ArenA moet nieuwe grasmatten zelf betalen

Dennis (Klingon)
Het stadion van Ajax, de ArenA, moet zelf de kosten betalen die zijn veroorzaakt door de grasmat. Zo oordeelde de rechter vandaag, na een juridische strijd die het stadion in 1998 indiende. Het stadionbestuur is van mening dat Arcadis, de leverancier van de grasmat, de schuldige is.

Directeur Markerink van de ArenA is niet blij met de uitspraak. "Dat geeft een extra kostenpost van 450.000 euro", aldus de directeur. Het gras van het Amsterdamse stadion gaf al sinds de opening problemen. Het gras ging snel dood, er ontstonden kale plekken en het veld liet los. Sindsdien is de grasmat al dertig keer vervangen.

De ArenA gaat waarschijnlijk in hoger beroep tegen de uitspraak. "We hebben vooraf bedongen dat we in beroep kunnen gaan. We overwegen dat nog", zo zei Markerink.

De Amsterdam ArenA heeft nog meer procedures lopen, met betrekking tot de oplevering van het stadion. Bouwbedrijven Ballast Nedam en BAM zouden schuldig zijn aan de vertraagde oplevering, aldus het stadion. In deze zaken zijn nog geen uitspraken gedaan.