CDS Review: Party Animals - Life Is Short

Producers Flamman en Abraxas (Jeroen Flamman en Jeff Porter) zijn de drijvende krachten achter de Party Animals, die in de jaren negentig een aantal hits scoorden.

De Party Animals startten hun carriere in de clip van 'I Wanna Be A Hippy' van Technohead. Ze begonnen na het succes zelf, als de Party Animals, en scoorden meteen een hit met 'Have You Ever Been Mellow'. In totaal haalden drie van hun singles de nummer één positie, goud en platina werd zelfs behaald!

Zo populair als gabber en happy hardcore waren in 1995-1997, eind 1998 was gabber door de media doodverklaard. De single 'The Show' en het album 'Hosanna Superstar' haalden geen radio of tv meer, ook de in 2000 met Bob Fosko (Hakkuhbar) gemaakte single 'Holland Moet Winnen' werd alleen door de die-hard fans gekocht.

In de zomer van dit jaar uiteindelijk, horen de heren Flamman en Porter dat de oude Party Animals singles weer volop gedraaid worden. Zij besluiten om de Party Animals weer tot leven te wekken en een nieuwe single te maken.

De heren Party Animals

Oud Party Animals Dennis (Remsy) en Michael (Houdtje) hadden er snel zin in. Dennis was al te zien in 'Have You Ever Been Mellow' en latere Party Animals singles, ook zong hij mee in 'Good To Go', het nummer dat Flamman en Abraxas produceerden voor de speelfilm 'Naar de Klote!'. Michael maakte vanaf 1997 deel uit van de Party Animals en is te zien en te horen in 'Atomic', 'My Way' en 'Hawaii 5-0'.

Nieuwe Party Animals zijn Youri en Jordi. Ze maakten in 1997 deel uit van de Mini Animals, een éénmalig project voor Unicef en het Kinderrechten Festival. Ze brachten de single 'Get Up, Stand Up' uit en deden diverse optredens.

Samen zijn Dennis, Michael, Youri en Jordi de nieuwe Party Animals, met hun nieuwe single 'Life Is Short'.