt drie belagers af

chanty had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 80-jarige Helene Wawoscny uit München is nu de moedigste oma van Duitsland. De oude dame schrikte drie belagers af door heel hard te schreeuwen. Wawoscny kwam gisteren om 18.30 uur terug van een gezellig dagje uit met haar vriendinnen. Ze was bijna thuis toen drie jonge mannen haar ineens aanvielen. Een van de mannen viel haar van achteren aan. Door de klap viel de vrouw op de grond, waarbij haar bril in stukken brak en glasstukjes in haar oog terecht kwamen.

Terwijl de vrouw hulpeloos op de grond lag, probeerde een van de mannen haar handtas af te pakken. Oma Helene wilde deze echter niet afgeven: "Tenslotte zaten mijn portemonnee met 30 euro en mijn senioren OV-kaart erin." Maar door alle inspanningen om haar tas te behouden, verloor de vrouw haar krachten en begon ze te schreeuwen.

De dieven werden bang en kozen het hazenpad. Vervolgens stond de 80-jarige weer dapper op, nam haar wandelstok en sleepte zich het laatste stukje naar huis toe. Oma Helene: "Ik bid elke avond naar mijn beschermengel en die heeft me nu echt geholpen."

Meer boetes voor niet-handsfree bellen

De verkeerspolitie heeft fors meer boetes uitgeschreven voor het niet-handsfree bellen in de auto. Tussen januari en april kregen 25.000 automobilisten een bon. Dat liet het vandaag weten.

April 2002 werd handsfree bellen in de auto verplicht. Toch was de politie toen nog niet zo alert. In de negen maanden tot aan de jaarwisseling werden er net zo veel bonnen uitgeschreven als in de eerste vier maanden van dit jaar.

Volgens de landelijk verkeersofficier mr. J. Spee is de stijging opmerkelijk. Het is volgens hem verstandiger en veiliger om te investeren in een handsfreeset dan om een boete te betalen van 136 euro.

Veilig verkeersorganisatie 3VO in Huizen zegt het jammer te vinden dat automobilisten de pakkans belangrijker vinden dan hun eigen veiligheid en die van andere weggebruikers.

''Inhuwelijken'' blijft veel voorkomen

Er wordt door met name Turken en Marokkanen nog steeds op gote schaal ingehuwelijkt, ondanks inspanningen van de regering om die huwelijksmigratie te verminderen.

In het Algemeen Dagblad stelt E. Hooghiemstra dat 75% van de 81.000 in Nederland wonende Marokkanen en Turken die zij onderzocht heeft, hun partner uit Turkije of Marokko gehaald hebben. Nog eens 18% trad met iemand in het huwelijk met dezelfde achtergrond die wél al in Nederland woonde. Slechts 4% trouwde een Nederlandse partner.

Hooghiemstra promoveert over twee weken aan de Universiteit van Amsterdam met haar studie 'Trouwen over de grens'.

Knal doet Maastrichtenaren schrikken

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het appartementencomplex Patio Sevilla in Maastricht, waar ruim twee weken geleden twee mensen omkwamen bij het instorten van vijf balkons, is gisteravond opnieuw paniek uitgebroken.

Rond half negen gisteravond was plotseling een luide knal te horen, waarbij meteen werd gedacht aan nieuwe problemen met de bouwconstructie. Zo zou een van de steunbalken het begeven hebben. De knal deed zich voor rond de balkons op de hoek van de Levignelunet en de Bellefroidlunet. Dat is aan dezelfde kant van het complex als waar de vijf balkons instortten, maar dan op de andere hoek.

Aannemer Smeets en Bouw- en Woningtoezicht van Gemeente Maastricht waren snel ter plekke en constateerden dat er niets aan de hand was. Er waren zelfs geen haarscheurtjes te zien bij de bevestiging van de steunbalk tussen het complex en de balkons.

Onderzoeken naar de oorzaak van het balkondrama van twee weken geleden zijn nog steeds in volle gang.

