FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 12 april 2001

VS legt schuld crash bij China

President Bush heeft kort na de thuiskomst van de 24 militairen, die in totaal 11 dagen in China hebben vastgezeten, kritiek geleverd op Peking. Volgens Bush heeft de Chinese weigering de bemanning van het gestrande spionagevliegtuig vrij te laten niet bijgedragen aan een "constructieve relatie" met Washington.

De president benadrukte verder dat de VS op geen enkele wijze schuldig is aan het ongeluk. Peking liet de Amerikanen gister gaan nadat Bush in een brief "oprechte spijt" had betuigd.

De bemanningsleden kwamen vandaag na een tussenstop in Guam aan op Hawai, waar ze enthousiast werden toegejuicht.

NS en bonden moeten afkoelen van minister

Minister Netelenbos heeft donderdag alle partijen in de hoog opgelopen ruzie bij de NS verzocht een afkoelingsperiode van een week in acht te nemen en niet meer te staken.

Ze heeft de NS-directie, de bonden en de ondernemingsraad in een brief "dringend opgeroepen" voor dinsdag 17 april akkoord te gaan met haar voorstel. De afkoelingsperiode van een week zou op die datum in moeten gaan. "Ik verwacht dat dit ertoe bijdraagt dat de partijen alsnog tot een oplossing van hun geschil kunnen komen", aldus Netelenbos. Ze doet de oproep omdat een oplossing op dit moment ver weg lijkt en "verdere escalatie dreigt".

De NS steunen het voorstel van Netelenbos. De vakbond VVMC is vind de afkoelingsweek een goede zaak, maar wil in die periode wel dat Netelenbos alle partijen rond de tafel brengt.

FNV Bondgenoten is "erg gecharmeerd" van een afkoelingsperiode. De rustpauze biedt volgens deze vakbond ruimte voor de onderhandelaars en bestuurders om ook lichamelijk te herstellen van de afgelopen periode. CNV wil ook afkoelen, en wel het liefst direct. Net als FNV Bondgenoten ziet de bond weinig in een actieve rol van de minister.

De minister deed haar voorstel op de dag dat voor de derde keer in acht dagen werd gestaakt op het spoor. De staking werd deze keer georganiseerd door de VVMC. De vakbond brak woensdag het overleg tussen bonden en de NS-directie af. De bond vond de voorstellen van de NS onvoldoende om machinisten en conducteurs in het nieuwe dienstrooster meer variatie te bieden.

De VVMC-staking had donderdagochtend eenzelfde effect als de tweedaagse treinstaking door FNV Bondgenoten van vorige week. Intercity's bleven in de remise en op de meeste trajecten in het land reden een tot twee stoptreinen per uur. Tegen het avonduur was de situatie volgens de Railverkeersleiding iets verbeterd, maar reden op negen vooral kleinere trajecten treinen geheel niet.

In het noorden van Nederland en in de Achterhoek merkten de reizigers, net als vorige week, nauwelijks iets van de staking. Het personeel van de regionale vervoerders NoordNed en Syntus werkte gewoon. Ook de internationale treinen, behalve die tussen Schiphol en Berlijn, reden normaal.

Ongeveer de helft van het rijdend personeel staakte volgens de Nederlandse Spoorwegen, of weigerde 'besmet werk' over te nemen. FNV Bondgenoten sprak tegen dat leden zich bij de VVMC-actie hadden aangesloten. Volgens VVMC-onderhandelaar H. Vankan was dat in Rotterdam en Den Haag het geval.

De acties zorgden weer voor volle wegen. Zowel de ochtend- als de avondspits waren drukker dan normaal. Dat kwam ook door het vakantieverkeer wegens Pasen.

Intussen dreigt het personeel van FNV Bondgenoten zelf de dupe te worden van de stakingen die de bond vorige week donderdag en vrijdag uitriep. Zij krijgen hun salarissen deze maand later of misschien helemaal niet uitbetaald, omdat de Federatie van Technologiebranches beslag heeft laten leggen op 3 miljoen gulden van de bond. De federatie verwelkomde door de treinstaking veel minder bezoekers op de hightechvakbeurs in de Utrechtse Jaarbeurs.

