FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 7 december 2002

SETI: Wow signaal nog steeds mysterie

Nieuwe pogingen om het welbekende 'Wow' signaal, ondekt door het Search for Extra Terrestrial Intelligence instutuut (SETI) in 1977 in Columbus, Ohio op te vangen zijn mislukt.

Het signaal duurde 72 seconden en was 60 Janskys in een 10kHz kanaal, wat maar dan vijftigduizend keer sterker is dan de minimumsterkte wat kan tellen als een 'hit'. Robert Gray zette toen het woord "Wow" bij de piek. Vandaar 'Wow'-signaal.

Wetenschappers kunnen nog steeds niet met zekerheid zeggen waar het signaal vandaan kwam of wat het was.

Verdere pogingen met het Harvard META SETI systeem, en daarna de Very Large Array (VLA) om opnieuw het 'Wow' signaal te detecteren waren mislukt. Gray, medewerker van SETI realiseerde zich echter dat het misschien een baken is dat met een langere interval dan 22 minuten een signaal uitzend. De langste tijd dat gepoogd werd het zelfde signaal op te vangen sinds dien was namelijk slechts 22 minuten.

Onlangs hebben Gray en Simon Ellingsen van de Australische Universiteit van Tasmanië opnieuw geprobeerd het signaal op te kunnen vangen, dit maal met een 26-meter grote radiotelescoop in Hobart, Tasmanië. Dit instrument kan continu een bepaald punt in het heelal volgen, waar the "Big Ear" toentertijd het 'Wow'-signaal opving.

Er werd 14 uur lang geobserveerd, echter zonder succes. Het mysterie blijft.

"Wrak Tweede Wereldoorlog oorzaak olievlek"

Furious en Boogey55 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Aan de oostkust van Engeland drijft op dit moment een grote mysterieuze olievlek. Deze vlek heeft al gezorgd voor het aanspoelen van honderden besmeurde vogels. Er wordt door de regering van Engeland beweerd dat de olievlek afkomstig is van een gezonken boot uit de Tweede Wereldoorlog.

Op de BBC zei de staatssecretaris voor de scheepvaart David Jamieson: "De olie is niet door illegale praktijken in de zee beland. De olie komt waarschijnlijk uit een gezonken schip uit de Tweede Wereldoorlog. Die schepen roesten zeer langzaam. Het kan tot zestig jaar duren voordat de machineolie uit de tank lekt."

Mat Herben nieuwe lijsttrekker LPF

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mat Herben is vanmiddag op het LPF-verkiezingscongres gekozen tot nieuwe lijsttrekker van de partij. Hij kreeg massaal steun van 400 aanwezige leden.

Tweede man op de lijst is Joao Varela. Fractiemedewerker Margo Kraneveldt staat op drie, de Kamerleden Joost Eerdmans en Gerard van As op vier en vijf.

Hilbrand Nawijn staat op eigen verzoek op plaats 35. Hij zegt alleen de Kamer in te willen gaan als hij genoeg voorkeurstemmen krijgt. LPF-voorzitter Ed Maas en Oscar Hammerstein zijn lijstduwers, en staan op 36 en 37. Oudgediende Jim Janssen van Raaij sluit de lijst af op de onverkiesbare veertigste plaats.

Tijdens het congres oogstte Nawijn opvallend veel meer applaus van de achterban van de LPF dan Herben. Nawijn liet zich bijzonder kritisch uit over de VVD, PvdA, CDA, SP en GroenLinks, tot groot plezier van de aanwezigen.

Egyptenaar uit Goes mogelijk terrorist

Boogey55 en floyty hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De immigratiedienst IND wil af van de in Goes wonende Egyptenaar Osama Rushdi. Hij is één van de 14 meest gezochte terroristen in Egypte, en zou de leider zijn van de Gamaa al-Islamiyah, een moslimbeweging die door Egypte verantwoordelijk wordt gehouden voor een reeks terreuracties tussen 1992 en 1997. De man heeft een aantal jaar geleden een legale asielstatus in Nederland gekregen.

Rushdi kwam acht jaar geleden naar ons land. De IND wil hem nu tot ongewenst persoon verklaren waardoor hij zijn verblijfspapieren moet inleveren en zijn asielstatus kwijtraakt. Een verblijf in Nederland wordt daardoor strafbaar.

