Klopjacht na steekpartij in Apeldoorn [update]

Bij een steekpartij in Apeldoorn zijn maandag vijf mensen neergestoken. De politie heeft inmiddels een klopjacht geopend om de dader op te sporen, die zich per fiets verplaatste. Eén van de slachtoffers, een jongen van elf jaar, is zwaargewond geraakt. Twee meisjes liepen lichte verwondingen op. Twee neergestoken volwassenen hadden alleen schade aan de kleding.

De verschillende steekpartijen vonden op verschillende plekken plaats, tussen 17.30 uur en 19.00 uur 's avonds. Bij de eerste Apeldoorn-Zuid raakte de jongen zwaargewond. Daarna werden de twee volwassenen in Beekbergen aangevallen. Als laatste waren de meisjes aan de beurt, zij werden voor het politiebureau in het centrum van Apeldoorn gestoken.

De politie heeft een uitgebreid signalement van de dader en zet bij de zoektocht in het centrum van Apeldoorn zestig man in. Er is in de loop van de avond een man aangehouden, maar hij bleek niets met de zaak te maken te hebben.

Rond twaalf uur is bekend gemaakt dat de politie opnieuw een verdachte heeft aangehouden, of deze wel wat met de zaak te maken heeft is nog onbekend.

Laatste update: 00:16

Met dank aan de diverse mensen die dit ons via de newssubmit meldden