FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 6 december 2002

Paul de Leeuw doet niet mee aan Songfestival

Boogey55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Paul de Leeuw stuurt toch geen lied in voor het Eurovisie Songfestival. Hij zou meedoen met het nummer 'Blue skies are for free' van Eric Dikeb en Ad van Olm. De Leeuw wil zijn tijd echter besteden aan zijn tweede zoon Tobey. Overigens zal de door Paul de Leeuw ingezongen versie nog wel op cd verschijnen.

Het is al jaren een grote wens van De Leeuw om mee te doen en toen 3FM-dj Dikeb hem vorige maand tijdens de uitzending van het programma Stenders Vroeg voorstelde om deel te nemen, zei hij spontaan toe het nummer te vertolken.

Het nummer zal nu vertolkt worden door twee zangeressen uit het vaste achtergrondkoor van René Froger, Marian van Noort en Anouskha de Wolff. Het achtergrondkoor van het nummer zal bestaan uit drie luisteraars van het programma Stenders Vroeg. Aankomende woensdag zullen een aantal luisteraars tijdens de uitzending auditie doen, waarna de juryvoorzitter van het RTL4-programma Idols, Henkjan Smits, hen zal beoordelen.

Op 1 maart is in Ahoy' de Nederlandse voorronde voor het Eurovisie Songfestival. Gemiddeld worden er tussen de honderd en tweehonderd Nederlandse nummers ingezonden. Het winnende lied van die avond zal Nederland op 24 mei tijdens het Eurovisie Songfestival in Letland vertegenwoordigen.

'Internetberoep' tegen boetes wordt bestraft

Eilanden had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een rechter in Groningen heeft afgelopen donderdag een snelheidsduivel naast het betalen van een boete voor te snel rijden veroordeeld tot het betalen van de proceskosten van 161 euro. De man had een beroepschrift ingediend dat hij van internet had gekopieerd. Volgens de rechter zijn deze beroepschriften onzinnig en slechts bedoeld om 'zand in de machine' van het OM te strooien. Normaal gesproken zou het OM opdraaien voor de proceskosten wanneer een verkeersovertreder in beroep gaat.

Een zogenaamd internetberoepschrift bevat een standaardtekst waarbij de snelheidsovertreder alleen zijn persoonlijke gegevens hoeft in te vullen. In het document wordt argumentloos de overtreding ontkend. De rechter oordeelde nu echter dat op die manier misbruik wordt gemaakt van het recht tegen een boete in beroep te gaan. Dit misbruik wordt nu dan ook bestraft.

Justitie wordt de laatste tijd steeds meer geteisterd door internetberoepen. De uitspraak van de rechter wordt dan ook door verschillende instanties toegejuicht.

Feyenoord zonder Paauwe

In de wedstrijd tegen FC Utrecht botstte Paauwe met Kuijt en Lurling. Hij viel en z'n voet bleef staan, zo vertelde Paauwe.

In de wedstrijd tegen Heerenveen van aanstaande zaterdag zal Patrick Paauwe niet meespelen. De net vader geworden verdediger heeft nog teveel last van een enkelblessure. 'Patrick heeft nog te veel pijn en het heeft geen zin om het te forceren,' aldus Van Linschoten, clubarts van Feyenoord.

Ook de andere Patrick, Lodewijks, zal niet meespelen. Hij heeft nog teveel last van de gekneusde ribben die hij opliep in de wedstrijd tegen PSV. Carlo L'Ami zal dus de doelverdediger zijn in Heerenveen, omdat ook Zoetebier geblesserd is.

Lodewijk zal evenals Zoetebier waarschijnlijk niet meer aan spelen toekomen voor de winterstop.

Ex-Heerenveenspeler Antonie Lurling hoopt tegen zijn oude club in de basis te kunnen beginnen. Of dat ook werkelijk zal gebeuren is nog de vraag, tijdens de laatste training werd Lurling halverwege gewissseld door Van Persie.

Waarschuwingen & Geld

Nee, dat is niet een nieuw forum. Het is wat er weer eens zo anders is hier: Reclame.