Dode katten uit de Oude Rijn gehaald

SLoeRie, Roel's Weblog en dupkuh hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tussen Bodegraven en Alphen aan den Rijn zijn afgelopen weekeinde elf dode katten uit de Oude Rijn gehaald. De dierenbescherming vermoed dat de dieren uit Bodegraven komen. Ze heeft bij de politie aangifte van de vondst gedaan.

De dieren zijn om dezelfde manier om het leven gebracht als twaalf soortgenoten eind 2001 in het water van de Langeraarse Plassen aangetroffen: met een touw en steen om de nek. Een verband tussen beide zaken legt de Dierenbescherming vooralsnog niet.

Redding (ex J. Hendrix Experience) overleden

Roel's Weblog, ?echo en Afhaalchinees hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Ierland is op 11 mei Noel Redding overleden. Redding was in de jaren 60 de bassist van de Jimi Hendrix Experience.

Samen met gitarist Hendrix en drummer Mitch Mitchell vormde Redding de Jimi Hendrix Experience. Hij is te horen op de drie elpees die Hendrix met zijn Experience opnam, Are you Experienced, Axis: bold as love en Electric Ladylan.

Nadat hij in 1969 de samenwerking met Hendrix had verbroken richtte hij de groep Fat Mattress op, die een groot aantal albums uitbracht. Later vormde hij de Noel Redding Band.

Redding is 57 jaar geworden.

Are You Experienced

Extremisten blijven actief in Duitsland

In Duitsland is het aantal misdaden van extremisten vorig jaar opnieuw gestegen. Het aantal extremisten opzich is evenwel gedaald. Uit een vandaag gepubliceerd rapport van de Duitse inlichtingen- en veiligheidsdienst staat dat in 2002 10.092 misdaden zijn gepleegd door extreem-rechtse lieden. Het ging onder meer om acht pogingen tot moord, 26 gevallen van brandstichting en 646 gevallen van zware mishandeling. Het aantal daders neemt echter wel af. Naar schatting is het aantal ''extreem-rechtsen'' gedaald van 50.000 naar 45.000.

Er zijn óók minder extremistische moslims (volgelingen van extreme varianten van de politieke islam) bij onze Oosterburen dan een jaar geleden. Het aantal daalde naar schatting van 32.000 in 2001 tot 30.600 eind 2002. De meeste van deze radicalen, circa 27.000, zijn etnische Turken. Islamitische extremisten pleegden in 2002 573 door hun politieke ideeën gemotiveerde misdaden, 62 meer dan in 2001.

Het aantal inwoners van Duitsland ligt op 82 miljoen. Daaronder zijn drie miljoen islamieten

Zeker 25 doden bij aanslagen Riyad

Bij de bomaanslagen in de Saudische hoofdstad Riyad zijn zeker 25 en mogelijk zelfs 50 doden gevallen. Onder hen zijn minstens 10 Amerikanen. Tientallen mensen raakten gewond, onder wie drie Nederlanders van wie één ernstig. De Nederlander die ernstig gewond is geraakt ligt op de afdeling intensieve zorg. In Saudi-Arabië wonen tussen de 450 en 500 Nederlanders.

Onder de doden is verder ook zeker één Australiër. Volgens omwonenden kwamen ook een Libanese en Amerikaanse man van Palestijnse afkomst om. Verder stierven er zeker twee kinderen, wiens identiteit nog onduidelijk is. Ook zou een zoon van de plaatsvervangend gouverneur van Riyad zijn omgekomen.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell zei dat de bomaanslagen alle kenmerkende eigenschappen dragen van al-Qaeda, het terreurnetwerk van Osama bin Laden. Het bezoek van Colin Powell aan Saudi-Arabië is overigens gewoon doorgegaan.

De daders lieten trucks, volgeladen met explosieven, in westerse wooncomplexen ontploffen. Drie van hen zouden om het leven zijn gekomen. Enkele terroristen ontkwamen na een vuurgevecht met de politie.

Rookverbod New York leidt tot ontslagen

NLBADBOY en dom_blontje hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het rookverbod in de horeca van New York heeft tot vele ontslagen geleid. Per 1 mei mag er in de horeca niet meer gerookt worden. Door een gedaalde omzet staan de eerste barkeepers en kelners al op straat, aldus The New York Post in editie van maandag.