Lieke verlaat Starmaker

Er was een vergadering van ruim twee uur voor nodig, maar uiteindelijk hebben de makers van het populaire tv-programma Starmaker besloten dat Lieke als vijfde de campus moet verlaten. Hierdoor zijn er nu nog zeven talenten over.

Volgende week donderdag zullen de Starmakers bepalen wie als laatste de campus moet verlaten. De definitieve Starmaker-groep bestaat uit zes personen.

Lieke reageerde uiteraard teleurgesteld op de beslissing, maar zegt 'zeker door te gaan met zingen'. Afgelopen zaterdag zong de blonde zangeres nog voor 11.000 uitzinnige fans in sportpaleis Ahoy tijdens de TMF-awards. 'Die ervaring kan niemand meer van je afnemen', klonk het troostend uit de mond van Starmaker-presentator Gijs Staverman.

De zeven overgebleven Starmaker-talenten zijn Rachel, Sita, Bart, Stefan, Bouchra, Martijn en Anna.

Nu wordt het dus spannend... allemaal kijken dus...

Week-OV morgen geldig

De stakingen van het NS-personeel hebben onverwacht toch nog een voordeeltje voor studenten opgeleverd. De weekversie van de OV-studentenkaart is normaliter niet geldig op zon- en feestdagen, zoals Goede Vrijdag.

Volgens bastikichu meldt de NS op haar site echter dat houders van een OV-Studentenweekkaart morgen, op Goede Vrijdag, gewoon kunnen reizen tot 19.00. Er hoeft geen treinkaartje te worden gekocht.

Dit geldt natuurlijk niet voor het stads- en streekvervoer.

Boete voor vrouwen in mini-bikini

Migibon had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De bestuurder van een Hondurese badplaats heeft vrouwen en mannen gewaarschuwd voor een flinke boete voor het dragen van provocerende bikini's en zwembroeken. "Mensen moeten zich respectvol kleden. Normen en waarden en goede manieren gelden ook op het strand", aldus Eloy Page, gouverneur van de noordelijk gelegen provincie Cortes.

De waarschuwing is goed getimed: komende week is het 'Holy Week', de Amerikaanse Paasvakantie. Tijdens deze week worden duizenden badgasten verwacht, die maar een ding willen: zich vleien op het warme strand van Cortes.

Page zegt dat iedere vrouw of man die een ongeluk veroorzaakt terwijl zij onzedelijk gekleed gaan, gearresteerd en beboet zal worden. Hij wil niet zeggen om wat voor ongelukken het gaat en hoe hoog de boete zal zijn. De gouverneur zegt dat hij zich zal beroepen op een wet uit 1906, waarin staat dat onzedelijke kleding bestraft mag worden.

Vorig jaar, rond Holy Week heeft de gouverneur een zelfde uitspraak gedaan. Voor zover bekend, zijn er toen geen ongevallen gebeurd.

Angst voor SMS-duim

Tepelrups submitte ons vandaag dat wetenschappers een nieuwe aandoening voorspellen: de SMS-duim. Verwacht wordt dat tienduizenden jongeren hiervan spoedig slachtoffer zullen worden. Grote boosdoener zijn de steeds populairder wordende tekstberichten die met behulp van de piepkleine toetsen van mobiele telefoons worden ingetikt en verstuurd.

Andrew Chadwick, directeur van de Britse RSI Association voorspelde dat deze week in de krant The Mirror. Het versturen van SMSjes neemt nog steeds in populariteit toe, net als het aantal berichten dat verzonden wordt. De gemiddelde jongere verstuurt inmiddels tientallen SMSjes per dag.

Het feit dat voor iedere letter een van de toetsen van de telefoon een paar keer moet worden ingedrukt, kan bij veel van deze kleine bewegingen leiden tot pijnlijke en opgezwollen duimen. "Doordat het om erg kleine bewegingen gaat laten ze het bloed niet circuleren", stelt Chadwick. "De vingers worden hierdoor een soort motor die loopt zonder olie."

De wetenschapper vreest dat de nieuwe aandoening, voorlopig Text Message Injury (TMI) genoemd, spoedig epidemische vormen zal aannemen.

Willibrord Frequin aangehouden

TV-maker Willibrord Frequin is vandmiddag aangehouden bij het proefdiercentrum BPRC in Rijswijk. De reporter/presentator was met een filmploeg beelden aan het maken van de apen die in het BPRC worden gehouden. De SBS-coryfee is inmiddels gehoord door de officier van justitie.

Frequin is met zijn vier collega's overgebracht naar het politiebureau in Rijswijk. De gemaakte video-opnamen zijn inbeslaggenomen. Frequin zegt "zeer geschokt" te zijn over wat hij in het BPRC aantrof. "De apen leven onder erbarmelijke omstandigheden," aldus Willibrord.

In Nederland klinken al jaren protesten tegen het BPRC. Onlangs bundelden een groot aantal dierenbelangengroepen uit binnen- en buitenland hun krachten voor een campagne tegen het proefdiercentrum.

Frequin wil zijn reportage maandag gewoon uitzenden, met de beelden die nu in beslag zijn genomen. "Desnoods beginnen we een kort geding om ons materiaal terug te krijgen", aldus Frequin. Bij het BPRC wilde donderdagmiddag niemand commentaar geven.

Thnx to heerlijkheid en Migibon voor de submit.

Internetfilters blokkeren onbedoeld homosites

Tepelrups had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De internetcafés van EasyEverything passen hun filters aan na kritiek van de Gaykrant. Het blad constateerde dat veel informatieve internetsites voor homoseksuelen in de cafés niet te bereiken zijn.

De filters verhinderen dat gebruikers pornografische sites kunnen bezoeken. Een Amsterdamse filiaalmanager bevestigt dat met het sleutelwoord 'gay' onbedoeld ook informatieve sites als gay.com en gaykrant.nl worden geblokkeerd. "Wij voeren geen anti-homobeleid. We zijn er mee bezig om dit te veranderen. Dat moet binnen een paar weken te regelen zijn.".

De internetcafés zijn onderdeel van de Britse Easy Group. Het bedrijf heeft drie vestigingen in Nederland, twee in Amsterdam en een in Rotterdam.

Pinkpop al bijna uitverkocht

Pinkpop raakt steeds sneller uitverkocht. Met nog een kleine twee maanden te gaan, heeft het popfestival in het Limburgse Landgraaf nu al ruim 50.000 van de 60.000 beschikbare kaartjes verkocht. "Als het in dit tempo doorgaat, zijn we er begin mei doorheen", aldus Pinkpopbaas Jan Smeets. Vorig jaar was het driedaagse festival een week voor de aftrap uitverkocht. Volgens Smeets is er dit jaar opvallend veel vraag naar kaartjes.

Pinkpop vindt van 2 tot en met 4 juni plaats op Megaland in Landgraaf. Smaakmakers zijn dit jaar onder meer de Britse band Radiohead en de Amerikaanse rockgroep Limp Bizkit.

Illegale migrant geëlektrocuteerd

Bij de vrachtterminal van de Kanaaltunnel in Frankrijk is donderdag een illegale migrant in aanraking gekomen met een kabel en geëlektrocuteerd.

Kennelijk wilde de man voor zonsopgang naar Groot-Brittannië vertrekken via de tunnel.
Duizenden illegale migranten proberen Groot-Brittannië via de Kanaaltunnel te bereiken door zich in treinen of vrachtwagens te verstoppen. Elke maand worden er ruim 1.000 aangehouden. Twee maanden geleden kwam een migrant om het leven toen hij door een trein werd gegrepen.

VN medewerker verdacht van genocide

Kayuk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Rwandese medewerker van de VN-missie in Kosovo blijkt in eigen land te worden gezocht wegens genocide en oorlogsmisdaden. Een VN-woordvoerder verklaarde donderdag dat de man op verzoek van de Rwandese regering is gearresteerd.

De chef van de VN-politie in Kosovo gaf aan dat binnenkort een uitleveringsprocedure zal beginnen.

Callixte Mbarushimana werkte tijdens de genocide in Rwanda voor een agentschap van de Verenigde Naties in de Rwandese hoofdstad Kigali. Hij zou milities van zijn eigen Hutu-gemeenschap hebben geholpen bij het oppakken van zijn collega's die tot de Tutsi-stam behoorden. Militante Hutu's brachten in de zomer van 1994 honderdduizenden Tutsi's om.

Scholen dicht door MKZ

In Noordoost-Friesland hebben donderdag 56 scholen de deuren gesloten.

De gemeenten Dongeradeel, Dantumadeel en Kollumerland hebben hiertoe besloten in verband met de uitbraak van mond- en klauwzeer in het Friese Ee.
De scholen liggen in de straal van 10 kilometer rond het besmette gebied. Veel leerlingen zijn van boerenafkomst. De reacties van de leerlingen waren tegenstrijdig. ,, Aan de ene kant zijn kinderen blij dat ze vrij hebben, maar aan de andere kant vinden ze het heel erg voor de boeren'', aldus het hoofd van een basisschool in Damwoude.

Waarschijnlijk gaan de scholen dinsdag na Pasen weer open. Wel komen er dan ontsmettingsbakken bij de ingang van de scholen. Het is onduidelijk om hoeveel leerlingen het in totaal gaat. Alleen al in de gemeente Dongeradeel hebben 2100 kinderen van de basisscholen vrij terwijl in Kollumerland 1500 leerlingen niet naar school hoeven.

Tiger Woods gaat Disney promoten

Tiger Woods, de beroemde golftitaan, staat op het punt een nieuw reclame contract te ondertekenen. De winnaar van ‘The Masters’ en de grandslam gaat Walt Disney promoten. Hiervoor ontvangt hij 20 miljoen dollar, een slordige 50 miljoen gulden.

Het contract met Disney heeft dezelfde omvang als met sportkleding- en schoeiselfabrikant Nike. Door de toetreding van de nieuwe sponsor tot zijn toch reeds omvangrijke groep geldschieters komt het jaarinkomen van de beste golfspeler ter wereld op 250 miljoen gulden. Het bedrag is verdeeld over 125 miljoen aan reclame-inkomsten, 100 miljoen aan startgages en 25 miljoen prijzengeld.

Het totaal is twee keer zoveel als de populaire basketballer Michael Jordan in zijn glorietijd opstreek. Woods wordt naast Nike en straks Disney gesponsord door General Motors, Rolex, American Express en General Mills.

'Clippy' met gedwongen pensioen

Puc2000 en Tepelrups hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vele computergebruikers zullen een zucht van verlichting slaan: de door velen gehate helpfunctie van Microsoft Office, ‘clippy’ de paperclip, verdwijnt uit het pakket.

Het grote softwareconcern uit Seattle heeft besloten microsoft gebruikers niet langer lastig te vallen met de welwillend grijnzende paperclip die te pas en te onpas op het scherm verschijnt om advies te geven.

In een nieuwe reclamecampagne praat het bedrijf de 'clippyhaters' zelfs uitgebreid naar de mond. Op een speciale internetsite is een spelletje beschikbaar waarin ze 'clippy' met nietjes kunnen beschieten.

Overigens verdwijnt Clippy niet geheel. In de opties is het mogelijk de paperclip weer tevoorschijn te toveren, dat in tegenstelling tot de eerdere office pakketten waar het juist de grootst mogelijke moeite kostte om hem uit te schakelen.

Jomanda gaat voor Yorin werken

Jomanda gaat vanaf zaterdag aanstaande vier televisie-uitzendingen verzorgen op Yorin, het voormalige Veronica. Als dat naar wens verloopt bestaat de mogelijk dat ze meer programma`s gaat verzorgen. Dat heeft een woordvoerster van Yorin gezegd.

Jomanda gaat het ochtendprogramma (11.00 - 12.00 uur) samen met Marga Bult presenteren. Kijkers kunnen bellen, waarna Jomanda ze probeert te 'healen'. Het programma komt in de plaats van de belspellen die normaal op dat tijdstip worden uitgezonden. Volgens de zegsvrouw hebben de televisie-uitzendingen niets te maken met het verdwijnen van Jomanda's radioprogramma op Noordzee FM. Dat radioprogramma moet verdwijnen omdat het niet meer bij het imago van dat station past.

