Michael Jackson stelt niet tevreden

Een op de vier bezoekers van het grootste 'comeback-concert' van 'King of Pop' Michael Jackson afgelopen zaterdag in New York heeft de zaal voortijdig ontevreden verlaten. Een deel heeft zelfs zijn geld teruggeëist.

De show, die een uur te laat begon, was vergeven van grote sterren als Whitney Houston, Liza Minnelli en Destiny's Child. Michael trad er ook weer op met zijn broers, maar echte indruk konden de inspanningen van Michael niet maken.

Volgens John Bitzer van de internet-muzieksite CDNow heeft Michael zijn contact met het gewone publiek verloren. "Er is veel gebeurd in de periode dat hij weg was." Bitzer gelooft ook niet dat het nieuwe album van Jackson een succes zal worden.

En net op het moment dat Michael Jackson weer voorzichtig aan zijn comeback denkt, doemen alweer andere problemen op. Twee van zijn voormalige financiële adviseurs gaan een proces tegen de Amerikaanse zanger voeren. Ze zeggen nog geld van hem tegoed te hebben en eisen 25 miljoen dollar. Dat heeft de BBC zondag gemeld.

Jackson hoorde afgelopen vrijdag van de aanklacht, vlak voor zijn concert in New York waarmee hij zijn nieuwe album Invincible promootte. Jackson zelf ontkent dat hij schulden heeft, aldus zijn advocaat. De twee optredens in New York, zaterdag en maandag, leveren hem een slordige 10 miljoen dollar op.