MVV en FC Twente vermoedelijk gered

De voetbalclubs FC Twente en MVV lijken van de ondergang gered. Respectievelijk de gemeentes Enschede en Maastricht zijn waarschijnlijk bereid om geld te lenen aan de voetbalclubs om aan de schuldeisers te kunnen voldoen.

FC Twente heeft voor drie miljoen euro aan belastingschulden open staan. Hierdoor is het niet zeker of FC Twente in het seizoen 2003/2004 aan de competitie kan meedoen. Het college van burgemeester en wethouders, van de gemeente Enschede, willen de club nu een lening van 4,5 miljoen euro verstrekken. Hiermee lijkt FC Twente van de financiële ondergang gered.

Ook de voetbalclub MVV kampt met een schuld (van 1,5 miljoen euro) en heeft geen licentie gekregen voor komend seizoen. KNVB-directeur H. Kesler heeft eerder al aangegeven dat MVV alleen in aanmerking komt voor een licentie als MVV kan aantonen dat er een structurele oplossing is gevonden voor de problemen.

Deze oplossing komt naar alle waarschijnlijkheid vanuit de gemeente Maastricht. Maandag is een speciale vergadering van het college van burgemeesters en wethouders. In deze vergadering zal beslist worden of de gemeente wederom garant zal staan voor een lening van 1,5 miljoen Euro. In december 2001 heeft de gemeente al verklaard garant te willen staan voor een lening van drie miljoen gulden aan MVV. Het is de bedoeling het totale bedrag van ruim 2,8 miljoen Euro, pas over dertig jaar moet zijn afgelost.

Met dank aan NLBADBOY voor het submitten en herschrijven van dit nieuws!

Voor meer voetbalnieuws ga je naar de FOK! Competitiemanager