Ten eerste doen ze hier aan medicijnreclame. Iets wat ik in Nederland nog nooit heb gezien op tv. Een vrolijke man loopt fluitend over straat met een deuntje 'It's great to stay up late' op de achtergrond. Ach, wat is Viagra toch fijn Aan het einde van die reclame komt dat een hele ratteplan met waarschuwingen dat je het alleen moeten gebruiken als je er volgens de bijsluiter geschikt voor bent en als je niet zwanger bent en niet een te hoge bloeddruk hebt en dat dit medicijn bijwerkingen kan hebben etc etc.

Een tweede weird verschijnsel is het 'vernederen' van de concurrent. Zeggen dat je zoveel beter bent. Koop nu de nieuwe Honda Accord die gebruikt zo weinig benzine. Daar kunnen Toyota en Mercedes niet tegen op. En haal nu de nieuwe Whopper, met 50% meer vlees dan een Big Mac. En natuurlijk ook weer de medicijnen. Stel je hebt hoofdpijn, dan kies je toch ook voor Advil in plaats van weet ik veel wat, want Advil is zoveel beter

En dan natuurlijk dat andere aspect van autoreclames. De aankoopprijs. Dit geldt eigenlijk voor alle dure dingen. 'Betaal nu niks tot 2004' 'Geen rente voor 18 maanden' 'Geen security deposit' Allemaal trucjes om je maar lekker veel te laten kopen. Kopen kopen kopen.

Behalve als het om prijsvragen dat soort dingen gaat. Als er iets te winnen valt volgt er altijd: 'No purchaser necessary'. Dit levert soms hilarische reclames op VISA bijvoorbeeld. Daarmee kan je al je Credit Card aankopen winnen. Je koopt en koopt en koopt en aan het eind kan het zijn dat je je rekening niet hoeft te betalen. En dan is er geen aankoop noodzakelijk Weer lekker vor VISA.

Nog zoiets leuks. Alles waar meer te zien is dan het product zelf moet een melding bij staan. 'Serving suggestion' 'Suggested project'. Alsof er iemand verwacht dat er melk en aarbeien in een kartonnen doos zitten met een houdbaarheids datum van een paar jaar. Alles voor de zekerheid. Zo wordt er bijvoorbeeld bij speelgoed vaak gezegd dat er hulp van ouders nodig is.

Tja, dus voor het geval je het niet wist:

Deze uitlating is puur persoonlijk. Het betreft hier geen algemene, maar een persoonlijke mening. Dagobert is niet mijn echte naam. Aan deze uitlating kunnen geen rechten worden ontleend. Typfouten voorbehouden, evenals grammaticale onjuistheden. Deze post is niet geschikt voor zakelijk gebruik. De gegeven voorbeelden zijn allen op waarheid gebaseerd, doch kan het zijn dat ze incorrect zijn. Deze tekst kan als schokkend ervaren worden, dat is niet mijn probleem. Ik zie dit als entertainment, sommige mensen zouden deze mening niet kunnen delen.

Nederland is vol...

In de metro van afgelopen week las ik een klein stukje. Over een grote glasplaat en wat bomen, ter herdenking, van mensen overleden aan kanker. Hoe nobel dit idee ook mag wezen, persoonlijk kreeg ik een hele grote frons op mijn voorhoofd. Waarom, zou je denken? Waarom zet de schrijver vraagtekens bij een gedenkteken waarop alle namen van mensen die overleden zijn aan kanker? In één regel is het omdat ik zo onderhand echt ontzettend moe word van alles wat ik moet herdenken. In een column is het wat je leest als je verder klikt.

Hoger beroep tegen Feyenoord

Het OM gaat in beroep tegen de vrijspraak van Feyenoord in de belstingfraude-zaak.


Het OM van Rotterdam gaat in hoger beroep tegen de vrijspraak van Feyenoord en voorzitter Jorien van den Herik eind vorige week. Het OM stelde eerst dat Feyenoord schuldig was aan belastingfraude met betrekking tot de transfers van Aurelio Vidmar, Christian Gyan en Patrick Allotey. De rechter vond dit echter niet voldoende bewezen en sprak Feyenoord en vd Herik vrij. Volgens het OM heeft de rechtbank zich gebaseerd op onjuiste gronden.