De bars hebben de grootste klappen gekregen. Sommige daarvan zouden momenteel de helft minder omzet draaien. Veel rokers blijven weg of ze blijven maar kort.

Leraar opgepakt voor mogelijk plegen ontucht

Maandag is in Hillegom een leraar van een basisschool in Lisse aangehouden. De man zou ontucht hebben gepleegd met een aantal meisjes van zeven en acht jaar.

Vanaf juni 2002 zou de leraar de slachtoffertjes, allen leerling op de basisschool, meermalen onzedelijk hebben betast. Tegen de leerkracht is er door drie gezinnen aangifte gedaan.

De politie onderzoekt momenteel of de verdachte meer kinderen tot slachtoffer heeft gemaakt. Woensdag wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Dronken student steekt huis buren in brand

In Duitsland heeft een dronken student het huis van zijn buren in brand gestoken. Hij deed dat omdat hij hun hond niet mocht uitlaten.

Nadat de 21-jarige student een bezoek had gebracht aan de plaatselijke pub, belde hij midden in de nacht aan bij zijn buren en vroeg of hij hun hond mocht uitlaten. De buren weigerden dat, en daarop gooide hij brandende aanmaakblokjes naar binnen. Het vuur was echter onder controle voordat de brandweer arriveerde.

Rijkswaterstaat test drijvende wegen

chanty had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Om de verkeersproblemen in Nederland verder tegen te gaan, heeft Rijkswaterstaat nu iets nieuws bedacht: Drijvende wegen. Als bruggen of wegen wegens onderhoud langere tijd niet gebruikt kunnen worden, zouden deze wegen een uitkomst kunnen bieden. Ook bij hoog water komen de wegen van pas. Blank staande gebieden worden zo weer bereikbaar.

In september gaat er op een militair terrein bij Hedel een proef van start. Er zal een drijvende weg van 80 meter worden aangelegd. Vervolgens zal de weg op diverse manieren getest worden. De weg bestaat uit aluminium pontons die als legostenen aan elkaar geklikt kunnen worden. Auto's kunnen er met 80 kilometer per uur overheen rijden.

De Lotto doet aangifte tegen oplichters

Marcel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Lotto heeft aangifte gedaan tegen enkele bendes wegens oplichting. Via e-mail berichten de bendes aan goedgelovige mensen dat ze een prijs hebben gewonnen die ze bij De Lotto kunnen innen.

In de mail staat behalve dat ze een prijs hebben gewonnen, dat ze om de bankkosten te bestrijden eerst zelf tussen de 1500 en 4000 euro moeten storten. Daarna horen ze niets meer.

Waarschijnlijk opereren de bendes vanuit Nederland, en zijn niet traceerbaar. Telefoontjes worden niet beantwoord of doorgeschakeld naar de Antillen of de Caymaneilanden. Adressen blijken niet te bestaan of zijn van bonafide bedrijven.

Recht op een kopje koffie

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij de supermarktketen Konmar kun je tijdens het winkelen even lekker uitrusten met een lekker bakje koffie. Dat vond een 24-jarige man uit Dongen ook, dus kwam hij elke dag even langs voor een bakje koffie. Nu hangt hem tbs met dwangverpleging boven het hoofd, omdat hij het personeel van de plaatselijke supermarkt tot wanhoop drijft.

De man dronk niet alleen koffie, hij kwam ook op plaatsen die voor klanten zijn verboden. Hij kreeg een winkelverbod, maar kwam desondanks weer in de winkel. "Ik heb toch net als iedereen het recht om daar een kopje koffie te drinken?" aldus de man, die zich gisteren voor de rechtbank in Breda moest verantwoorden.

Dikke Amerikanen maken vliegtuig te zwaar

Esposa, NLBADBOY en Focker hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA moet het gewicht van passagiers op een vlucht hoger worden ingeschat doordat Amerikanen de laatste jaren dikker zijn geworden. Met deze maatregel wil de FAA voorkomen dat toestellen te zwaar beladen zijn. Overgewicht van de toestellen kan tot ongevallen leiden. Zo vermoeden de autoriteiten dat een vliegtuigongeluk in januari te wijten was aan overgewicht.