Update 18:30

De Telegraaf meldt vandaag dat Rushdi bij het handelsregister in Zeeland staat ingeschreven als voorzitter van de in mei van dit jaar opgerichte Stichting Eimahrosa Arabic Media Group. Vanuit zijn woning exploiteert hij de fundamentalistische internetsite elmahrosa.net, waarop onlangs ook een verklaring van Bin Laden werd gepubliceerd.

De Egyptenaar treedt ook op als woordvoerder van Gamaa al-Islamiyah, die de regering van president Hosni Moebarak omver wil werpen en van Egypte een strenge moslimstaat wil maken op grond van de islamitische sharia rechtspraak.

Hij is ook een zegsman van de spiritueel leider van de groep, de blinde sjeik Omar Abdel Rahman die in Amerika een levenslange celstraf uitzit wegens betrokkenheid bij de eerste aanslag op het World Trade Center in New York in 1993. Deze vaardigde onlangs vanuit zijn cel een fatwa (religieus vonnis) uit waarin alle moslims ter wereld worden opgeroepen joden te vermoorden.

Rushdi zegt dat alle beschuldigingen aan zijn adres een verzinsel zijn van het regime in Cairo: ''Ze kunnen mij niets maken, het is allemaal politiek. Het bewind van Moebarak is mijn doodsvijand.''

De AIVD zou de man al langer in de gaten houden.

Reeks aanslagen in Bangladesh

wildhagen en Roel_Jewel hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bangladesh is vandaag getroffen door een serie bomaanslagen op overvolle bioscopen. Daarbij zijn zeker 14 mensen omgekomen en zo'n 300 gewonden gevallen. De explosies deden zich voor in de stad Mymenshingh in het noorden van het land.

Het straatarme Bangladesh wordt de laatste tijd beschouwd als toevluchtsoord van leden van het al-Qaeda-netwerk. Zo zou de tweede man van al-Qaeda, de Egyptenaar al-Zawahiri, sinds september in het land verblijven.

Taxichauffeur helpt onbewust overvaller

floyty, K3 en Boogey55 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Duitsland heeft een taxichauffeur zonder dat hij het wist een overvaller geholpen. Een klant onderbrak zijn taxiritje namelijk voor een overval. De politie van Dortmund heeft dat vrijdag bekend gemaakt.

De klant vroeg de taxichauffeur om even te stoppen bij het tankstation. De chauffeur bleef in de taxi wachten en had niet door dat het tankstation werd overvallen door zijn klant. De goedgeklede overvaller stapte met honderden euro's weer in de wachtende taxi en vervolgde zijn rit.

Langste penis in Guinness Book of Records

SKeLeToN had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De makers van het Guinness Book of Records hebben na lang beraad besloten een nieuwe categorie aan het populaire boek toe te voegen. Binnenkort kan iedereen lezen hoeveel centimeter de langste penis meet.

Het besluit is genomen na aanvragen van 'goedgeschapen' mannen. Velen zonden foto's van hun penis in. De langste penis die tot nu toe bekend is meet 16 inches, ongeveer 40 centimeter.

Volgens de regels moet een penis zowel in slappe als erecte toestand worden opgemeten. Het gemiddelde van de twee lengtes vormt de uiteindelijke lengte. De meting moet door een arts worden verricht in het bijzijn van twee onafhankelijke getuigen.

Irak toont dossier wapenarsenaal aan pers

Irak heeft de internationale pers de lijst met gegevens over het wapenarsenaal getoond. De inhoud is nog niet openbaar en zal later worden vrijgegeven. Het dossier zal later op de dag aan de VN-inspecteurs in Bagdad worden gegeven. Eén van de eisen in de VN-resolutie was het bekend maken van het wapenarsenaal.

Het rapport, bestaande uit 11.807 pagina's en tientallen CD-roms, zullen morgen door de VN naar New York en het IAEA worden gebracht. Het IAEA is het Internationaal Atoomagentschap in Wenen, waar specialisten zich over het rapport zullen buigen. Door de enorme grootte van het rapport zal dit onderzoek naar verwachting weken duren.