Het Openbaar Ministerie eiste een gevangenisstraf van 6 maanden onvoorwaardelijk tegen Van den Herik en een boete van ruim 1,1 miljoen euro tegen Feyenoord.

Dief Pokémonkaartje schrijft sinterklaasgedicht

Saint_One had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 11-jarige Klaas uit Leeuwarden stond gisteren vol spijt op de stoep van de speelgoedzaak Spellekijn. Hij stal dinsdag een een Pokémonkaartje en werd betrapt door eigenaar Ton Griskov.

Omdat het dadertje, dat als een vaste klant en serieuze jongen bekend stond bij de eigenaar, meteen berouw toonde kreeg hij een alternatieve straf. Griskov gaf de knaap de opdracht zijn misdaad thuis te melden en een gedicht te schrijven aan Sinterklaas.

De jongen leverde dit in:

Sinterklaas vroeg aan zwarte piet,
wat is het ergste wat je nu ziet?
"Stelen sinterklaas, stelen en natuurlijk helen".
"Dat klopt" zei sinterklaas
maar waar zie je dat dan mijn pietenbaas?
Ik zag dat daarnet door die jongen met die gele pet.
Erg is dat zei sinterklaas.
Hoe heet die jongen mijn pietenbaas? Volgens mij Klaas.
Ik zal dat goed leren
zodat ik me niet weer mijn hart moet bezeren.

Strafport vierkante kerstkaart

MrRinuxs had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een mooie vierkante kerstkaart sturen naar vrienden of familie bezorgt meteen een extra cadeautje: tien eurocent strafport. De decemberzegel van 29 eurocent mag uitsluitend worden gebruikt voor het versturen van langwerpige kaarten.

Wie toch decemberzegels gebruikt voor vierkante kaarten kan de ontvanger opzadelen met een strafporto van tien eurocent. De vierkante kaarten moeten worden voorzien van een "gewone" zegel van 39 eurocent. Deze regel is door TPG Post ingevoerd om het sorteerprobleem te verrekenen. Omdat de sorteermachines niet in staat zijn de zegels op vierkante kaarten te stempelen moet dit met de hand, en dat kost geld.

Volgens kaartuitgever Cartess zijn dit jaar zo'n twee miljoen kaarten geleverd aan bedrijven zoals V&D, Bruna en Expo, "En ruim de helft is vierkant" volgens het bedrijf.

Reactie SP op 'verbieden van benzine'

GREENSKiN had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen maandag is in een aantal dagbladen een bericht met de kop 'Marijnissen wil benzine verbieden' verschenen. Dit naar aanleiding van een interview met het tijdschrift Natuur en Milieu. Jan Marijnissen heeft vandaag op de website van de SP gereageerd op de volgens hem foute weergave van het interview:

"... Het interview is niet vooraf door mij nagekeken. Vervelend, want dan had het misverstand dat nu is ontstaan voorkomen kunnen worden. De auteur van het stuk in Natuur en Milieu heeft abusievelijk ideeën over de lange termijnoplossingen voor de mobiliteit, milieuvervuiling en de files vermengd met onze concrete plannen voor de nabije toekomst. (...)

Momenteel wordt er onderzoek gedaan naar revolutionaire veranderingen in het vervoer en het gebruik van alternatieve brandstoffen. De SP is daar een groot voorstander van. Zo zou er gedacht kunnen worden aan een combinatie van de voordelen van het particulier vervoer (privacy) en collectief vervoer (lage kosten en minder vervuiling), ook zou er gedacht kunnen worden aan elektriciteit als energiebron. Als dit soort alternatieven uitontwikkeld zijn tot volwaardige alternatieven is er geen reden meer de fossiele brandstoffen te gebruiken. Als geschreven wordt 'Marijnissen wil benzine, diesel en steenkool verbieden' suggereert dit echter geheel iets anders. (...)

Het energiebeleid moet erop gericht zijn het gebruik van fossiele brandstoffen structureel te verminderen. In hun reacties op het bericht geven de Bovag, ANWB en Shell overigens aan dat zij het lange-termijnstreven naar een wereld zonder onnodige vervuiling met ons delen..."

De complete tekst is hier te vinden.