Het gewicht dat nu per passagier wordt berekend gaat met 4,5 kilo omhoog. Dat wil dus zeggen dat in de zomer de gemiddelde passagier wordt geschat op 86 kilo en in de winter op 88 kilo. Ook het standaard gewicht van de bagage gaat wat omhoog. Binnenkort zal die dus 13 kilo bedragen in plaats van de huidige 10,5 kilo.

Dat heeft tot gevolg dat vliegtuigmaatschappijen minder passagiers zullen kunnen vervoeren. De maatschappijen hebben drie maanden de tijd om de maatregel door te voeren.

Mogelijk $2,2 triljoen boete voor MS

GIR had ons via de newssubmit het volgende te melden en herschreef het bericht voor ons:

Een beveiligingslek in Microsoft's Passport service zou kunnen betekenen dat het bedrijf een boete van $2,2 triljoen moet betalen.

Bugresearcher Muhammad Faisal Rauf Danka had 4 minuten nodig om de bug te vinden. Door 3 simpele veranderingen door te voeren in een URL was het mogelijk om het wachtwoord te resetten zonder dat de eigenaar hiervan op de hoogte wordt gebracht.

Microsoft heeft prompt gereageerd. Eén uur na de publicatie was het lek gedicht, het is niet bekend hoelang het lek al bestond en hoeveel mensen er misbruik van hebben gemaakt. Verschillende mensen hebben geclaimed al langer misbruik te maken van het lek om de wachtwoorden van vrienden en kenissen te resetten.

De FTC (Federal Trade Comission) had vorig jaar al geëist dat Microsoft sterke verbeteringen zou doorvoeren aan zijn Passport service op het gebied van veiligheid. Volgens een overeenkomst die zij hebben gemaakt zou Microsoft een boete kunnen krijgen van $11.000 per overtreding.

Microsoft's Passport service kent 200 miljoen gebruikers, dat zijn in theorie 200 miljoen overtredingen omdat alle 200 miljoen gebruikers hier de dupe van zijn. De FTC is op dit moment nog aan het onderzoeken hoe groot de boete moet/kan zijn.

Als het FTC besluit door te gaan met de boete en de claim ook kracht kan bijzetten zal dit mogelijk het einde betekennen van de sterke marktpositie die Microsoft heeft.

Aanslagen op westerse doelen in Riyad

Eilanden had ons via de newssubmit het volgende te melden en herschreef het bericht voor ons:

In Riyad, de hoofdstad van Saudi-Arabië, zijn verschillende aanslagen gepleegd op complexen waar westerlingen wonen. Een nog onbekend aantal mensen raakte gewond. Volgens officiele bronnen schoten de terroristen zich een weg naar de gebouwen waarna ze verschillende autobommen tot ontploffing brachten.

De aanslagen gebeurden slechts enkele uren voordat Colin Powell, de Minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten, in Riyad op bezoek kwam.

De ambulances rijden volgens ooggetuigen af en aan, maar hoe ernstig de gewonden zijn is op dit moment nog niet bekend. Volgens een officiele bron in Washington zit het terreurnetwerk Al-Qaeda van Osama Bin Laden achter deze aanslag.

Ook TheFruitNerd, Chiedje en Lewis brachten dit bericht aan.

Schaf de nationale feestdag af

We hebben een aantal verplichte vrije dagen in dit land. De meeste zijn gebaseerd op het christendom. Ik denk dat de bezieling er niet meer is bij veel mensen. Dat we wel feest vieren maar niet het thema van de feestdag. Als vele mensen dan ook nog eens niet weten wat het thema is of inhoudt denk ik dat we de verplichte vrije dag moeten inruilen voor gewoon zelf in te delen vrije tijd.
Laatste reviews en specials
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
review
Ring Fit Adventure
review
CD: Robbie Williams - The Christmas Present
special
Fun met Funda #174 - Terug in de tijd met Café de Veehandel
review
Pokémon Sword en Shield
©FOK.nl e.a.