Motorola draait verlies

Johan / LWaS had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het gaat niet goed met producenten van mobiele telefoons. De hele branche is 'op zijn retour' wegens een sterk afnemende vraag naar mobiele telefoons. Motorola bijvoorbeeld maakte vandaag, voor het eerst in 16 jaar, bekend verlies te hebben geleden.

Over het eerste kwartaal van 2001 heeft Motorola een verlies geleden dat groter is dan analisten op basis van de reeds bijgestelde verwachting hadden gedacht. De maker van mobieltjes en chips zakte voor 209 miljoen dollar in het rood, ofwel 9 dollarcent per aandeel.

Vorig jaar werd tot 1 april nog 481 miljoen dollar winst gemaakt. De verkoop viel met 11 procent terug van 8,8 miljard naar 7,8 miljard dollar. Vooral de afzet aan mobiele telefoons kreeg een knauw. Motorola heeft sinds december al 22.000 banen geschrapt. Mogelijk gaat ook een Schotse vestiging (3200 banen) dicht. Motorola-baas Galvin liet weten dat hij verwacht dat de cijfers over het hele jaar wel positief zullen uitvallen, meldt de Financial Times op internet.

Begin deze week maakte ook Siemens bekend fors in te zullen grijpen bij zijn divisie mobiele telefonie. Het concern zal 2000 tijdelijke contracten in Duitsland niet verlengen. Bij de Duitse vestigingen werken 8000 mensen aan mobiele telefoons. Eerder al besloten naast Motorola ook Nokia en Ericsson banen te schrappen. Nokia blijft wel de onbetwiste marktleider.

Anna Kournikova maakt fitness-video

Tennister Anna Kournikova brengt later dit jaar een eigen fitness-video op de markt. De band wordt 'Basic Elements with Anna Kournikova' genoemd en zal zowel op DVD als op video verkrijgbaar zijn. Of de band ook in Nederland te koop komt is nog niet duidelijk.

De video zal een beeld geven van de basisprincipes van trainingsschema van een tennister. Er zitten warming-up en cool-down's in en er is aandacht voor aerobics en krachttraining.

De fans van Anna kunnen hun hart ophalen bij de band: ze zal regelmatig in beeld komen op en buiten het tennisveld.

Executie via gesloten tv-systeem

Slachtoffers en nabestaanden van de bomaanslag in Oklahoma City kunnen de executie van de dader via een gesloten televisienet live volgen. Dat zou de openbare aanklager woensdag hebben besloten, zo meldt het Amerikaanse NBC News. Een woordvoerster van het ministerie van Justitie gaf geen commentaar. Zij verwees slechts naar de persconferentie die openbare aanklager J. Ashcroft donderdag zal houden.

De executie van de 32-jarige Amerikaan Timothy McVeigh staat gepland voor 16 mei. De 32-jarige McVeigh werd vier jaar geleden wegens zijn betrokkenheid bij de terreuraanslag van 19 april 1995 ter dood veroordeeld. De rechter achtte bewezen dat hij een bestelwagen vol explosieven bij het Alfred P. Murrah-overheidsgebouw in Oklahoma City had neergezet. De aanslag kostte 168 mensen het leven. Vijfhonderd mensen raakten gewond.

Ongeveer 250 overlevenden en familieleden van omgekomen slachtoffers hebben een verzoek ingediend om de executie bij te wonen. In de gevangenis is echter maar plaats voor acht mensen. Ashcroft heeft woensdag gezegd er alles aan te doen om de nabestaanden tegemoet te komen.

Drukke ochtendspits door staking

Evenals vorige week veroorzaakt de staking onder NS-personeel donderdag een drukkere ochtendspits dan normaal. Het is drukker op de snelwegen en de files zijn langer, aldus een woordvoerder van verkeerscentrale TIC in Utrecht.