Een woordvoerder van de Iraakse regering meldde vandaag opnieuw dat Irak geen massavernietigingswapens bezit, zoals de Amerikaanse president Bush beweert.

ArenA moet nieuwe grasmatten zelf betalen

Het stadion van Ajax, de ArenA, moet zelf de kosten betalen die zijn veroorzaakt door de grasmat. Zo oordeelde de rechter vandaag, na een juridische strijd die het stadion in 1998 indiende. Het stadionbestuur is van mening dat Arcadis, de leverancier van de grasmat, de schuldige is.

Directeur Markerink van de ArenA is niet blij met de uitspraak. "Dat geeft een extra kostenpost van 450.000 euro", aldus de directeur. Het gras van het Amsterdamse stadion gaf al sinds de opening problemen. Het gras ging snel dood, er ontstonden kale plekken en het veld liet los. Sindsdien is de grasmat al dertig keer vervangen.

De ArenA gaat waarschijnlijk in hoger beroep tegen de uitspraak. "We hebben vooraf bedongen dat we in beroep kunnen gaan. We overwegen dat nog", zo zei Markerink.

De Amsterdam ArenA heeft nog meer procedures lopen, met betrekking tot de oplevering van het stadion. Bouwbedrijven Ballast Nedam en BAM zouden schuldig zijn aan de vertraagde oplevering, aldus het stadion. In deze zaken zijn nog geen uitspraken gedaan.

Grote onenigheid binnen Leefbaar Rotterdam

Boogey55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er dreigt een afsplitsing in de gemeenteraadsfractie van Leefbaar Rotterdam. De verschillen in inzicht spitsen zich vooral toe op het buitenlandersvraagstuk. Een aantal fractieleden, onder wie Michiel Smit en Victor Reyckersz, liggen onder vuur wegens hun extreemrechtse sympathieën. De meeste fractieleden van LR willen niets met hun extreme opvattingen te maken hebben.

Smit die tweede staat op de lijst Conservatieven.nl van Winny de Jong, kreeg in oktober al een spreekverbod opgelegd wegens zijn contacten met het neonazistische Stormfront. Hij zegt nu dat hij ,,het wel gehad heeft met zo'n grote fractie, zestien mensen met zestien verschillende aanpakken. Vier of vijf man, dat is veel effectiever''.

Als het daadwerkelijk tot een grote opsplitsing of afsplitsing van Leefbaar Rotterdam komt kan het voortbestaan van het college van burgemeester en wethouders in Rotterdam in gevaar komen.

De fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam, Ronald Sörensen, erkent de grootste moeite te hebben om zijn fractie, ,,een bijeengeharkt stelletje kippen in een hok'', bij elkaar te houden. Het uiteenvallen van de fractie zou hij als ,,een enorme nederlaag'' beschouwen.

Herdenking en steunbetuiging AEL in A'dam

bitburger had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij het Belgische consulaat in Amsterdam vindt vandaag een herdenking plaats voor de vermoorde 27-jarige Marokkaan Mohammed Achram, die onlangs in Antwerpen doodgeschoten werd. Organisatoren van deze herdenking zijn de stichting Tweede Generatie en de Internationale Socialisten. Er worden enkele honderden mensen verwacht.

De organisaties willen naast de herdenking van de Marokkaan, wat volgens hen een racistische moord betreft, ook hun solidariteit betuigen met Dyab Abu Jahjah , leider van de Arabisch Europese Liga (AEL). Ze protesteren tegen de criminalisering van de AEL in België en Nederland

Volgens Tweede Generatie is er ook in de Nederlandse politiekorpsen racisme en is er daarover veel onvrede onder migranten. ,,Ook hier kan de vlam in de pan slaan, want ook hier worden intelligente en hogeropgeleide migranten en mensen van de tweede generatie gediscrimineerd''.

Volgens het Algemeen Dagblad kan ook in Nederland de AEL op bijval rekenen van veel hoger opgeleide allochtonen. Amsterdammers van Marokkaanse afkomst noemden Jahjah gisteren in de krant ''het Arabisch antwoord op Pim Fortuyn''. De Amsterdamse Marokkaan Abdellatif zegt: ''Nederland voert de druk op ons op. Wij móeten integreren, wij móeten Nederlands spreken. Maar we mógen niets! Vind je het gek dat we kwaad worden? Dáár heeft Jahjah het over!''

