Grote onenigheid binnen Leefbaar Rotterdam

Boogey55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er dreigt een afsplitsing in de gemeenteraadsfractie van Leefbaar Rotterdam. De verschillen in inzicht spitsen zich vooral toe op het buitenlandersvraagstuk. Een aantal fractieleden, onder wie Michiel Smit en Victor Reyckersz, liggen onder vuur wegens hun extreemrechtse sympathieŰn. De meeste fractieleden van LR willen niets met hun extreme opvattingen te maken hebben.

Smit die tweede staat op de lijst Conservatieven.nl van Winny de Jong, kreeg in oktober al een spreekverbod opgelegd wegens zijn contacten met het neonazistische Stormfront. Hij zegt nu dat hij ,,het wel gehad heeft met zo'n grote fractie, zestien mensen met zestien verschillende aanpakken. Vier of vijf man, dat is veel effectiever''.

Als het daadwerkelijk tot een grote opsplitsing of afsplitsing van Leefbaar Rotterdam komt kan het voortbestaan van het college van burgemeester en wethouders in Rotterdam in gevaar komen.

De fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam, Ronald S÷rensen, erkent de grootste moeite te hebben om zijn fractie, ,,een bijeengeharkt stelletje kippen in een hok'', bij elkaar te houden. Het uiteenvallen van de fractie zou hij als ,,een enorme nederlaag'' beschouwen.