De langste files stonden rond 07.00 uur op de A2 en de A12. Op de A2 richting Utrecht staat voor Everdingen 12 kilometer file. Die op de A12 richting Den Haag bij het aquaduct onder de Gouwe wordt veroorzaakt door een stalen laadklep die rond 06.30 uur van een vrachtwagen is gevallen. Twee rijstroken zijn daar afgesloten, die file is 17 kilometer lang. "De klep is inmiddels opgeruimd, maar die file raken we voorlopig niet meer kwijt."

Poollicht boven Nederland

Een zeldzaam helder poollicht scheen woensdagavond boven Nederland. Het is volgens het KNMI pas de tweede keer in ruim tien jaar dat het bijzondere natuurverschijsel zo goed te zien was. Vooral in het noorden van het land was het bijzondere licht goed te zien. Poollicht of noorderlicht hangt samen met uitbarstingen op de zon. Het kleurrijk lichtspel van groen en rood ontstaat als geladen deeltjes die vrijkomen bij die uitbarstingen de dampkring van de aarde binnendringen.

De omstandigheden voor een helder noorderlicht boven Nederland waren sinds lange tijd weer eens gunstig, zegt een woordvoerder van het KNMI: "Woensdagochtend was er een hele grote uitbarsting op de zon richting aarde. Het is dan wachten op een kristalheldere nacht en gunstig magnetisch veld. Dat zit vanavond allemaal mee."

De zon is al een tijdje actief. "Actiever dan in andere jaren", weet de zegsman van het weerinstituut. "De kans op poollicht was daardoor al enkele dagen aanwezig. Doorgaans hebben we jaarlijks zes nachten waarop wazig noorderlicht te zien is. De laatste keer dat het echt helder was, was vorig jaar rond deze tijd. En daarvoor was het meer dan tien jaar geleden, in maart 1989."

Helder poollicht is een fascinerend schouwspel. Net boven de horizon in het noorden verschijnt eerst een groene gloed. Daarboven verschijnen dan ineens rode lichtschijnsels.

Leonardo en Gisele kúnnen niet trouwen

Jeomeo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kondigde het stel een paar weken geleden hun verloving nog aan, nu is het tij gekeerd. Leonardo DiCaprio en Gisele Bundchen mogen niet trouwen. In het modellencontract van Gisele is namelijk een clausule opgenomen dat ze niet mag trouwen voor 2004.

Nu is het de vraag of Leonardo als echte Romeo gaat wachten op zijn geliefde. Gisele heeft haar keuze in elk geval duidelijk gemaakt. Ze heeft aangegeven te willen stoppen met modellenwerk. En de top-ontwerpers zijn daar niet geheel rauwig om. "Gisele wordt hebzuchtig", zei Roberto Cavelli. "Ze is een egoïstisch monster. Ondankbaar en opdringerig", noemde John Cassablancas, de grote baas van Elite, haar.

Met de topmodellen voorschriften neemt ze het dus niet meer zo nauw. Het enige dat haar nog bezighoudt is Leonardo, ze doet er werkelijk alles aan om bij hem in de buurt te zijn. Haar vader zei tegen haar: 'Geloof altijd in jezelf en jaag datgene na waar je écht naar verlangt'. Gisele windt er geen doekjes om. Waar ze echt naar verlangt is Leonardo.

Yahoo ontslaat 421 man

Johan / LWaS had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Internetportaal Yahoo gaat 421 mensen ontslaan om de kosten te reduceren. Dat is ongeveer 12% van het totale personeelsbestand. Dat heeft Yahoo bekendgemaakt bij de presentatie van de eerstekwartaalcijfers.

De omzet van Yahoo kwam in het eerste kwartaal van 2001 uit op $180 mln, tegen $230 mln in dezelfde periode in 2000. De winst per aandeel kwam uit op $0.01, tegenover $ 0,10 een jaar eerder. Het aantal bezichtigingen van het portaal steeg in maart naar 1,1 mrd. Dat is 22% hoger dan in december vorig jaar. Yahoo verwacht eind dit jaar quite
te spelen of een kleine winst te halen.