Ook vandaag bericht de krant over de AEL. Allochtone belangenorganisaties zouden de komst van Abu Jahjah en zijn organisatie naar Nederland vrezen.

Rolling Stones-concerten snel uitverkocht

Boogey55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Rolling Stones kunnen volgend jaar in Nederland voor uitverkochte zalen gaan spelen. De concerten in Rotterdam, Ahoy' en De Kuip, en in theater Vredenburg te Utrecht waren binnen anderhalf uur uitverkocht. Concertorganisator Mojo meldde dit vanochtend.

De fans die helaas geen kaarten hebben kunnen krijgen maken alsnog een kans om de Stones live te zien, want door de grote vraag geven de Stones op 19 augustus een extra concert in de Amsterdam Arena. Zaterdag 14 december om 10.00 uur start de voorverkoop.

Door de massale vraag naar kaarten was het 0900-nummer en de internetsite van Ticket Service moeilijk bereikbaar. Volgens een woordvoerder van Mojo liepen de verkooppunten tegen hun maximale capaciteit aan.

Ieder concert van de Rolling Stones zal worden aangepast aan de locatie van hun optreden. Hun laatste optreden was in 1999 in Groningen en Landgraaf. Dit jaar vieren Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ronnie Wood hun veertigjarig jubileum.


De Stones spelen vier keer in Nederland

Nawijn op onverkiesbare 35e plek LPF-lijst

Het bestuur van Lijst Pim Fortuyn heeft demissionair minister Nawijn op een overkiesbare 35e plek gezet. Dit werd bekend bij de presentatie van de kandidatenlijst voor de Tweede-Kamerverkiezingen van 22 januari volgend jaar.

Nawijn meldde dit vanochtend zelf voor het begin van het LPF-congres. De minister werd aanvankelijk nog als kandidaat-lijsttrekker gezien, maar afgelopen vrijdag liet Nawijn weten om persoonlijke redenen af te zien van het lijsttrekkerschap.

Nawijn zegt zelf weinig zin te hebben in de Tweede Kamer te zitten. "De Kamer werkt niet zoals ik vind dat het zou moeten. Er wordt niet gesproken over de onderwerpen waar de burgers zich mee bezighouden", zo zegt Nawijn. "Maar als ik genoeg voorkeursstemmen krijg, ga ik wel de Tweede Kamer in." Mat Herben werd opnieuw op nummer één in de kandidatenlijst gezet.

Jonge beer de cel in na diefstal

Boogey55, Kayuk en 3_L hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sinds vrijdag hebben agenten in het Siberische dorp Kas wel een heel bijzondere gast in hun politiecel. Na het stelen van zeven kippen zit er namelijk een beer in de cel.

De eigenaar van de kippen en zijn buren hebben de beer kunnen vangen en uitgeleverd aan de politie. De agenten verklaren dat de beer niet uit straf in de cel moet zitten, maar uit bescherming. Het beertje is namelijk nog geen jaar oud en is om onbekende reden geen winterslaap begonnen. Buiten zou het met 40 graden onder nul veel te koud zijn voor de jonge kippendief. Het lijkt de agenten daarom beter om de beer in de cel te houden tot het weer voorjaar is.

VVD en GroenLinks kiezers luisteren SkyRadio

De meeste VVD en Groenlinks kiezers luisteren naar SkyRadio. Onderzoeksbureau Intomart onderzocht de gemiddelde luistercijfers van mei tot en met oktober dit jaar.

Ruim 33% van alle Nederlanders die VVD en GroenLinks kiezen, stemmen de radio af op SkyRadio. Onder CDA (27.8%) en PvdA (32.7%) stemmers komt de populaire Nederlandse muziekzender er met een tweede plaats vanaf. Voor hun staan de regionale omroepen op één met respectievelijk 38.1% en 32.9%.

Radio 1 is vooral populair onder de Nederlanders die een sterke interesse hebben voor de politiek. Een ruime meerderheid van de in politiek geïnteresseerde Nederlanders stemt af op deze nieuws- en actualiteitenzender.

