Napels is stortplaats door Camorra

In het Italiaanse Napels hoopt het huisvuil zich op in de straten doordat er geen stortplaatsen meer beschikbaar zijn. De gemeente heeft de illegale stortplaatsen, die uitgebaat worden door de plaatselijke maffia, verboden. Deze stortplaatsen leverden de Camorra heel wat meer geld op dan bijvoorbeeld drugsmokkel. Het huisvuil werd verwerkt door bedrijven die relaties onderhouden met de gangsters.

De maffia is ook deels verantwoordelijk voor de branden die uitbreken in het opgestapelde huisvuil. Op deze manier willen ze de gemeenten dwingen om nieuwe containers aan te schaffen, die geleverd worden door bedrijven die in handen zijn van de georganiseerde misdaad. Wanhopige burgers zijn momenteel verplicht om illegale vuilnismannen in te huren om hun wijk schoon te houden.

Volgens oud-burgemeester van Napels, Antonio Bassolino, zijn de stortplaatsen een "enorme business" voor de maffia. Hij zegt dat de burgemeesters van de kleine steden in de omgeving de toestand alleen maar verergeren door geen toestemming te geven aan vuilniswagens om door hun gebied te rijden.