BB moet 1 van de "oude garde" gaan missen

Volgende week is het zover: 1 van de oorspronkelijke bewoners zal het huis moeten gaan verlaten.
Tot nu toe zagen we van de eerste groep bewoners alleen Bo vertrekken. Nu er bij de dames alleen nog maar "oorspronkelijke bewoners" over zijn, zal er volgende week weer een oudgediende moeten vertrekken.

De keus is tussen Daniela, Jeanette en Margriet. Zij werden door hun medebewoners genomineerd. Margriet en Jeanette liepen hierbij beiden 2 stemmen op: Judith en Daniela nomineerden Jeanette, Wouter en Laurens nomineerden Margriet. Daniela ontving 3 stemmen, van Margriet, Jeanette en Stefan. Mustapha tenslotte nomineerde Judith.

BB Marc is vertrokken

Marc heeft het BBhuis moeten verlaten.
Zoals ook in onze poll al te zien was, zou de stemming voornamelijk tussen Marc en Wouter gaan. Mustapha was ongekend populair met maar liefst 45% van de stemmen, gevolgd door Stefan met 26,3%. Wouter kreeg 14,7% en Marc 14%.

De manier waarop het nieuws gebracht werd was wederom behoorlijk cru. Terwijl de als Zwarte Piet verkleedde familieleden en vrienden in de tuin rondrennen, wordt Marc naar de Dagboekkamer geroepen. Vanwege de consternatie hebben de overige bewoners dit eigenlijk nauwelijks in de gaten. Wanneer de Pieten zijn vertrokken, missen zij Marc. Die heeft dan al het huis verlaten...
In de Dagboekkamer heeft hij nog een briefje mogen schrijven aan de bewoners, maar persoonlijk afscheid nemen zat er helaas niet in.

BB familieavondje

De bewoners waren op Sinterklaasavond allerminst afgesloten van de buitenwereld.
Allereerst was daar een telefoon. Daniela had vorige week door technische probleempjes niet kunnen bellen met het thuisfront, waarvoor zij nu een 30 seconden durende herkansing kreeg. Ook Margriet en Stefan, die beiden niet gebeld hadden, kregen 30 seconden. Deze seconden moesten zij echter delen, waarop Margriet besloot dat Stefan mocht bellen, zij had laatst nog een video van haar ouders gezien en redde het nog wel even.

Even later stormde er een groep Zwarte Pieten de tuin in. En niet zomaar Zwarte Pieten, maar vrienden en familie van de bewoners verkleed als Zwarte Piet. De bewoners moesten binnen blijven, en de Pieten in de tuin, dus communicatie was alleen mogelijk via het raam.

ALs afsluiting van het feestelijke avondje trad Replay op, een van de favoriete bands van Wouter.

Geen blauwzuurgas vrij in Wijchen [update]

Poekie uit Utopia.nl wist ons via IRC te melden dat op dit moment de brandweer aan het proberen is een chemische reactie in het Gelderse Wijchen, en de brand die daardoor ontstaan is onder controle te krijgen. Op dit moment heeft de brandweer weinig tot geen succes hierin.

De omgeving en het bedrijf zijn inmiddels ontruimd en mensen in de nabije omgeving moeten ramen en deuren gesloten houden. De brandweer, politie en gemeente Wijchen hebben een crisis team gevormd.

Bij de brand dreigt het zeer giftige blauwzuurgas vrij te komen. Of dat al is gebeurd is niet duidelijk. Blauwzuurgas is zeer giftig, brandgevaarlijk en explosief. Het werkt irriterend op ogen, huid en ademhalingsorganen en kan het centraal zenuwstelsel ernstig aantasten.

Update
Er is geen blauwzuurgas vrijgekomen. De brandweer heeft in het bedrijf geen blauwzuurgas of andere gevaarlijke stoffen aangetroffen.

Bigfoot definitief verzonnen verhaal

Pallas had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het aapachtige figuur Bigfoot die de bossen van de Verenigde Staten zou leven is definitief ontmaskerd als een verzonnen figuur. De familie Ray Wallace heeft dat aan de Seattle Times bekend gemaakt.