Shakira's borst veroorzaakt rel

floyty had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het zat Shakira van de week niet echt mee. Toen de zangeres in een nachtclub in Miami optrad floepte tijdens haar gedans een van haar borsten uit haar strakke outfit.

De nachtclub stond meteen volledig op zijn kop en er ontstond tussen de toch al preutse Amerikanen een grimmige sfeer. De popster moest zelfs haar optreden staken en werd onder politiebegeleiding naar buiten geëscorteerd. "De menigte werd gek!", vertelt een ooggetuige. "De brandweer en de politie werden meteen gebeld om Shakira uit die tent te krijgen."

Het was een echte pechavond voor de Colombiaanse zangeres. Eerder op die avond scheurde ze al uit haar lederen broek.

Vijf doden door ongeval bij Groningen

Markje_X en Relaxuh.nl hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen nacht zijn vijf jongeren uit Groningen om het leven gekomen toen de auto waarin zij zaten van de weg raakte. Tussen de plaatsen Enumatil en Zuidhorn botste de auto tegen een boom en kwam in de sloot naast de weg tot stilstand, zo meldde de politie vanmorgen.

Het voertuig waarin de jongeren zaten was totaal vernield. De politie vond vlakbij de wagen een concertkaartje. Waarschijnlijk hebben de slachtoffers een concert in Zuidhorn bezocht. De burgemeester van Zuidhorn toonde zich zeer aangeslagen toen hij van het ongeval op de hoogte werd gesteld.

Inbraak en diefstal Van Gogh Museum

Boogey55 en Reintje hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er twee schilderijen gestolen uit het Van Gogh Museum in Amsterdam, zo maakte de politie vandaag bekend. Het is nog niet duidelijk om welke twee schilderijen het precies gaat.

Ondanks dat er 's nachts bewaking aanwezig is in het museum is het de dieven toch gelukt om de kunstwerken te stelen. De politie vermoedt dat de daders via het dak binnen zijn gekomen. In verband met het onderzoek heeft de politie de omgeving rond het Van Gogh Museum afgezet. Over de daders is nog niets bekend.

Pi berekend tot 1 biljoen cijfers na komma

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het getal pi is berekend tot 1,2411 biljoen (een miljoen keer een miljoen) cijfers na de komma. Een van de onderzoekers van een team Japanse wetenschappers maakte dit bekend.

De berekening is gemaakt door in totaal tien wetenschappers van het Informatie Technologie Centrum van de universiteit van Tokyo met behulp van een supercomputer van Hitachi. De computer draaide meer dan vierhonderd uur om de berekening te maken.

Hiermee is het vorige wereldrecord uit 1999 waarbij een zes maal kleinere berekening (206,158 miljard decimalen) werd gemaakt verbroken.

Volgens één van de teamleden werkte het team gedurende vijf jaar aan het schrijven van een programma dat de berekening moest uitvoeren om daarmee de efficiëntie van de supercomputer te testen.

De computer kan twee biljoen berekeningen per seconde uitvoeren. Dit is ongeveer twee maal zo snel als de computer die gebruikt werd bij de vorige recordpoging.

Nieuwe bedreiging Al Queda

Boogey55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de website die wordt beschouwd als die van Al Queda is een nieuwe bedreiging komen te staan die "het Westen" waarschuwt voor nieuwe aanslagen. De aanslagen zullen worden gepleegd als Amerikanen en andere westerlingen niet hebben geleerd van de les van de recente Al Queda aanvallen, zoals bijvoorbeeld die van het Israelische hotel en het chartervliegtuig in Kenia.

Deze nieuwe bedreiging is vergelijkbaar met die van eerdere webpublicaties. Vlak nadat CNN het nieuws over de pagina bekend maakte verdween de pagina van het internet net als dit eerder ook telkens het geval was. In vorige gevallen verscheen de pagina een paar dagen later op een nieuw adres.