Nederlandse universiteiten gekraakt

DonR had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederlandse onderwijs- en onderzoeksinstellingen zijn via het wetenschappelijke Surfnet de afgelopen weken het slachtoffer geworden van hackers die aanzienlijke schade aanrichtten. Het spoor leidt terug naar een client van de Israelische provider Bezeqint. CERT-NL, het Computer Emergency Response Team van Surfnet, de Internet provider voor het hoger onderwijs en vele onderzoeks-instellingen in Nederland heeft inmiddels al het inkomende verkeer via Bezeqint geblokkeerd. Die maatregel is volgens SURFnet van tijdelijke aard.

De voorzitter van CERT-NL, Jacques Schuurman, bevestigt dat er een aantal (hoger onderwijs) instellingen aanzienlijke schade heeft ondervonden, maar welke dat zijn wil hij niet kwijt. 'Die informatie is niet openbaar maar we zijn er inmiddels wel achter dat het hoogstwaarschijnlijk een abonnee is van Bezeqint die de aanvallen uitvoert. De provider zelf reageert niet op onze telefoontjes, faxen en e-mails. Als beschermingsmaatregel hebben we toen besloten om het verkeer via Bezeqint te blokkeren.'

Collega's van Schuurman in Israel hebben inmiddels een gesprek gehad met de provider, maar daar is tot op heden niets uitgekomen. Schuurman: 'Het lijkt alsof er bij Bezeqint een groot gebrek aan kennis over de etiquette op internet is. Het is een voormalig staatsbedrijf dat een enkele jaren geleden van de Israelische overheid te horen heeft gekregen dat het ook internetdiensten moest gaan leveren.'

Aanvallen als deze komen vaker voor, maar nadat er contact wordt opgenomen met de provider van de aanvaller is vaak geen vuiltje aan de lucht. Volgens CERT '...zijn de meest providers cooperatief'. De blokkade van het inkomende verkeer (vanaf 212.179.160.0/20) naar de Surfnet backbone geldt vooralsnog tot en met 30 april 2001. Dan bekijkt CERT de zaak opnieuw.

Boris Becker bekent vluggertje

Jeromeo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het ongelukje van Boris Becker duurde slechts vijf seconden.

De stoeipartij van de ex-tenniskampioen met het Russisce model Angela Ermakova in Nobu op de laatste dag van zijn tennis carriëre in 1999 had dochter Anna tot gevolg.
Eerst onkende hij de wip, maar meneer was wel bereid zo'n 7 miljoen te betalen nadat test hadden uitgewezen dat hij de vader was.
In een open tv interview deed hij de wip af als een one-night stand. Boris, 33 — nu gescheiden van zijn vrouw Barbara, moeder van zijn twee zoons — hield vol: "Het was niet eens een verhouding."
"De daad zelf duurde maar vijf seconden. Ik had haar daarvoor niet gezien en ik heb haar nadien niet weer gezien."
"Maar het resultaat was wrang en zal me de rest van mijn leven achtervolgen.
De ex-Wimbledon nummer één beweerde dat hij zichzelf niet meer was na een voorafgaand drankfestijn.

Toen het nieuws over dochter Anna bekend werd beweerde Becker dat de Russische mafia zijn sperma gestolen had en daarmee de 33 jaar oude Angela had zwanger gemaakt om hem af te kunnen persen.

Verder had Becker nog te melden dat hij toch een klein beetje respect voor vrouwen had verloren door deze kwestie.

Zonder 'leuk' commentaar, sorry Jeromeo

Jongen (4) voor deur overleden.

Johan / LWaS had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 4-jarig jongetje uit Poederoijen is gistermiddag voor zijn ouderlijke woning overleden. Het kind was rond half vier aangereden door het taxibusje dat hem zojuist had afgezet. Daar zaten nog zes kinderen in. Na het uitstappen was het jongetje voor het busje gaan staan. De bestuurster had dat niet gemerkt. Bij het wegrijden schepte ze de 4-jarige, die ter plekke aan zijn verwondingen overleed.

Hulp door de ingezette traumahelikopter mocht niet meer baten. De kinderen die nog in het taxibusje zaten, zijn door een huisarts opgevangen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.