In 1958 maakte Wallace het bestaan van Bigfoot bekend. Sinds die tijd probeerde hij steeds opnieuw met bewijzen te komen voor het bestaan van de legendarische aap. De vele voetsporen die zijn gevonden zijn, volgens zijn zoon, door hem gemaakt. Ook heeft hij zelf gefabriceerde onscherpe foto's van het wezen gemaakt.

Toch maakt in 1967 ene Roger Patterson beelden van de Bigfoot. Ook daar is een verklaring voor zegt de familie Wallace. Om de mythe van de Bigfoot in leven te houden liep de vrouw van Ray Wallace geregeld in een Bigfoot kostuum rond.

De familie maakte ook bekend dat Ray Wallace vorige maand op 84-jarige leeftijd is overleden.

Tilburgse horeca discrimineren

Real_Fairlane had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Tilburg is bij een praktijktest van de politie en het Anti Discriminatie Bureau gebleken dat horecagelegenheden in deze stad stelselmatig allochtone (gekleurde) bezoekers weigeren. Het OM heeft inmiddels aangekondigd naar twee discotheken een onderzoek in te stellen, omdat die 'bovenmatig' discrimineren.

Het gaat om The Talk en F.I.O.D.. Burgemeester Stekelenburg van Tilburg noemt de handelwijze van de twee discotheken schokkend: Als ik mijn hart had laten spreken dan had ik deze ondernemingen dit weekeinde gesloten. Dat doe ik niet, omdat ik dan vermoedelijk teruggefloten word door de bestuursrechter", zei hij.

De praktijktest werd uitgevoerd omdat bij de gemeente steeds meer signalen binnenkwamen dat sommige horecabedrijven aan de deur discrimineren. Ook klaagden jongeren aanhoudend over discriminatie door portiers van disco's en kroegen. Als test ging eerst een gekleurd koppel naar de deur. Als die er niet in mocht (omdat het al ''vol'' zou zijn), probeerde een blank koppel het; die kwamen ten alle tijden wel naar binnen.

Mat Herben op één op LPF conceptlijst

MrRinuxs en Thundercracker hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Niet demissionair minister Nawijn, maar Mat Herben wordt de lijsttrekker van de LPF. Althans dat valt op te maken uit de concept-kandidatenlijst van de LPF, waarop het Radio 1-journaal de hand wist te leggen.

Morgen stelt het partijcongres de lijst definitief vast.

Het is niet bekend of Nawijn zichzelf heeft teruggetrokken als kandidaat-lijsttrekker. Hij zei de laatste dagen wel dat hij bedreigd werd en ook vals beschuldigd is van belastingfraude. Die zaken vielen hem zwaar.

Voor Mat Herben zou het al de derde keer worden dat hij LPF-leider wordt.

Helft Rotterdam zit zonder stroom [update]

MrRinuxs, Antyrael, big_ble en Fiore! hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rotterdam is vanochtend getroffen door een grote stroomstoring. De politie spreekt over "een gigantische stroomstoring" in zowel Noord als Zuid.

Door de storing rijden er ook geen treinen van en naar Rotterdam, Den Haag en Gouda. Het treinverkeer in de regio Zuid-Holland is dan ook ernstig ontregeld.

Veel mensen zitten vast in liften en in de metro.

Update
De oorzaak van de stroomstoring is een botsing van een heftruck tegen een hoogspanningsmast in de Eemhaven.

Volgens Fok! users, en inmiddels ook bevestigd door Eneco, is er weer stroom in tenminste Rotterdam-Zuid en Rotterdam-centrum. Eneco zei te hopen dat de stroomvoorziening over een uur weer langzaam opgestart kan worden.

De storing treft volgens een woordvoerder om 300.000 huishoudens. Ook een deel van de gsm-antenne's van KPN vielen uit. Ziekenhuizen en het vliegveld hebben hun eigen noodstroomvoorzieningen.

Elastomania!