Experts en inlichtingendiensten zien deze site als die van Al Qaeda en deze terreurorganisatie heeft dit ook bevestigd. CNN-consultant Paul Eedle in Londen zegt dat er op de site een aantal van de tot nu toe sterkst voorgekomen bedreigingen van massa-ongelukken staan. Op de pagina wordt tevens gerefereerd naar een aanslag op wolkenkrabbers, hetgeen zou verwijzen naar de aanslagen op 11 september vorig jaar.

Onderzoek naar vloeken op tv door bond

floyty had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het NIPO gaat begin volgend jaar onderzoek verrichten naar vloeken en het gebruik van andere krachttermen op tv. Vier keer worden tien Nederlandse televisiezenders een week lang hierop gescreend.

Het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van de Bond tegen het Vloeken. Het onderzoek moet uitwijzen of de bond gelijk heeft met haar indruk dat op tv veel gevloekt wordt. Tijdens de eerste onderzoeksweek houdt het NIPO ook een opiniepeiling over het onderwerp.

Elfstedenkoorts begint al vroeg

Het moet nog gaan vriezen, en echte strenge vorst is ook nog niet voorspeld, maar de eerste voorbereidingen voor een mogelijke Elfstedentocht zijn reeds gestart.

In Harlingen zijn onder twee bruggen houten raamwerken neergelegt. Die raamwerken remmen de stroming van het water af en dat bevordert de ijsgroei. ''Als er eenmaal ijs ligt, is het niet meer mogelijk de raamwerken te plaatsen'', zo licht rayonhoofd Harlingen van de Vereniging De Friesche Elfsteden R. Baar de plaatsingsactie toe.

Alle meteorologen voorspellen eensgezind vanaf het weekeinde matige vorst. Baar vindt de maatregelen daarom niet voorbarig. ,,De twee bruggen staan bekend als zwakke plekken in de route. Als we nu niets doen, is het straks te laat.''

CDS Review: Party Animals - Life Is Short

Wie bij het horen van de naam Party Animals spontaan rillingen krijgt moet maar niet verder lezen, want ze zijn terug! Omdat de oude Party Animals nummers dit jaar op veel plaatsen weer werden gedraaid, besloten producers Flamman en Abraxas om weer een clubje feestbeesten bij elkaar te zoeken en een nieuwe single te produceren.

Met 'Life Is Short' keren oude tijden terug. Geen gabbers meer, maar nog altijd Party Animals! "To the beat now!"

Nova peiling: VVD weer omhoog

In het wekelijkse onderzoek van de Politieke Barometer, gehouden in opdracht van het tv-programma NOVA, gaat de VVD weer omhoog. De liberalen, die vorige week terugzakten naar 25 zetels, komen nu uit op 28. Het CDA scoort er nog steeds 49, wat een combinatie van die twee op een kleine meerderheid van 77 zetels zet. Dat is gelijk aan de score van de NIPO-peiling van een paar dagen terug.

Volgens een onderzoeker heeft de VVD vooral kiezers weten te trekken door het partijcongres van vorig weekeinde. Zalm presenteerde zich daar als beoogd premier. Bovendien trok het eerste publieke optreden van de Somalische Ayaan Hirsi Ali veel aandacht.

Slecht gaat het met D66 die op nog maar 4 zetels kan rekenen, en Leefbaar Nederland die op 0 uitkomt. De LPF blijft stabiel staan op een fors verlies en zou kunnen rekenen op 7 zetels.

De PvdA zakt één zetel in de peilingen, maar kan er nog altijd vier optellen bij de huidige 23. De SP lijkt de top van groei te hebben behaald. De partij blijft op 20 staan, nog altijd een forse winst van 11 zetels.

De uitslag. (tussen haakjes het virtuele verschil met de Kamer nu)

CDA ---> 49 (+6)
Lijst Pim Fortuyn ---> 7 (-19)
VVD ---> 28 (+4)
PvdA ---> 27 (+4)
GroenLinks ---> 9 (-1)
SP ---> 20 (+11)
D66 ---> 4 (-3)
ChristenUnie ---> 4 (-)
SGP ---> 2 (-)
Leefbaar Nederland ---> 0 (-2)

Meer over deze peiling staat op de site van de politiekebarometer.
Laatste reviews en specials
review
Frozen II
review
Halo: the Master Chief Collection (pc)
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
©FOK.nl e.a.