Boete voor vrouwen in mini-bikini

Migibon had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De bestuurder van een Hondurese badplaats heeft vrouwen en mannen gewaarschuwd voor een flinke boete voor het dragen van provocerende bikini's en zwembroeken. "Mensen moeten zich respectvol kleden. Normen en waarden en goede manieren gelden ook op het strand", aldus Eloy Page, gouverneur van de noordelijk gelegen provincie Cortes.

De waarschuwing is goed getimed: komende week is het 'Holy Week', de Amerikaanse Paasvakantie. Tijdens deze week worden duizenden badgasten verwacht, die maar een ding willen: zich vleien op het warme strand van Cortes.

Page zegt dat iedere vrouw of man die een ongeluk veroorzaakt terwijl zij onzedelijk gekleed gaan, gearresteerd en beboet zal worden. Hij wil niet zeggen om wat voor ongelukken het gaat en hoe hoog de boete zal zijn. De gouverneur zegt dat hij zich zal beroepen op een wet uit 1906, waarin staat dat onzedelijke kleding bestraft mag worden.

Vorig jaar, rond Holy Week heeft de gouverneur een zelfde uitspraak gedaan. Voor zover bekend, zijn er toen geen ongevallen gebeurd.