Dit was het spel dat ons door de verveling holp in de saaie school tijden. Het spel werdt daarom ook verboden in de klaslokalen en zelfs in de "openleerplaats" omdat iedereen er verslaagd aan was

Het idee is ongeveer het zelfde als de blog van hieronder. Super simpel (dus Geen full3d graphics) maar echt een geweldig en verslavende game

De website
Screenshot

EDIT: Ook Flat_erik kan niet helemaal goed met links omgaan (aangepast)
Ik & Pindakaasje

Man vermoord om biertje

t.t wist ons via de nieuwssubmit het volgende te melden :

Levenslang, dat is wat de Texaan Steven Brasher donderdag heeft gekregen voor de moord op een vriend. Reden van de moord : de vriend had zijn laatste biertje opgedronken.

De Texaan verklaarde tegen de rechtbank dat hij duidelijk had gezegd dat zijn vriend niet het laatste biertje mocht opdrinken. Toen de vriend dat klaarblijkelijk toch had gedaan ontstond er een ruzie over het biertje. De Texaan schoot tijdens die ruzie, volgens hemzelf per ongeluk, zijn vriend in het hoofd.

Padden met hallucinerende werking gestolen

MrReaL en bramaan hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Leeuwarden zijn donderdagmiddag uit een reptielenzaak drie Zuid-Amerikaanse padden gestolen. De padden zijn populair onder drugsverslaafden omdat ze zorgen voor een hallucinerende werking als je aan ze likt.

Volgens eigenaar Richard Mastenbroek waren het een man en vrouw die de beestjes hebben gestolen. "Ze kwamen even voor vieren de winkel binnen. De man stond wat te ouwehoeren bij de hagedissen achter in de zaak. Op hetzelfde moment heeft de vrouw drie padden uit het terrarium bij de voordeur gehaald en in haar zak gestopt." Verder verteld Masterbroek dat hij wel meer last heeft van junkies in zijn zaak. "Het kan me niet schelen als een van de dieven door misbruik van de beesten komt te overlijden", zegt Mastenbroek. "Ze moeten de padden namelijk pijn doen of laten schrikken om er extra gif uit te krijgen. En dat vind ik vreselijk."

De stof, het zenuwgif buvotoxine, die de padden afscheiden via hun gifklieren veroorzaakt hallucinaties die wel zeven tot acht uur kunnen duren. De politie waarschuwt dat overmatig gebruik van de stof een opgezwollen tong en verlamming van de hartspier tot gevolg kan hebben. De padden zijn een vuist dik en hebben een donkerbruine kleur.

Kerstboom leeggehaald

Sisimo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Noorse hoofdstad Oslo is een kerstboom die versierd was met geld helemaal leeggehaald. De boom was een werk van de kunstenaar en zanger Magne Furuholmen van A Ha. Die had opdracht gekregen de boom voor het station te versieren.

De zanger versierde de boom met zo'n 2000 euro aan Noorse kronen, het bedrag wat hij als betaling voor de opdracht kreeg. Het papiergeld vouwde hij als sterren en bloemen alvorens ze in de boom te hangen. Ook werden er muntstukken in de boom gehangen. Het moest de commercialisering voorstellen van kerstmis.

De zanger was al gewaarschuwd voor mogelijke diefstal van zijn 'versieringen', zwervers en verslaafden hangen vaak rond bij het station. Toen de boom leeg bleek te zijn gehaald merkte de zanger op dat zijn werk nu af was, en dat de zwervers in ieder geval een vrolijk kerstfeest hebben.

De winter komt er aan

Door een flinke opkomende vorst, mensen die vroeg buiten zijn 's nachts en 's morgens hebben de opkomende kou de laatste week al goed kunnen merken, kan misschien maandag al worden geschaatst op ondergelopen weilanden en andere ondiepe wateren.

Volgens weermannen (en -vrouwen natuurlijk) wordt het vanaf zaterdag echt winter. De temperatuur gaat dan 's nachts flink dalen. Op maandag kan de temperatuur al tot min acht graden dalen. De voorspellingen voor de lange termijn zijn nog onzeker. Verwacht wordt dat de vorst in ieder geval een week aanhoudt. Dit biedt natuurlijk ook enigszins al wat hoop op een witte kerst.
Laatste reviews en specials
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
preview
The Outer Worlds
special
20 jaar FOK! - wat cijfers op een rijtje
review
LEGO Jurassic World - Switch + prijsvraag
review
iPhone 11
©FOK.nl e.a.