Gouden Film voor Van God Los

De film Van God Los heeft in tweeënhalve week 100.000 bezoekers getrokken en bereikt hiermee de status van Gouden Film. Actrice Angela Schijf en regisseur Pieter Kuijpers namen de prijs in ontvangst. Zij werden verrast op de set van de telefilm 'De Ordening'.

Van God Los is een psychologische misdaadthriller met in de hoofdrollen Tygo Gernandt, Angela Schijf en Egbert Jan Weeber. Het verhaal is gebaseerd op de waargebeurde gruweldaden van de Bende van Venlo, een groep jongeren die in de jaren '90 ontvoeringen, roofovervallen en moorden pleegde.

Pieter Kuijpers maakt met VAN GOD LOS zijn debuut als speelfilmregisseur. Eerder was hij aan het werk als regisseur van 'Finals', 'Wildschut & de Vries', 'Speurders' en '12 Steden, 13 ongelukken'. De film is momenteel te zien in 57 bioscopen.

De Gouden Film en Platina Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000 en 400.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht.