NFL week 1

Afgelopen weekend is de NFL van start gegaan. In onderstaand bericht vind je een kort overzicht van alle gespeelde wedstrijden. Kortom, NFL week 1!

Carolina Panthers - Minnesota Vikings: 24 - 13

De Panthers hebben een verrassende overwinning geboekt op de Vikings. Dit kwam mede tot stand door een uitzonderlijk goede 93 yard lange kick return van Steve Smith van de Panthers. In het derde kwart kwamen de Vikings nog even terug tot 17 - 13, maar in het laatste kwart van de wedstrijd besliste Panther Running back Chris Weinke met een 1 yard run de wedstrijd definitief.

New Orleans Saints - Buffalo Bills: 24 - 6

De Bills hebben een kans- en touchdown loze nederlaag geleden tegen de verrassend sterke Saints. Halverwege stonden de beulen uit Buffalo nog wel voor met 6 - 0 door twee goed getrapte fieldgoals, maar na rust (en zeker in het derde kwart) liepen de Saints over de Bills heen, met als meest opvallende feit een mooie 46 yard pass voor een touchdown door quarterback Aaron Brooks, die keurig in de endzone gelopen werd door receiver Albert Connell.

Oakland Raiders - Kansas City Chiefs: 27 - 24

Tot en met het derde kwart van de wedstrijd konden de Chiefs goed meekomen met de Raiders, mede dank zij een 51 yards lange interception return van Eric Warfield. De eerste punten in het seizoen voor de Chiefs werden dus gescoord door de verdediging. In het vierde kwart zette de Raiders orde op zaken door twee fieldgoals van kicker Sebastian Janikowski (die eerder al twee fieldgoals voor zijn rekening had genomen)

New England Patriots - Cincinnati Bengals: 17 - 23

Uitblinker in deze wedstrijd was de Bengals running back Corey Dillon, die zijn eerste 100+ yards van het seizoen behaalde. Daardoor konden de Patriots nooit echt goed in de wedstrijd komen, ondanks dat ze in het vierde kwart nog een slotoffensief inzetten welke resulteerde in een touchdown, maar dat was uiteindelijk niet genoeg om de Bengals van de overwinning af te houden.

Seattle Seahawks - Cleveland Browns: 9 - 6

In een slappe, touchdownloze wedstrijd tussen de Seahawks en de Browns waren het de Hawks die dankzij een fieldgoal in de laatste 3 seconden de overwinning konden bijschrijven. De enige twee hoogtepunten in deze verder tamme wedstrijd waren twee fieldgoals van Seahawks kicker Rian Lindell (49 en 51 yards)

Tampa Bay Buccaneers - Dallas Cowboys: 10 - 6

Deze vooraf bestempelde topwedstrijd blonk uit in een zwak aanvallende Cowboys (passend slechts 34 yards in 19 pogingen met twee interceptions). Maar ook de Bucs konden geen vuist maken, waardoor de wedstrijd al gauw verzandde in een tactisch schaakspel tussen twee ploegen die hun draai nog niet hebben gevonden. De mannen uit Tampa Bay konden hierdoor hun eerste overwinning in Dallas ooit pakken.

Detriot Lions - Green Bay Packers: 6 -28

De Packers overrompelden de Leeuwen uit Detriot meteen in het eerste kwart dank zij drie touchdowns. Ahman Green blonk uit door 31 en een 83 yard runs waar touchdowns uit volgden. Het enige wat de onthutsend zwakke Lions hier tegenover konden zetten waren twee fieldgoals door Jason Hanson. Veteraan Brett Favre speelde als vanouds als quarterback van de sterke Packers.

Indianapolis Colts - New York Jets: 45 - 24

In een "high scoring game" pakten de Colts een ruime overwinning tegen de Jets. Ondanks dat de aanval van de New Yorkers een keurige 24 punten wisten te scoren, konden ze niet op tegen de vijf (!!) touchdowns in het tweede kwart van de ontketende Colts. Vooral op de running game blonken de Colts uit, met onder andere twee touchdowns van Edgerrin James.

Pittsburgh Steelers - Jacksonville Jaguars: 3 - 21

Met scores die alleen in het tweede kwart vielen kregen de Jaguars de Steelers eronder dank zij drie touchdowns op rij. Met een zekere aanvals reeks werden de touchdowns voorbereid, en de verdediging van de Steelers konden niets tegen de diesel uit Jacksonville inbrengen. Quarterback Mark Brunell strooide met korte passes net tussen verdedigingslinies in, en hielp zo zijn ploeg naar een eenvoudige overwinning.

Chicago Bears - Baltimore Ravens: 6 - 17

De Ravens hadden het erg moeilijk tegen de stugge verdediging van de Bears, maar kregen in de tweede helft van de wedstrijd de Bears er eindelijk onder. Eigenlijk hadden de Ravens met een veel groter verschil kunnen winnen, maar de verdediging van de Bears wist keer op keer een touchdown te voorkomen, of kregen het voorelkaar om het duel vooral op het middenveld te houden.
Voor de Bears is het te hopen dat de aanval beter wordt gedurende het seizoen, want met slechts 186 yards terreinwinst totaal (passing en running game) kom je niet ver.

Atlanta Falcons - San Fransisco 49ers: 13 - 16

De eerste overtime wedstrijd van het seizoen. Na vier moeizame kwarten wedstrijd stonden beide teams vast op 13 punten, en moest overtime eraan te pas komen om een winnaar aan te wijzen. (Tijdens overtime wordt er gespeeld tot er een team gescoord heeft, waarna de andere ploeg de kans krijgt om nog een aanvalsreeks op te zetten)
Dankzij een fieldgoal van Jose Cortez wonnen de 49ers een verder anonieme wedstrijd op punten. Voor Atlanta is er een lichtpuntje, ze gingen niet knockout tegen een zeer constante offence van de 49ers.

Washington Redskins - San Diego Chargers: 3 - 30

De Chargers walsten over de ontredderde ploeg van de Redskins heen, en konden door drie kwarten van 10 punten zo eenvoudig de winst meenemen naar San Diego. Kicker Wade Richey stond aan de basis van deze solide overwinning, met Running back LaDainian Tomlinson als zekere kracht (130 yards in 36 runs) Dit in vergelijking met zijn vaksbroeder van de Redskins, Stephen Davis, die slechts een schamele 35 yards in 14 pogingen bijeen kon sprokkelen.

St. Louis Rams - Philadelphia Eagles: 20 - 17

Ook deze wedstrijd (door kenners een wedstrijd tussen twee van de beste teams in de NFL) had een overtime situatie nodig om een winnaar aan te kunnen wijzen. Voor het seizoen hadden de Rams al verkondigd de defence te verbeteren, en tegen een sterke offence van de Eagles konden de Rams een goede indruk achterlaten. Dit was vooral de wedstrijd tussen de twee meest getalenteerde quarterbacks uit de league (Voormalig Admiral QB, en vakkenvuller Kurt Warner met 308 yards totaal aan de ene kant, en het soepele talent McNabb met 312 yards totaal aan de andere kant) Uiteindelijk trokken de Eagles aan het kortste eind dank zij een field goal van Jeff Wilkins van de Rams.

De Denver Broncos konden genieten van een vrije speelronde.

Al met al een interessant openingsweekend in de NFL.