Philips voegt de IM-band toe aan de radio

Naast de FM-, AM- en LW-band introduceert Philips de IM-band op radio's: luisteren naar internetradio wordt 'even gemakkelijk als afstemmen op de FM-band'.

De FW-i1000 is een doodgewone stereotoren met een cd-speler, een cassettedeck en een radio. Maar dit systeem heeft een extra functionaliteit. Philips heeft de zogenoemde IM-band toegevoegd. Gebaseerd op een technologie die ontwikkeld is door IM Networks. Die maakt het mogelijk dat luisteraars eenvoudig op internetstations kunnen afstemmen.

De internetradio is voorgeprogrammeerd met 40 radiostations. Het is mogelijk om stations op genre, taal of land te rangschikken. Daarnaast kunnen gebruikers ook MP3's afspelen als er een link gelegd is met een pc. IM Networks levert daarvoor speciale software voor. De radio kan aangesloten worden op een ADSL- of telefoonlijn.

De FW-i1000 van Philips is de eerste stand-alone hifi-systeem waarin een internetradio gebouwd is. Eerder kwam 3Com al met een internetradio op de markt. In maart van dit jaar besloot 3Com om te stoppen met de ontwikkeling van internetradio's.

Philips Nederland kon niet vertellen de FW-i1000 ook op de Nederlandse markt verkrijgbaar zal zijn.